Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноДомаћи шампионатДруги пишуНајновијеФудбал

Освојили смо рекордан број бодова

Црвена звезда је победом над Напретком (3:0) ставила тачку на успешну првенствену трку у којој је одбранила шампионски трон и остварила рекордан проценат успешности.

Освајањем целог плена у сусрету са Крушевљанима изабраници Владана Милојевића су стигли до 33. суперлигашке победе ове сезоне. Уз 33 тријумфа, нови-стари шампион Србије уписао је и три ремија чиме је стигао до импресивна 102 бода, колико би имао да се нису делили бодови после 30 одиграних кола.

Управо победом на спуштању суперлигашке завесе, црвено-бели су оборили прошлогодишњи рекорд кад су остварили 32 тријумфа и четири ремија у 37 кола, колико су и сада одиграли.

Сјајна генерација је на овај начин наставила да исписује златне странице клупске историје уз учинак од освојених чак 91,9% бодова.

Премијерну сезону од увођења плеј-офа и плеј-аута Црвена звезда је завршила са 30 победа, пет ремија и два пораза. Наредне је уз исто победа имала један реми мање, а три пута је остала празних шака. Уследио је период под командном палицом Владана Милојевића и две сезоне у којима је, без поделе бодова, освајан троцифрен број бодова. У две шампионске сезоне клуб из Љутице Богдана је освојио 202 од 222 бода, што представља учинковитост од 90,9%.

Плод сјајних игара управо је одбрањена титула, а прилику да заокруже низ успеха фудбалери Црвене звезде ће имати у четвртак од 19 часова на свом стадиону у финалу Купа Србије.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

Gogi мај 22, 2019 at 06:43

Sta vam znaci ovo „A tri puta je ostala praznih saka“? Ovaj sistem sa podelom bodova se igra zadnje 4 godine a od toga Zvezda je 3 puta na kraju osvajala titulu…

Reply
Marko мај 22, 2019 at 07:32

Tri poraza te sezone

Reply
Gogi мај 22, 2019 at 18:55

Kapiram,hvala na odgovoru…Inace u zadnjih 4 sezone Zvezda je na kraju regularnog dela bila prva 4 puta,a u zadnjih 6 sezona 5 puta je bila prva u regularnom delu prvenstva…U zadnjih 6 godina od 2013-te na ovamo 4 titule,2 puta u finalu kupa (racunajuci i ovu sezonu),2013-te smo bili i vicesampioni Medjunarodnog Turnira Uhren Kup,posle toga 1/16 Finala Lige Evrope,Grupna Faza Lige Sampiona…Pobedjivali smo Spartu Prag,Krasnodar,Keln,Liverpul…Igrali nereseno sa Bordom,Ludogorecom,Sasoulom,Arsenalom,BATE Borisovim,CSKA Moskva,Salcburgom,Napolijem…Cak i derbiji u prvenstvu u zadnjih 6 sezona nemamo negativan skor od 17 derbija 5 pobeda za nas,7 neresenih i 5 poraza,gol razlika 17:16 za nas…U zadnjih 6 derbija u prvenstvu tj. oko 2 godine,1 mesec i nedelju dana nemamo poraz…Zadnji put smo izgubili derbi na svom terenu u prvenstvu pre 2 godine,1 mesec i nedelju dana a na gostujucem terenu pre 2 godine,8 meseci i nedelju dana…Neka prica ko sta hoce ali polako kao nekada vracamo dominaciju…Od sledec(ih)e sezon(a)e jos jace…

Reply

Leave a Comment