Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Победа обезбеђује борбу за титулу

Ватерполо сезона полако улази у саму завршницу. Претходног викенда одиграни су први мечеви полуфинала плеј-офа, а већ у среду на програму су други, а надамо се када је наша екипа у питању и последњи меч у серији.

У суботу 18. маја пулени тренера Александра Филиповића остварили су тријумф у Крагујевцу. Меч против домаћег КВК Радничког протекао је у неизвесној игри у којој је победник одлучен тек у последњој деоници. Црвено-бели су славили резултатом 8:7 (1:1, 1:1, 3:3, 3:2) и у среду имају прилику да обезбеде пласман у велико финале и тиме пробају да остваре примарни циљ пред старт сезоне, а то је освајање шампионске титуле.

Крагујевчани иако су током сезоне наступали у другом рангу регионалног такмичења два пута су изненадили црвено-беле. Свакако болан је био пораз у четвртфиналу националног купа након којег је легендарни тренер Дејан Савић напустио клуб. Ново изненађење Раднички је приредио и на старту Супер ватерполо лиге Србије, али очигледно су наши ватерполисти извукли поуке из тих пораза, па су у правом тренутку узвратили Крагујевчанима.

Сусрет на базену Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић“ на програму је у среду 22. маја са почетком од 16:30 часова. Позивамо све навијаче који су у могућности да дођу на дорћолски базен и помогну екипи да оствари победу и обезбеди пласман у финале.

Други полуфинални пар чине екипе Шапца и Партизана. У првом сусрету Партизан је направио велико изненађење и резултатом 8:7 савладао званичног освајача националног купа па се очекује да ће победника ове серије одлучити мајсторица.

Повезане вести

Leave a Comment