Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Терзић: „Носићемо трећу звездицу без обзира шта ко мислио“

У дану када се очекује начелно мишљење Правне службе Фудбалског савеза Србије по питању (не)признавања Црвеној звезди шампионске титуле из 1946. године за „Спортски журнал“ своје виђење целокупне ситуације изнео је први човек нашег фудбалског клуба Звездан Терзић.

Текст „Спортског журнала“ преносимо у целости:

Без жеље да сачекају званичну одлуку на Маракани су пришили трећу звездицу, уверени да су аргументи на њиховој страни. У Црвеној звезди сматрају да су освојили 30. титулу у клупској историји, уз жељу да добију потврду и из ФСС.

– „Толико смо убеђени да мора да се призна, да смо и прогласили 30. титулу. То је јасно као да су два и два четири. Сигурно је да ћемо да носимо трећу звездицу убудуће, без обзира шта ко мислио“ – истакао је Звездан Терзић, генерални директор Црвене звезде.

Колике су шансе да Комисија за правна питања ФСС пресуди у корист Црвене звезде?

– „Наша правна служба је изнела аргументе. Звезда никад не би дозволила да силује историју, јер је народни, српски клуб, желимо да сви буду поносни на њу, а не да нас неко сматра за фалсификаторе. И ФС Хрватске је признао титулу Хајдуку.“

Има ли основа да титулу тражи Спартак?

– „Кварнер је тада био шампион Истре, која је саставни део Хрватске. Организација спорта је била таква да је Војводина била спортски аутономна у односу на Србију. Зато није ни требало да се игра утакмица између првака Србије и Војводине. А, што неко покушава да исполитизује је небитно…“ – закључио је Терзић причу о овом теми.

Као један од аргумената, у Црвеној звезди наводе и извештавање медија у периоду кад је екипа тренера Светислава Глишовића освојила трофеј.

– „Погледајте само наслове из 1946. године, Црвена звезда је била првак Србије. Ту нема ништа спорно“ – рекао је Терзић.

Повезане вести

Leave a Comment