Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалКуп СрбијеНајновијеФудбал

Црвено-беле „Вучице“ на корак од финала националног купа

У првом сусрету полуфинала националног куп такмичења, бранилац трофеја, екипа ЖФК Црвена звезда на помоћном терену стадиона „Рајко Митић“ иза јужне екипе дочекала је екипу земунске Слоге. Након велике борбе свих 90 минута „Вучице“ су заслужено стигле до победе која им даје наду да ће за седам дана трасирати пут до великог финала.

ЖФК Црвена звезда – ЖФК Слога Земун 2:1 (1:0)

ЖФК Црвена звезда – ЖФК Слога Земун

Сусрет је започео великом приликом гостујућих играчица. Након тридесетак секунди игре Земунке су „пробиле“ по десном крилу, уследио је правовремени центаршут, али се „десетка“ гошћи Милица Булатовић није најбоље снашла у нашем шеснаестерцу па је лопта завршила поред десне стативе Саре Цетине.

Загосподариле су од тог момента „Црвене“ тереном. Везни ред предвођен капитеном Катарином Ђорђевић показао је сав свој квалитет и фудбалске вештине, али је недостајао правовремени пас како би се материјализовала доминантност. Покушавале су наше девојке у неколико наврата ударцима са дистанце или центаршутевима са крила да дођу до гол шансе, али одбрана гостију је била висини задатка.

Оно што је најтеже у фудбалу – једноставност у игри, црвено-беле су показале у 14. минуту. Са свега пет додира стигле су у гол шансу. Акцију је започела Сара Цетина из свог казненог простора, упослила је Јовану Миладиновић која је лопту одмах проследила ка Санди Малешевић, Уследио је пас ка Катарини Ђорђевић која је у маниру највећих мајстора фудбалске игре једним потезом из игре избацила противничку играчицу и упутила дијагоналу на десно крило ка Ивани Трбојевић. Звездина „седмица“ је направила пар корака ка средини и левом ногом упутила ударац ка голу, али је лопта завршила тик поред леве стативе голманке гостију.

До истека пола сата игре ситуација на терену се није мењала. Наше даме су господариле тереном. Одбрана је била непрелазна, док је везни ред правовременим деловањем онемогућавао Земунке да изграде иоле озбиљнију акцију.

Уследио је 31. минут и тренутак који је показао сву лепоту фудбалске игре, али и мајсторство које подиже публику на ноге. По ко зна који пут наша одбрана је успешно зауставила акцију гошћи испред казненог простора. Јована Миладиновић је проследила лопту ка Санди Малешевић. Ова је из прве лопту проследила ка Ивани Трбојевић која се маниром највећих фудбалских зналаца ослободила пратње и стуштила ка голу Земунки. Правовремено је лопту проследила ка Катарини Ђорђевић, а онда је уследила магија. Капитен црвено-белих је „лажњаком“ из игре избацила одбрамбену играчицу Слоге, пребацила лопту на леву ногу и са осамнаест метара упутила ударац. Лопта се од пречке одбила у мрежу за више него заслужено вођство – 1:0. Чувар мреже гостију Љиљана Гардијан је парадом само улепшала величанствени погодак.

Овај погодак дао је крила нашим дамама које су свега два минута касније у једном нападу три пута упућивале ударце ка голу гошћи. Покушавале су Мирела Тенков, Катарина Ђорђевић и Ивана Трбојевић, али су Земунке пожртвованошћу успевале да изблокирају све ударце.

У 36. минуту и Јована Стојановић је покушала да угрози гол гостију. Сама је себи на десном крилу створила шансу. Дриблингом се ослободила пратиоца, направила пар корака и левицом упутила ударац ка голу, али је голманка гостију била на висини задатка.

До краја првог дела игре ситуација на терену је била нешто мирнија, али је била приметна нервоза гостујућих играчица. Беспотребно је на средини терена фудбалрка Слоге Емилија Живковић оштро са леђа стартовала на незаустављиву Санду Малешевић. На срећу, није дошло до повреде покретача свих акција црвено-белих, али је остало и нејасно како главни судија Јасмина Мицкоска за овакав старт није показала јавну опомену.

У последњим секундама првог дела игре Ивана Трбојевић је могла да се упише у стрелце, али је њен ударац са 14, 15 метара завршио преко гола.

На самом старту наставка игре уследио је први кикс наших играчица. У једној гужви у шеснаестерцу црвено-белих Земунке су се боље снашле и поравнале резултат – 1:1.

Десетак минута касније „Вучице“ су извеле нову акцију по десном крилу. Уследио је центаршут. Лопта је прелетела све гостујуће и грачице и голмана гостију, а на другој стативи Мирела Тенков се само „поклонила“ и сместила лопту у мрежу – 2:1.

Имала је Мирела још једну прилику нешто касније. Покушала је у срцу шеснаестерца у паду да захвати лопту. У томе је и успела, али је лопта отишла ван оквира гола.

У наставку меча ситуација се није мењала. Црвено-беле су господариле тереном. Последња линија нашег тима је била на висини задатка, Катарина Ђорђевић је својим дриблинзима „на петопарцу“ до лудила доводила противничке играчице, а захваљујући Мирели Тенков чинило се да је свака лопта у фази напада представљала шансу за погодак.

Како је време одмицало играчице Слоге су постајале све нервозније па су груби стартови постали све учесталији. На њихову нервозу свакако је утицала и неколицина присталица земунског клуба на трибинама која је често приговарала главном судији и то обично у ситуацијама када за тако нешто није било ни мало разлога, а мора се признати да су својим повицима показали непознавање основних правила фудбалске игре чиме су неретко изазивали и смех публике.

