Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Ватерполисти гостују у Фиренци на опроштају од Лиге шампиона

Групна фаза ЛЕН Лиге шампиона стигла је до свог краја. У среду 15. маја на програму су мечеви 14. последњег кола у којем ће ватерполисти Црвене звезде гостовати у овом моменту вероватно и најбољем европском ватерполо клубу, екипи Про Река.

Италијански Про Реко у актуелној сезони у елитном европском такмичењу не зна за неуспех. У 13 мечева остварили су исто толико победа па свакако представљају главног фаворита за освајање шампионске титуле. Са друге стране пулени тренера Александра Филиповића, извесно је, овосезонско европско учешће окончаће на последњем месту групе „А“ без освојених бодова. Нашим ватерполистима предстоји плеј-оф домаћег шампионата кроз који ће покушати да се домогну шампионске титуле чиме би актуелна сезона могла да се окарактерише као успешна. Међутим, до директне борбе за трофеј, црвено-бели морају да стигну преко крагујевачког КВК Радничког, екипе која је доста главобоље нанела нашим ватерполистима у актуелној сезони.

На старту овосезонске ЛЕН Лиге шампиона Црвена звезда и Про Реко су се састали на базену СЦ „Милан Гале Мушкатировић“ 17. октобра претходне године. Италијани су остварили више него убедљив тријумф резултатом 17:4 (1:1, 3:2, 6:1, 7:0). Голове за Црвену звезду у том мечу постигли су Вељко Танкосић, Душан Васић, Андриа Битадзе и Кристијан Шулц, док је у редовима Про Река најефикаснији са четири постигнута поготка био црногорски репрезентативац Александар Ивовић.

– Парови 14. кола групе „А“ ЛЕН Лиге шампиона:
ЗФ Егер (МАЂ) – ЦНА Барселонета (ШПА)
АН Бреша (ИТА) – Стеауа Букурешт БА (РУМ)
Про Реко (ИТА) – Црвена звезда (СРБ) /Фиренца, 15. мај, 19 часова/
Динамо Москва (РУС) – ФТЦ Телеком Будимпешта (МАЂ)

– Табела групе „А“ ЛЕН Лиге шампиона:
1. Про Реко (ИТА) 39
2. ЦНА Барселонета (ШПА) 28
3. АН Бреша (ИТА) 26
4. ФТЦ Телеком Будимпешта (МАЂ) 22
5. Динамо Москва (РУС) 18
6. ЗФ Егер (МАЂ) 15
7. Стеауа Букурешт БА (РУМ) 6
8. Црвена звезда (СРБ) 0

Повезане вести

Leave a Comment