Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

Магија у ногама #10

Пре пар месеци, колеге спортски новинари, прозвали су је Звездиним Месијем. У општој глобализацији када се сви савремени фудбалски токови пореде искључиво са луцидношћу Кристијана Роналда, мајсторством Лионела Месија, или ефикасношћу Мохамеда Салаха, сви ми Звездаши и сви ми који живимо за те црвено-беле боје не желимо да наше фудбалске мајсторе пореде са несумљиво великих интернационалним звездама, али ми имамо наше којима се дичимо и које славимо.

Она још увек не игра на главном терену „Маракане“. Она своје мајсторство показује на помоћном терену подно јужне трибине нашег највећег стадиона, али свако ко макар и једном „залута“ на тај терен не може а да не примети сву луцидност, мајсторство и ефикасност коју она доноси. Она је капитен црвено-белих „Вучица“. Она је, кратко и јасно, Катарина Ђорђевић.

Надимак Звездин Меси, а ја бих радије ову девојку упоредио са црвено-белим мајстором фудбалске игре Дејаном Савићевићем, добила је током сусрета нашег женског фудбалског колектива са девојкама новосадске Војводине. Тада су се и трибине Спортског центра „Вујадин Бошков“ поклониле мајсторству фудбалског виртуоза. Дневни лист „Спортски журнал“ тада је писао:

Катарина Ђорђевић у дуелу са новосадском Војводином

– „Голман Војводине Тања Ђапић је далекометни шут из слободног ударца одбранила ногом, лопта се одбила на двадесетак метара, тамо се за њу изборила Ђорђевићева, три пута је предриблала једну те исту ривалку, покушала је да је заустави друга, пристигла у помоћ, али је Катарина прошла између њих две, а онда са двадесетак метара лобовала голмана Новосађанки Ђапићеву на маестралан начин.
Овакве потезе изводе само велемајстори…“

Председник Света Мирковић и КАтарина Ђорђевић

Катарина Ђорђевић, у звездашкој јавности познатија као „Чупа“ рођена је 25. јула 1995. године. Своје прве фудбалске кораке начинила је у лазаревачкој екипи ЛАСК-а, а чланица црвено-беле породице постала је првог дана постојања нашег женског фудбалског колектива. Већ сада, са непуне 24 године ушла је у историју ЖФК Црвена звезда пошто је једна од само три играчице које су забележиле 100 и више наступа за „Вучице“. Девојка за коју у фудбалској игри не постоје тајне из недеље у недељу увесељава свеопшту Звездашку јавност, или барем онај њен део који је заљубљен у мајсторије девојака које са толико жара носе свети грб на грудима. Дриблинзи на „петопарцу“ за њу су рутина. Њене лопте којима упошљава саиграчице „имају очи“. Њен плес на зеленом тепиху подиже публику на ноге, а противнице доводи до лудила,…
Пре само неколико дана „Чупа“ је у првој утакмици полуфинала националног купа направила још један потез вредан дивљена, а који се у свету плаћа сувим златом. Само једним лажњаком десном ногом избацила је супарницу из игре, пребацила лопту на леву ногу, а онда је уследило мајсторство. Шут из колена са 18 метара од гола. Голман противничке екипе је запливала кроз ваздух, а лопта је очешала пречку и завршила у мрежи, за ерупцију одушевљења на трибинама и црвено-белу „пирамиду радости“ на зеленом правоугаонику.
Као велики фудбалски зналац Катарина је током мечева често изложена и оштрим старовима противничких играчица које немају другачији начин да је зауставе, али ни након тешких мечева она и поред чињенице да је пред камерама по мало срамежљива, са осмехом излази у сусрет новинарима и својим осмехом шири позитивне вибрације свуда око себе.

Наш капитен, наша „Чупа“ чланица је и најбоље женске селекције Србије за коју је до сада одиграла осам мечева и постигла два поготка.

Е таква је наша „Чупа“, мајстор фудбалске игре. Девојка са магијом у ногама!!!

– Фото албум Катарине Ђорђевић #10:















Повезане вести

Leave a Comment