Правна комисија Фудбалског савеза Србије прихватила је инцијативу Црвене звезде да јој се призна титула из 1946. године.

Комисија у саставу Драган Шупут (председник), Вељко Радуловић (потпредседник), Владимир Вулетић (члан), Драган Милошевић (члан) и Божидар Бероња (члан) признала је црвено-белима 30. титулу.

Из Љутице Богдана су почетком марта званично поднели иницијативу са захтевом да Скупштина ФСС, као највиши орган Савеза, призна освојену титулу из 1946. године.

На седници Правне комисије, која је одржана у петак, одлучено је да се Звезди призна титула, што ће у великој мери утицати на коначну одлуку, коју доносе делегати Скупштине Фудбалског савеза Србије (уторак, 14. мај).

Како се наводи, три члана комисије гласала су за, против је био Вулетић, док је председник Шупут био уздржан.

Против ове одлуке били су Партизан и Спартак. Суботичани су сматрали да њима пођеднако припада титула из 1946. године, пошто су они били победници у првенству Војводине.

Спартак је тако остварио право учешћа у Првој савезној лиги за сезону 1946/1947, баш као и Звезда, која је исте године била најбоља у Србији. На основу тога су црвено-бели поднели захтев да им се призна, што им је Правна комисија и урадила.

Фудбалски савез Хрватске је на исти начин доделио још један трофеј Хајдуку, пошто је екипа из Сплита те 1946. године била прва у лиги Хрватске.

3
Коментари

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Hadži Dragan NBG Voja S .PatrovicSuhoj37 Recent comment authors
  Subscribe  
најновијим најстаријим највише гласова
Обавести ме о
Hadži Dragan NBG
Гост
Hadži Dragan NBG

Debeli Vuletić hoće da pukne od muke hahaha

Voja S .Patrovic
Гост
Voja S .Patrovic

Mozda tebi druze,ne treba ova titula ,ali generacija koja je osvojila,zaluzuje ovo priznanje.Pravo pitanje je,kako je klub koji je osnovan prekomandom 33.Zagorske iz Zg u Bg,bez republickih kvalifikacijama usao u saveznu ligu???Cijom to odlukom i kojom zaslugom?

Suhoj37
Гост
Suhoj37

Ne znam šta da mislim o ovome…realno i ne treba nam ova titula ali treća zvezdica svakako raduje.