Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоХокеј

Лакрдија и двоструки аршини Хокејашког савеза Србије

Дуго нас није било са неким вестима из света домаћег хокеја јер смо очекивали да ће се напокон почети дешавати неке лепше и боље ствари у овом спорту. Али, авај… Изгледа да смо се дебело преварили.

Наиме, у току јучерашњег дана на сајту Савеза изашла је вест како ће УО Савез да додели (одлука донета на Управном одбору истог, а одлука објављена пре него је УО изгласао одлуку!?!?) Хокејашком клубу Војводина средства у износу од 538.000 динара јер је Војводина, по њиховим речима, одиграла СВЕ утакмице према календару који су унапред договорили и усагласили са директором такмичења Богданом Дабовићем.

Наш портал, као и увек, кренуо је да истражи да ли је то баш све тако и зашто Хокејашком клубу Црвена звезда нису додељена никаква средства. Унапред желимо да кажемо да нас у свему овоме заиста не интересује ХК Војводина и да се овим путем не боримо против њих нити желимо да оспоримо то што су добили средства, већ нам је циљ да јавност буде адекватно и исправно информисана и да, као и у неким претходним случајевима, види да Савез није дорастао овом послу, те да прави константне грешке и то опет на рачун нашег клуба, Црвене звезде.

Поводом свега овога контактирали смо председника такмичења, господина Богдана Дабовића, са питањем зашто средства нису додељена и Црвеној звезди са питањем које то утакмице Црвена зведа није одиграла. Господин Дабовић се љубазно одазвао на наше питање и реко нам следеће:

– „Црвена звезда добро зна које утакмице није одиграла, а добили су и одлуку о регистрацији утакмица (завршни преглед). Ствари стоје овако: што се тиче У12, од 30 предвиђених утакмица одигране су 22. Када се тиче Звезде и Војводине, нису организоване утакмице Партизан – Црвена звезда и Марбо – Војводина. Када говоримо о У15 од 30 утакмица одиграна је 21. Звезда није одиграла своје утакмице (као домаћин) против НС Старса и Спартака, а Војводина против Црвене звезде (утакмица, наводно, грешком СПЕНСА отказана).“

На нашу констатацију да ни Војводина по овоме није одиграла све утакмице, господин Дабовић је рекао да може само да да своје мишљење, али да он о томе није одлучивао (он само прати првенство и региструје утакмице) тј. да је о томе одлучивао Управни одбор.

Из свега овога закључујемо да је УО Савеза донео одлуку која је очито контрадикторна одлуци да се новчана средства дају клубу/клубовима који одиграју СВЕ утакмице у домаћим првенствима јер по горе цитираном, ни Звезда, ни Војводина нису одиграли све утакмице. Како је онда могуће да УО Савеза донесе такву одлуку? Па, једино шта можемо да кажемо и закључак који можемо да извучемо је тај да људи у Савезу (можда не све, али они кључни сигурно) не раде свој посао како треба и имају двоструке аршине у свему.

За сам крај подсетићемо и вас и те људе у Савезу да на њиховим сајту још увек не стоји вест да је Црвена звезда првак државе у сениорској конкуренцији и то у првенству какво још није виђено на нашим просторима (учествовала само два клуба), као што нигде није ни објављено да је Звезди додељен рециклирани пехар који на себи није имао плочицу са именом победника (тачније, стара плочица је скинута са истог). И како онда веровати да нас ти људи могу водити у неку светлију будућност овога спорта. Неко ће се сигурно наћи паметан па ће нам спочитати чињеницу да су репрезентативне селекције У18, У20 и сениори ове године остварили пласман у виши ранг и да је то заслуга Савеза. Добро, онда да се и ми нађемо на страни оних који паметују па слободно и јавно да кажемо оно што нико нигда није написао: све те три репрезентативне селекције су већином биле састављене од Звездиних играча (овим не желимо да умањимо допринос осталих играча).

Ето, “драги наш Савезе”, опет смо се нашли на супротним странама. Ако сте ви тврдоглави као магарци, знајте да смо ми упорни као биволи који неће устукнути ни тренутка у овој борби за истину и разоткривање ваше аљкавости и нерада, и као што у наслову рекосмо – лакрдије и двоструких аршина.

(извор: czbgtv.com)

Повезане вести

Leave a Comment