Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Црвена звезда преко ФМП-а до скора 8-0

КК Црвена звезда мтс задржао је савршен учинак у групи А Суперлиге Србије. Црвено-бели су до осме победе у домаћем првенству дошла у ’’ФМП арени’’ савладавши домаћина резултатом 62:77 (14:16, 20:19, 16:21, 12:21).

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су ФМП у дербију групе А Суперлиге Србије. Црвено-бели су у Железнику славили резултатом 62:77 (14:16, 20:19, 16:21, 12:21) и на тај начин одржали перфектан скор у домаћем првенству. Отпор домаћина је био жесток, парирали су током готово читавог сусрета захваљујући великој енергији и таленту младих играча.

Ипак, искуство и снага били су на страни црвено-белих. Они су успели да преломе утакмицу у завршници трећег и у првој половини последњег квартала. Тада је уследила серија 16:2 црвено-белих којом су стекли недостижну предност – 66:52. Победа се више није доводила у питање. Овом победом Црвена звезда је обезбедила прву позицију на крају такмичења у групи А Суперлиге.
Почетак утакмице припао је ФМП-у. Црвено-бели нису пронашли прави нападачки ритам и три минута се чекало на прве поене. Мајкл Оџо је поентирао из рекета и смањио вођство домаћина на 5:2. Ипак, млада екипа ФМП-а играла је са много енергије и успешно контролисала ритам у већем делу првог квартала. Тројка Борише Симанића приближила је Звезду која је успела коначно да стекне вођство и остане у предности по завршетку 10 минута – 14:16.

Ипак, утакмица још није била у ритму црвено-белих. Сјајна рола Марка Јермића одвојила је ФМП на највећих плус шест – 24:18. Одговорио је Добрић и то на још бољи начин са две тројке и снажним закуцавањем и донео изједначење Звезди. Утакмица је била у егалу, али ипак су црвено-бели задржали предност до полувремена – 34:35.

Утакмица је била у егалу све до саме завршнице трећег периода. Кеј Си Риверс је онда погодио две везане тројке које су одвојиле црвено-беле, а и најавиле фуриозну серију која се наставила у последњем кварталу. Поменуте тројке Риверса, сјајна рола Огњена Добрића која је закључена феноменалним закуцавањем и на крају полагање Филипа Човића креирали су великих 16:2 након којих је Звезда стекла, испоставиће се, недостижних плус 14 – 66:52.

ФМП – Црвена звезда мтс 62:77 (14:16, 20:19, 16:21, 12:21)

Црвена звезда мтс: Раданов, Човић 7 (4ас), Давидовац 4, Ненадић, Лазић 9, Лазић 3, Берон 8 (4ас), Добрић 19, Ристић 2 (8ск), Симанић 5, Риверс 10 (4ас), Оџо 10 (7ск).

Огњен Добрић:

Можда нисмо одиграли од почетка како смо желели, али смо успели у другом полувремену да урадимо ствари које смо планирали. Успели смо да победимо и осигурамо прво место у групи А што нам је било најбитније. Остају нам још две утакмице које ће послужити као припрема за плеј-оф.

Милан Томић:

Честитам мом тиму на победи. Осим друге четвртине, мислим да смо контролисали утакмицу. Поготово у другом полувремену када смо дошли до поена из контранапада. У првом смо имали само два, а у другом 11. Мислим да је то било кључно у стицању разлике у овој утакмици.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment