Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Крај блиставе каријере Звездиног капитена

Осим великог славља због освојене 30. шампионске титуле за звездаше ће утакмица са Напретком остати заувек упамћена јер је капитен црвено-белих Ненад Милијаш ставио тачку на играчку каријеру.

После 18 година активног играња фудбала, после безброј блиставој момената, невероватне радости које је у три мандата донео свима онима којима је Звезда у срцу, Милијаш је ставио тачку на професионално бављење фудбалом.
Уочи последње суперлигашке утакмице у сезони Милијашу је у име клуба награду уручио легенда, четврта Звездина звезда, човек који ове године обележава 50 година у вољеном клубу, Владимир Петровић Пижон.

Много пута током каријере капитен Црвене звезде је показао да му је срце црвено-бело и више него заслужено остаће уписан у историју нашег клуба.

 

Почетком априла одиграо је 250. утакмицу за шампиона Србије и био је поздрављен овацијама са трибина Маракане. Тиме је урадио оно што мало фудбалера у данашње време може да постигне.

Ненад Милијаш је и рекордер по броју наступа за Црвену звезду откако више не постоји СФРЈ, а укупно заузима 15. место на вечној листи по броју одиграних мечева.
Такође, како је актуелна генерација победом над екипом Младости (1:0) у петом колу плеј-офа Суперлиге и дефинитивно освојила 30. шампионску титулу и тако је Милијаш постао и једини фудбалер са пет титула шампиона откако више не постоји СФРЈ.

Некадашњи репрезентативац на најлепши начин ставља тачку на богату каријеру. Већ је одавно ушао у историју као рекордер новијег добра по броју титула, а имаће прилику да се опрости дуплом круном.

Тренутно је на снази његов трећи мандат у дресу вољеног клуба, у који је први пут стигао 2006. године. Дебитантску утакмицу за црвено-беле одиграо је 18. фебруара 2006. на гостовању Вождовцу, када је Звезда славила са 2:0, док је првенац уписао 11. марта исте године у тријумфу над Радом са 1:0 на Маракани.

Осим легендарног капитена најтрофејнијег српског клуба, још тројица играча у актуелном тиму дочекала су пето звање државног шампиона – Милан Борјан, Немања Милуновић и Лоренцо Ебисилио. Сјајни голман је био три пута првак Бугарске, стамени штопер је четири пута дошао до титуле у Белорусији, док је холандски везиста по два пута подизао шампионски пехар као члан Ајакса и кипарског АПОЕЛ-а.

 

Повезане вести

Leave a Comment