Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

И „Клонфери“ у Звездином низу

Кошаршаки Црвене звезде у 4. колу групе „А“ Супер лиге Србије дочекали су у дворани „Александар Николић“ екипу ОКК Београда и остварили очекивано убедљиву победу.

Црвена звезда мтс : ОКК Београд 82:50 (19:16, 23:13, 25:14, 15:7)

Дуел две екипе које су изградиле српску кошарку започео је тројком Кеј Си Риверса. Међутим, гости који су били изузетно мотивисани да се покажу и докажу против најбоље екипе на екс-Ју просторима, врло брзо преокрећу резултат и стижу до предности 11:3. Истовремено била је то и највећа предност „Клонфера“ на овом сусрету. Незадовољан успаваним почетком своје екипе тренер Милан Томић је био принуђен да затражи минут одмора, након којег момци у црвено-белим дресовима „убацују у другу брзину“ и врло брзо стижу предност ривала. Захваљујући превасходно Огњену Добрићу и Душану Ристићу наши кошаркаши серијом 11:1 у потпуности преокрећу резултат. На први одмор црвено-бели одлазе са предношћу 19:16.

У наставку Звезда је преузела контролу над игром, снажном одбраном су потпуно успорили ривала и није дуго требало да изабраници Милана Томића стекну двоцифрену предност–33:23. Ритам игре је био такав да је Звезда без проблема чувала вођство које је на полувремену износило 42:29.

У трећој деоници црвено-бели су били решени да отклоне свако питање победника. Кеј Си Риверс је убацио у додатну брзину и тројкама разбијао одбрану ривала. Када је то исто урадио капитен Бранко Лазић, а потом и за два поена погодили Симанић и Ристић предност Звезде је досегла ’’плус 22’’ на 13 минута пре последњег звука сирене – 59:37.

Како је већ пракса на последњим утакмицама сви играчи у протоколу су добили прилику и сви су се уписали у стрелце. Екипа је задржала свежину за наредне изазове, а ритам утакмице није опао. На крају још један суперлигашки изазов је успешно преброђен-82:50.

Црвена звезда мтс: Раданов 2, Човић 6 (12ас), Кешељ 5, Давидовац 2, Ненадић 9, Лазић 5, Фаје 2 (5ск), Добрић 13 (5ск), Ристић 15 (7ск), Симанић 4 (5ск), Риверс 9, Оџо 10.

Након сусрета своје виђење меча изнели су тренер Милан Томић и Немања Ненадић:

Милан Томић:

– „Одиграли смо одбрану на високом нивоу и генерално квалитетну утакмицу. Није добро правити велику анализу гледајући коначан резултат. Желим да честитам ОКК Београду на доброј утакмици, али и мојим играчима на веома озбиљном приступу током целе утакмице.“

Немања Ненадић:

– „Честитам екипи ОКК Београда на фер и коректној игри. Показали су мотив као и сви против Црвене звезде. Мислим да смо одиграли одличну утакмицу, о чему најбоље говори то што смо примили само 50 поена. Гледамо напред, у суботу играмо у Чачку против Борца и крећемо припреме.“

У наредном 5. колу кошаркаши Црвене звезде гостују у Чачку екипи Борца. Меч је на програму у суботу 11. маја са почетком од 20 часова.

– Табела Супер кошаркашке лиге Србије група „А“:
1. Црвена звезда мтс 4-0 8
2. ФМП 3-1 7
3. Борац Чачак 3-1 7
4. Златибор Чајетина 1-3 5
5. ОКК Београд 1-3 5
6. Дунав Стари Бановци 0-4 4

Повезане вести

Leave a Comment