Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Борјан и даље у врху Лиге шампиона

Ближи се крај сезоне за црвено-беле, проткане успесима на домаћој и европској сцени, а на овој другој посебан утисак оставио је Милан Борјан.

Титула првака Србије успешно је одбрањена, Црвена звезда је и у Европи направила огроман искорак учешћем у Лиги шампиона, и на највећој сцени појединци су знали и те како да заблистају. Међу њима је дефинитивно Борјан.

Иако је смирај сезоне, наш чувар мреже је нерачунајући квалификације, уписао шест утакмица у елитном такмичењу, а и даље је у самом врху учинка голмана.

Наиме, Борјан је против екипа као што су Ливерпул, Пари Сен Жермен и Наполи забележио чудесних 38 одбрана и налази се на високом другом месту по броју одбрана ове сезоне.

Импресивно је то што су његове колеге закључно са полуфиналним дуелима стигле до двоструко већег броја мечева у Лиги шампиона, а наш голман је на поменутих шест утакмица групне фазе имао учинак као и они који су дошли до саме завршнице такмичења.

Тренутно је само један голман испред њега, и то незнатно. Андре Онана из Ајакса уписао је свега две одбране више, дакле 40 на чак 12 дуела. Једини који може да престигне Борјана је Ливерпулов Алисон Бекер, који је такође на 38 успешних интервенција и чека га финале Лиге шампиона, али ће одиграти чак седам мечева више од чувара мреже шампиона Србије.

Свакако да је лепо бити у врху по броју одбрана у такмичењу какво је Лига шампиона. Голманима значи свака одбрана и драго ми је да сам у таквом друштву. Ипак, много је важније да смо као тим оставили одличан утисак против еворпских великана и да смо сви заједно писали историју Црвене звезде. Ову сезону ћу памтити као једну од најбољих у каријери, освојили смо титулу, остаје још Куп да дуплом круном све заокружимо. Позвао бих навијаче да испуне трибине и да 19. маја на Маракани заједно прославимо све успехе – поручио је Борјан.

Наши фудбалери за крај суперлигашке сезоне дочекују Напредак 19. маја од 19 сати и спрема се велика прослава 30. титуле која је донела и трећу звездицу на грбу, као и прослава 30. рођендана Делија.

 

Повезане вести

Leave a Comment