Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

Пионирке шампионке Србије

Пионирска селекција ККЖ Црвена звезда Комбанк, најбољи најмлађи колектив СД Црвена звезда, одбранила је титулу шампиона Србије на завршном турниру у Ивањици! Црвено-беле звездице су у финалу савладале вршњакиње из ЖКК Арт Баскет 48-43 и тако поновиле прошлосезонски успех!

Пионирке Црвене звезде Комбанк су шампионке Србије! Црвено-беле звездице су поново показале зашто су најбоље и заслужено стигле до трофеја намењеног државном прваку.

Фајнал ејт је одржан у хали „Црњево“ у Ивањици, организатор финалног турнира је била Ивањица, а поред пионирки домаћина и Црвене звезде учесници су били Арт Баскет, Новосадска ЖКА (3.место), Врбас Медела (4.место), Стара Пазова, Студент и Раднички.

Црвена звезда је током целог завршног турнира била на висини задатка. У четвртфиналном дуелу црвено-беле наде су биле успешније од нишког Студента (64-43), у полуфиналу од Новосадске ЖКА (59-49), док је у финалу противник био Арт Баскет и та препрека је успешно превазиђена.

Финале је опраавдало очекивања, током целог тока сусрета било је неизвесно. Екипа Арт Баскета је отворила утакмицу серијом 7-0, Звезда прве поене постигла на истеку трећег минута са пенала, да би Марија Авлијаш креирала серију 6-0 и донела својој екипи минималну предност за крај првог периода, 11-13.

Црвена звезда Комбанк је имала највећу предност на мечу пред крај полувремена (19-25, 18.минут), и контролисала стечено вођство до краја трећег периода, али већ на старту последњих десет минута противник је успео да врати утакмицу у егал, а затим и да поведе (38-37, 34.минут). Више од минута у самом финишу је на семафору стајао резултат 41-43, а Звезди су победу донеле Сара Васиљевић (2+1) и Марија Авлијаш са линије за слободна бацања за коначних 43-48.

МВП признање припало је Марији Авлијаш из ККЖ Црвена звезда Комбанк, која је била и најефикаснији појединац.

Пехар шампиона Србије освојиле су Сара Васиљевић (капитен), Теодора Ивановић, Магдалена Јанковић, Симона Матић, Теодора Ћулибрк, Марија Авлијаш, Дуња Зечевић, Анђела Улемек, Вера Пузић, Ивона Вукша, Андреа Станковић, Миљана Ћаћић и тренер Ружица Карић.

Црвено-беле звездице су успеле да надограде прошлосезонски успех. Најбољи најмлађи колектив СД Црвена звезда је одбранио су сва четири трофеја – шампиона Србије и Београда, Беобаскет Мини куп и Осмомартовски турнир, и остварио пласман на Фајнал фор WABA лиге, који је одржан у „ФМП арени“ у Београду, у организацији ККЖ Црвена звезда Комбанк.

ККЖ Црвена звезда деценијама је познат и по раду са младим играчима и стварању будућих асова. Тренд великих успеха у млађим категоријама и стварања играча за први тим се и даље наставља.

ККЖ Црвена звезда Комбанк: Васиљевић 11 (6ск), Ивановић, Јанковић, Матић 3, Ћулибрк 10, Авлијаш 19, Зечевић (6ск), Улемек, Пузић, Вукша, Станковић 1 (8ск), Ћаћић 4 (8ск). Тренер: Ружица Карић

Извор/ фото: ( ККЖ Црвена звезда)

 

Повезане вести

Leave a Comment