Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Бекенбауер амбасадор пројекта „Фудбал за пријатељство“

Легендарни фудбалски ас Франц Бекенбауер учествоваће у финалном програму највећег светског друштвено-одговорног пројекта за децу у спорту, под покровитељством компаније Газпром, током викенда одржавања финала Лиге шампиона у Мадриду, од 28. маја до 2 јуна.

Мадрид ће овог јуна бити епицентар светског фудбала! Главни град Шпаније ће, поред финалног меча Лиге шампиона, угостити и више од 800 учесника завршних активности пројекта „Фудбал за пријатељство“ – младих фудбалера или новинара узраста 12 година из Европе, Азије, Африке и Северне и Јужне Америке.

Централна платформа пројекта садржана је у програму „Међународног кампа пријатељства“, који ће деци приредити посебне спортске, хуманитарне и образовне курсеве. Млади фудбалери ће имати прилику да новостечене фудбалске врлине прикажу током утакмица „Светског првенства фудбала и пријатељства 2019“, током којег ће се такмичити у оквиру 32 „Међународних тимова пријатељства“. У складу са јединственим принципом пројекта „Фудбал за пријатељство“ деца различитих националности, полова и физичких могућности ће заједно наступати у истим тимовима названим по именима више угрожених животињских врста широм наше планете.

„Међународни Форум фудбала и пријатељства“ ће први пут у оквиру својих програмских активности представити стручњаке из области дечијег развоја и омладинског спорта из целог света као предаваче у оквиру Форума. Тренери, доктори дечијих тимова, извештачи из водећих светских медија, прослављени фудбалски асови, представници фудбалских савеза и академија ће се активно бавити питањима из области припреме младих фудбалера за међународна такмичења, новим методама спортског образовања, принципима по којима се успешно формирају омладински фудбалски тимови и начинима правилног развоја младих фудбалера.

Ове године, један од главних говорника на Форуму биће и прослављена фудбалска легенда и двоструки освајач „Златне лопте“ Франц Бекенбауер.

„Кајзер Франц“ ће се у Мадриду дружити са младим учесницима пројекта „Фудбал за пријатељство“ у улози глобалног амбасадора преносећи им своје богато спортско искуство, интересантне примере из професионалне каријере и делећи знање о томе како постићи велике успехе – драгоцене за оне који тек почињу да се баве фудбалом.

Представља ми велику част што сам позван да и ове године учествујем у највећем међународном друштвено-одговорном пројекту за децу компаније Газпром, „Фудбал за пријатељство“. Вредности које заступају млади учесници из бројних земаља су ванвременске. Без једнакости, добронамерности и правичности, складан свет је незамислив. Одгајати децу у духу сарадње и комуникације је главни циљ, јер је могућност постизања компромиса, налажења заједничког језика са онима који су различити од вас кључ за постизање животног успеха, без обзира да ли ће се определити за позив професионалног спортисте или било који други – истиче глобални амбасадор пројекта „Фудбал за пријатељство“ Франц Бекенбауер.

Учесници завршних активности пројекта ће, по њиховом окончању, присуствовати финалу Лиге шампиона између Ливерпула и Тотенхема на стадиону “Ванда Метрополитано”, 1. јуна у Мадриду.

Србија је једна од осам земаља – оснивача пројекта „Фудбал за пријатељство“ 2013. године, који је у 2018, током одржавања Светског првенства у фудбалу у Русији, угостио дечије и одрасле учеснике пројекта из 211 земаља и територија света. Фудбалски клуб Црвена звезда, нови-стари шампион Србије, и ове године је званични партнер пројекта за нашу земљу.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment