Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Мркела: „Поносан сам!“

Успеси се нижу у Црвеној звезди од када је Митар Мркела на месту спортског директора клуба. Наши фудбалери освојили су другу шампионску титулу у две сезоне, два кола пре краја Суперлиге Србије.

Имали смо одличну сезону када се узму у обзир првенство, Куп и оно што смо урадили у Лиги шампиона. После утакмице са екипом Младости можемо да кажемо да имамо трофеј у рукама и на то смо изузетно поносни. Тај сусрет је био веома важан, јер смо крунисали целу сезону трофејом који сада чврсто држимо у рукама – отпочео је разговор Мркела.

Изабраници Владана Милојевића на 35 утакмица у домаћем првенству остварили су 31 победу.

Више од освојених бодова и остварених победа значи ми то што су током већег дела сезоне наши фудбалери играли одлично. Када је то случај, када се залажете на терену и када све функционише како треба, онда је задовољство због победа још веће.

Митар Мркела, који је као играч освојио четири шампионске титуле, изузетно је поносан што је, сада са позиције руководиоца, учествовао у „пришивању“ треће звездице на Звездин грб.

Јубиларна 30. титула је била велики мотив пред почетак сезоне. Свакако нам је циљ освајање дупле круне, али мотив више је био тај што ћемо сада да прикачимо трећу звездицу изнад грба.

Високе циљеве има наша екипа и у Купу Србије.

У јуну прошле године рекли смо да желимо да освојимо и Куп ове сезоне. Сада прво морамо да завршимо посао у реванш мечу полуфинала у Лучанима, што неће бити лако. Видели сте да је Младост заиста добра екипа, али наши циљеви су високи и трудићемо се да одрадимо посао у гостима на најбољи могући начин, а касније и да у евентуалном финалу тријумфујемо.

Већ сада у редовима црвено-белих размишљају како да у наредне сезоне надмаше садашњи успех.

Поносан сам на ово што смо остварили, јер темељно радимо већ две године. Са друге стране потпуно сам свестан да у Црвеној звезди не можете да живите од трофеја које сте освојили. Зато већ полако морамо да се припремамо за следећу сезону и освајање нових трофеја. Сви треба да буду свесни да без континуитета у раду нема резултата. Црвена звезда тражи резултате и сталне победе. Веома нам је важно што смо сачували део тима који је учествовао у победама и добрим резултатима. Сваком тиму је потребна свежа крв. Неће се доводити играчи непланирано, већ ће појачања доћи у складу са потребама екипе. Сасвим сам задовољан оним што у овом тренутку имамо и ако бисмо остали на овом био бих презадовољан – поручио је Мркела.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment