Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звезди призната титула из 1946.

На данашњем заседању Скупштине Фудбалског савеза Србије, гласовима велике већине, и званично је призната титула коју је Црвена звезда освојила 1946. године.

На седници највишег органа српске Куће фудбала данас је верификована титула коју је Црвена звезда освојила 1946. године.

Овом одлуком и званично је у поседу оно што је одувек било наше, па је овосезонска круна, по свим критеријумима, 30. у црвено-белим витринама.

За признавање титуле Црвеној звезди на седници Скупштине ФСС гласала су 44 члана Скупштине, 10 је било уздржано, а шест против.

Поносан сам што смо успели да озваничимо титулу коју је Црвена звезда освојила апсолутно регуларно, на терену. Поносан сам због свих играча тог првог Звездиног тима који су добили признање коју заслужују да су прва Звездина генерација шампиона. Скупштина ФСС је уважила чињенично стање и драго нам је због тога. Ово је у сваком смислу била историјска сезона за наш клуб, а признавање ове титуле је у најбољем смислу речи шлаг на торту. Имамо пуно разлога да славимо у недељу на последњем мечу сезоне – рекао је генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић по завршетку заседања.

Исправан став и труд клупских челника да се изборе за заслужено најбоље је осликан у односу гласова за и против признавања титуле.

Желим да се захвалим свима у клубу који су учествовали и истрајавали у овој иницијативи клуба и допринели да се двогодишњи труд и напор коначно реализује. Аргументима смо доказали да дилеме нема – Црвена звезда је шампион Србије 1946. године – додао је Звездан Терзић.

Подсетимо, исти став као и чланови Скупштине имала је Комисија за правна питања ФСС која је у петак изнела предлог да црвено-бели буду проглашени за првака у првој послератној години.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Voja S.Petrovic мај 14, 2019 at 17:50

U slavu nasoj besmrtnoj generaciji iz 1946.Pravda he spora,ali….

Reply

Leave a Comment