У финишу сусрета „Вучице“ су препустиле иницијативу гошћама и покушавале полуконтрама да угрозе гол Земунки. Могле су наше играчице и до трећег поготка, али су акције које су потекле од Дарије Ђукић у два наврата и Јоване Стојановић ипак остале нереализоване.

У самом финишу сусрета виђен је нови скандал у режији екипе из Земуна. Наше играчице Николина Милић и Јована Стојановић су се у 90. минуту судариле и остале да леже на терену. Игра је прекинута како би се девојкама указала помоћ, а одбрамбене играчице Слоге, подстакнуте константним повицима својих присталица и представника клуба дозволиле су себи да уђу и у полемику са клупом Црвене звезде. Уз то, након последњег звиждука судије Јасмине Мицкоски дошло је до гужве на средини терена. Посебно агресивна била је Љиљана Гардијан голманка земунске екипе која се у пар наврата залетала ка нашим девојкама како би истерала неку, само њој знану правду. На крају је и руководство земунске екипе морао да реагује да би своју агресивну играчицу извели са терена.

Све у свему, „Вучице“ су показале велику борбеност и квалитет у овом сусрету и заслужено стигле до важне победе којом су на корак од пласмана у ново финале националног куп такмичења. Не би смо желели посебно да истичемо нити једну девојку у црвено-белим дресовима јер су све одиграле као колектив квалитетно и ово је победа целокупног тима. Једино се мора истаћи тренер Александар Петровић који је фантастично припремио екипу. Свака играчица је знала своју улогу у тиму и задатке су извршиле на високом нивоу. Ипак се мора истаћи наша Македонка Павлинка Пале Николовска која није имала свој дан, али су познати квалитети ове девојке и знамо да ће све надокнадити већ у реванш мечу.

За крај, пар речи о главном судији Јасмини Мицкоски. Главни судија из Обреновца је меч одсудила на високом новоу. Показала је ауторитет и није подлегла притисцима током сусрета. Било је пар грешака на обе стране, али објективно се мора закључити да није судила на уштрб нити једне екипе. И помоћне судије Мирела Малешевић и Марија Ђорђевић биле су на висини задатка.

ЖФК Црвена звезда: С. Цетина, Н. Милић, П. Николовска, Ј. Миладиновић, И. Трбојевић, А. Савановић, М. Тенков, К. Ђорђевић, Ј. Стојановић, Д. Ђукић, С. Малеђевић. Тренер: Александар Петровић
Клупа: Ј. Петровић, Ј. Раичевић, А. Крстић, Т. Стојаковић, Т. Буркерт, М. Ђуровић, С. Савановић

Повезане вести

5 comments

Vaso мај 16, 2019 at 12:33

Bilo bi lepo da se zna ko je napisao ovaj predivno sastavljeni izveštaj.Da li je bio prisutan na utakmici,a ako nije,mogao je pogledati snimak.Uzgred ovaj sajt je o uživo prenosio utakmicu tako da je sve bilo viđeno. Fabrika laži,manipulacija i obmana iz ZFK Crvena Zvezda ne prestaje da radi. Jednostavno *PREKRSAJ PRE PRVOG POGOTKA I DRUGI GOL POSTIGNUT RUKOM BI VIDEO I HENDIKEPIRAN (SLEP) COVEK,a nekmoli bilo koji gledalac,sudija ili novinar.

Reply
Vladimir мај 16, 2019 at 12:48

Аутор текста јесте био на утакмици, као што је присутан на сваком сусрету ЖФК Црвена звезда. Био је присутан и пре десет дана на истом месту, против исте екипе када су тешко повређене две играчице Црвене звезде које су ноћ након меча провеле у Ургентном центру.
Неки људи би морали да се запитају како васпитавају девојке и да ли је у духу фер-плеја свађа са клупом противничког тима током сусрета, или скандалозно понашање голманке екипе Слоге након сусрета. Ја постављам питање зашто судија Мицкоска није дотичној показала црвени картон након окончања сусрета јер је било јасно да је девојка желела да се физички обрачуна?
Било би ту још штошта за рећи, али ми васпитање ипак не дозвољава.
Вама свакако хвала на праћењу нашег портала, а шира фудбалска јавност ће и даље путем нас моћи да прати утакмице ЖФК Црвена звезда.

Reply
Vaso мај 16, 2019 at 13:09

Izveštaj nije sa utakmice od 5.5 već od 15.5. tj. od juče. Verovatno ste zbog emocija i osećanja pomešali dešavanja sa prethodne utakmice. GOLOVI SU NEREGULARNI,to je poenta priče,a ne mešanje“baba i žaba“!
I što je najbitnije ako se vratimo u prošle dane na koje se pozivate:KO JE OMOGUCIO SPARTAKU U POSLEDNJEM KOLU PROSLOGODISNJEG PRVENSTVA TITULU?

Reply
Vladimir мај 16, 2019 at 13:26

Интересантно је како је то Звезда претходне године омогућила Спартаку у последњем колу да освоји титулу? Па Звезда је у директној борби поражена од Спартака 4:0 у Суботици и титулу је освојио Спартак.
Какве то везе има са Вашим клубом који, ако се не варам, претходне сезоне није био у плеј-офу?

Reply
Vaso мај 16, 2019 at 13:39

Zanimljiva polemika,nema šta…Koji je Vas,a koji nas klub,to je pitanje? Jesam li se negde izjasnio kao navijač? Samo komentarišem izveštaj sa jucerasnje utakmice,a dobro je da ste prisustvovali i videli sve. Inače za vašu informaciju,navijač sam Crvene Zvezde sa 32 godine staza na severnoj tribini.
I da Vam otvorim oči,bio sam na famoznoj utakmici u Subotici i video svojim očima braku i sramotu od pojedinaca koji su direktno uticali na rezultat!

Leave a Comment