Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Судијска лакрдија и земунски примитивизам

У оквиру 3. кола плеј-оф фазе Супер лиге Србије фудбалерке Црвене звезде поражене су на помоћном терену стадиона „Рајко Митић“ од екипе Слоге из Земуна резултаом 2:3. У сусрету у којем су наше девојке целокупним током сусрета имале теренску иницијативу, нападале, стварале шансе, али и промашивале, гошће су извеле три идентична контранапада и исто толико пута затресле нашу мрежу.

Није било никоме лако када су Земунке већ у првом делу игре стигле до убедљивих 3:0, али се нада појавила у финишу првог полувремена када је лопта „коначно одлучила“ да се закопрца у мрежи гостујуће голманке. Црвено-беле су током полувремена збиле редове, па се већ на самом старту наставка игре Мирела Тенков трзајем главе уписала у стрелце и пробудила наду већине публике на трибинама да је велики преокрет могућ. Међутим, поново је у наставку сусрета одбрана гостујуће екипе, као и сам оквир гола, а погађале су наше девојке два пута пречку и једном стативу, био непремостива препрека ка изједначењу које су Звездине фудбалерке свакако заслужиле на основу приказаног.

Међутим, горак укус у устима по окончању сусрета није био последица пораза, јер бољи такмац на терену не побеђује увек, већ једино и само због виђеног од стране делилаца (не)правде, као и понашања једног дела представника гостујуће екипе. Три девојке у жутим дресовима током првог дела игре биле су готово неприметне. Изузев једне сумњиво досуђене офсајд позиције у изгледној прилици наше екипе и не може се изрећи много критика. Наставак је ипак донео потпуно другачије виђење судијског остварења. Постале су несигурне и при доношењу најбаналнијих одлука везаних за процене аута, а о осећају саме игре, као и селекцији прекршаја не вреди ни говорити. Све је кулминирало половином другог полувремена, у јеку напада наших девојака када је брутално стартовано у шеснаестерцу гостију над Саром Савановић, а судијска пиштаљка је остала нема. И гостујућим играчицама је било истог момента јасно да је дошло до теже повреде па је тражено да се игра прекине, а на оправдано незадовољство са клупе наше екипе, судија Јелена Међедовић је прокоментарисала: „Био је прекршај, али не за пенал“. Управо тај „прекршај недовољног интензитета“ проузроковао је да се више од пет минута Сари указивала помоћ на терену од стране нашег лекарског тима и на крају је морала бити изнета са игралишта.

Повреда Саре Савановић

Указивање помоћи Сари Савановић

Сара Савановић је морала бити изнешена са терена

По окончању меча Сара је са видно болном гримасом на лицу, колима Хитне помоћи пребачена у београдски Ургентни центар где се према последњим информацијама и даље налази.


Свеопшту слику у квалитету суђења допуњује и одлука да се црвено-белим грацијама пониште и два поготка због наводних офсајд позиција које изузев помоћног судије није видео нико на стадиону.

Протести наше клупе на скандалозно суђење Јелене Међедовић

Управо моменат повређивања Саре Савановић искористили су поједини представници гостујуће екипе да на перфидан начин изврше притисак на судијску тројку, али и да провоцирају присталице домаће екипе. Двојица представника земунске екипе дошли су испред дела трибине где су биле присталице црвено-белих и док је један од њих више пута понављао да се Сара Савановић повредила тако што је „незгодно стала“, други је „умиривао“ ситуацију понављајући да овај меч и нема резултатског значаја и да све мора проћи без повреда и црвених картона. С`обзиром да су се повреде помињале тек након евидентно тешке повреде наше фудбалерке јасно је било на шта је дотични „господин“ алудирао. Мора се поменути да ове две екипе за свега десет дана играју први полуфинални меч националног купа па самим тим постаје јасно ко је у свему овоме остварио корист. О спортском духу представника гостујуће екипе говори и податак да је почетком другог полувремена на иницијативу обезбеђења „Сунчев круг“ полиција са трибина удаљила лице које је након што је на једној од претходних утакмица вадило пиштољ, поново и на ову утакмицу дошло наоружано.
Извођење наоружаног лица које је било са делегациојом гостујуће екипе

Мора се нагласити и да је нападач наше екипе Мирела Тенков током целокупног сусрета била изложена бруталним насртајима гостујућих играчица које нису бирале средства да зауставе убојитог нападача црвено-белих. Мирела је након једног старта доживела повреду рамена. Лекарска екипа је успела раме да врати на место, да га фиксира па је Мирела стегла зубе и наставила сусрет, а након меча је био приметан и велики хематом на десној нози па је и она упућена у Ургентни центар на снимање.
Мирела Тенков након једног од бруталних стартова

Указивање помоћи Мирели Тенков

На крају, мора се поставити питање коме је у интересу да се овакве ствари дешавају на мечевима у којима девојке, без обзира на дрес који носе, раде само оно што највише воле и у чему уживају и због чега појединци из одређених клубова свој примитивизам лече добацивањем руководству нашег клуба и то у моменту када њихове играчице имају резултатску предност на терену.

Због свега доживљеног током сусрета и то на нашем терену, у нашој куђи, током вечери одржана је хитна седница Управног одбора ЖФК Црвена звезда на којој је донешена једногласна одлука да клуб од надлежних органа Фудбалског савеза Србије захтева доживотно изузеће судије Јелене Међедовић, а ми додајемо да се и присутни представници Фудбалског савеза Србије морају огласити и поводом понашања званичних представника клуба ЖФК Слога Земун.

Саро, Мирела, Тијана (тешко повређена на претхоном мечу) и све остале црвено-беле херојине, знајте да имате пуну подршку свих Звездаша. Ви наставите да се борите на зеленом тепиху, а Звездаша ће на вашим утакмицама сигурно бити све више и више. Ви то заслужујете, а сигуран сам да ће се и песма „Делија“ ускоро чути и да ће вас она носити у нове победе.

– Још детаља са сусрета ЖФК Црвена звезда – ЖФК Слога Земун:




Повезане вести

Leave a Comment