Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Фото извештај: Црвено-беле „Вучице“ показале квалитет против шампиона

У дербију 4. кола плеј-оф фазе Супер лиге Србије за даме, фудбалерке Црвене звезде дочекале су на помоћном терену стадиона „Рајко Митић“ екипу суботичког Спартака. Гошће, које су нове/старе шампионке Србије допутовле су у Београд са ореолом апсолутног фаворита, али „Маракана“ је још једном показала и доказала да је тешко освојива тврђава.

ЖФК Црвена звезда – ЖФК Спартак Суботица 2:2 (0:1)
(0:1-Т. Филиповић 30`; 1:1-М. Тенков 64`; 2:1-М. Тенков 72`; 2:2-Т. Матић 91`)

Дарија Ђукић

Три пута су, и то веома убедљиво, Суботичанке у актуелној сезони савладале наше девојке, па је било евидентно да су црвено-беле у меч ушле по мало бојажљиво. Гошће са севера државе преузеле су иницијативу на почетку меча, али нису успеле да је резултатски матерализују па се првих пола сата играло углавном између два шеснаестерца. Знале су гошће одакле им прети највећа опасност, па је убојити стрелац Мирела Тенков у већем делу првог полувремена била одсечена из игре или је морала да се враћа дубоко на нашу половину терена како би евентуално покренула неку акцију.
Пале Николовска

Креативни део екипе никако није успевао током првог полувремена да се наметне на средини терена, а у појединим моментима недостајао је и правовремени завршни пас како би се угрозила голманка гостију. И у таквој консталацији снага на терену играчице тренера Александра Петровића имале су неколико полуприлика, али су се оне завршавале на ивици казненог простора или непрецизним ударцима са дистанце.
Мирела Тенков

Након пола сата игре кошаркашким речником дошло је до прекршаја у нападу. Гошће су неометане кроз свега четири паса освојиле цео терен, уследио је правовремени пас ка Тијани Филиповић која је ушла у наш казнени простор и прецизним ударцем сместила лопту у доњи десни угао за вођство гостију од 0:1.
Катарина Ђорђевић

И након примљеног поготка однос снага на терену није се променио. „Плаве“ су наставиле са чврстом игром на средини терена за коју наше „Вучице“ нису имале решење. Покушавале су црвено-беле углавном дугим лоптама ка Мирели Тенков да угрозе гол Суботичанки, али таква игра није донела резултат.
Јована Стојановић

Савети тренера Петровића током полувремена очигледно су дали резултата, јер су црвено-беле у друго полувреме ушле знатно агилније. Била је приметна велика жеља код наших девојака да се резултат што пре поравна. Везни ред је био знатно чвршћи и покретљивији, па самим тим и опаснији по гол гостујуће екипе.
Мирела Тенков постиже погодак за 1:1

У 64. минуту наше играчице су започеле акцију из последње линије тима. Уследила је дугачка лопта на десно крило ка Јовани Стојановић која је благовремено проиграла Катарину Ђорђевић. Капитен црвено-белих је лопту проследила до Миреле Тенков која је са ивице шеснаестерца у маниру расног стрелца прецизним ударцем погодила горњи леви угао суботичког гола – 1:1.

Изједначујући погодак као да је изненадио гошће, па су црвено-беле само два минута касније могле и до водећег поготка, али је Мирела Тенков само за делић секунде закаснила на један употребљив центаршут са десног крила.
Оштар старт над Јованом Стојановић

Оно што је пропустила у 66. Мирела Тенков је искористила у 72. минуту сусрета. Полуконтра наших игрчица окончана је правовременим пасом Александре Савановић. Мирела је правовремено утрчала иза леђа централних бекова гостуји и ударцем по земљи послала лопту у мрежу за вођство – 2:1. Уследила је велика радост девојака у црвено-белим дресовима.
Санда Малешевић и Катарина Ђорђевић

Након другог примљеног поготка гошће су изгледале по мало збуњено. Имале су наше играчице прилику и да трећим поготком реше питање победника, али до тога ипак није дошло.
Мирела Тенков 2:1

У самом финишу сусрета, тренутни пад концентрације и умор проузроковали су да Тијана Матић неометана упути прецизан ударац са ивице казненог простора и погоди доњи леви угао нашег гола за испоставиће се коначних – 2:2.

На крају, мора се признати да је резултат реалан на основу виђеног на терену. „Вучице“ су показале зубе пред шампионом и увериле нас да се са правом можемо надати позитивном исходу у двомечу полуфинала Купа Србије против земунске Слоге.
Александар Аца Петровић

Стадион: Помоћни терен стадиона „Рајко Митић“; Гледалаца: 150
Главни судија: Јелена Цветковић (Лесковац)

ЖФК Црвена Звезда: Петровић, Крстић, Николовска(Буркерт), Миладиновић(Милић), Трбојевић, Савановић, Тенков(Стојаковић), Ђорђевић, Стојановић, Ђукић, Малешевић

ЖФК Спартак: Костић, Вајда, Словић, Фрајтовић, Кричак(Бака), Филиповић, Окyере, Ступар(Марјановић), Павловић, Гоyа(Танасковић), Матић.

Ивана Трбојевић


Мирела Тенков и Слободан Петровић

Главни судија Јелена Цветковић

Александар Петровић, Јована Стојановић и Катарина Ђорђевић



Повезане вести

Leave a Comment