Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Небо се отворило на шампионској прослави

Црвена звезда је као првак Србије завршила сезону 2018/2019, а на шампионској прослави додељен је пехар повод 30. титуле уз опроштајну утакмицу капитена Ненада Милијаша. Наши фудбалери су за крај, у 7. колу плеј-офа домаћег првенства, савладали Напредак са 3:0.

 

Стадион: Рајко Митић
Гледалаца: 41.142
Судија: Бојан Николић (Крагујевац)
Стрелци: Јовељић у 12′, Јевтовић у 57′ и Ебисилио у 89′

Црвена звезда: Поповић, Гајић, Савић, Бабић, Гобељић, Чаушић, Вулић, Јирка (од 61′ Симић), Милијаш (од 64′ Ебесилио), Вукановић (од 46′ Јевтовић), Јовељић.
Напредак: Петровић, Аксентијевић (од 46′ Стевановић), Деак, Остојић (од 46′ Ескић), Обрадовић, Јовић, Маринковић, Ивановић, Ђорић, Аливодић, Рушевић (од 73′ Бојић).

„Небо се отворило, стадион је експлодирао“… Култна реченица није баш доживела реплику овог 19. маја, али је утакмица последњег кола два пута прекидана због невероватног „града“ и само је невреме покушало да поремети шампионско славље. Али, није успело, нешто више од 40.000 било је решено заслужено да слави!

Јубиларна, 30. титула и додавање треће звездице на Звездин грб, као и последњи наступ Ненада Милијаша на опроштају од играчке каријере, протекли су црвено-белом спектаклу.

Шампионска церемонија почела је сат времена уочи утакмице. Сви чланови стручног штаба као и сви играчи, па и поједини из првог дела сезоне попут Ненада Крстичића и Милоша Дегенека, један по један излазили су на бину подно јужне трибине.

Овације и скандирање одзвањали су Мараканом док су шетали од тунела до бине, па је сусрет са Напретком имао најлепшу могућу увертиру, јер не слави се 30. титула сваки дан.
Сјајне кореограије Делија, које су славиле 30. рођендан, употпуниле су атмосферу за памћење! Све је било у знаку броја 30, титуле и треће звездице!

Уочи самог почетка утакмице, Милијаш је од четврте Звездине звезде, Владимира Петровића Пижона, добио урамљен дрес са бројем 250, колико је мечева до овог био одиграо, уз симболични трофеј у знак захвалности за све што је урадио у дресу вољеног клуба.

Дешавања на самом терену, опет, била су обојена у црвено-бело! Три гола за три звездице и 30. титулу, односно за крај још једне историјске сезоне!

Први је мрежу Напретка затресао Дејан Јовељић у 12. минуту на додавање Ерика Јирке после сјајног соло продора словачког крила по десном боку, док је у другом делу резервиста Милан Јевтовић такође после минијатуре удвостручио предност.

Након сат истека времена време је било за нове овације на Маракани – за нашу „десетку“! Орило се: „Милијаш Ненад, један је Милијаш Ненад“! Завршио је капитен Звезде у том тренутку играчку каријеру и место на терену уступио је Лоренцу Ебисилију.

Симболично, холандски везиста је успео да стави тачку на утакмицу и рутински затресе мрежу за коначних 3:0 у самој завршници утакмице.

Титулу да славимо! Браво, шампиони!

Повезане вести

2 comments

Republika Srpska Krajina мај 20, 2019 at 20:13

Zvezda je ime Sampiona ima nas trista Miliona…
Ajmo Zvezdo da uzmemo Kup u cetvrtak.
VOLIMO TE ZVEZDO…

Reply
акса мај 19, 2019 at 21:47

вратите нам радоњу или катаиа ,покушати довести крунића и радоју и крилног играча странца и штопера

Reply

Leave a Comment