Moja Crvena Zvezda
БлоговиИнтервјуиСветаФудбал

МЦЗ интервју: Александар Саша Јанковић

У светлу последњих догађања у нашем фудбалском клубу, понављамо интервју који је Саша Јанковић дао за наш сајт два дана пред крај прошле године. Кроз интервју се сви можете подсетити, а они млађи упознати, каквог смо стручњака вратили његовој кући. Срећно Саша! За само нашу Звезду црвену…

Када сам пре 3-4  године поносан са трибине скандирао његово име, нисам ни сањао да ћу икада на једном Звездашком сајту чији сам део, моћи да напишем: “Звездаши, од данас, део сајта МЦЗ, сарадник и неко ко никада није отишао из срца свих Звездаша….. Господин Александар Саша Јанковић!!!!“ Ово је интервју који је дао за сајт МЦЗ. Уживајте, ја сам га прочитао више пута.

Сале Јанковић

МЦЗ: Како се сналазите на месту селектора младе репрезентације и колико је тешко пратити све расположиве играче?

АЈ: Добро ми је на месту селектора, радим на прављењу тима који побеђује. Пратим све играче који по годишту могу да се нађу у најбољој селекцији и није ми тешко. У основи овог посла је велики ентузијазам и посвећеност екипи. То, као и све остало што  захтевам од играча  показујем личним примером. Никоме ништа не сме тешко да падне уколико је у циљу прављења озбиљног тима.

МЦЗ: С обзиром да сте сада више са младом селекцијом аутоматски и имате бољи увид у то какав је капацитет младих фудбалера у Србији?

АЈ:  Потенцијал наших играча је огроман, треба их пратити и посматрати не само њихов фудбалски, већ и људски, карактерни капацитет. Јер, није исто играти против Црвене звезде и носити Звездин дрес.

МЦЗ: Да ли имате неки предлог на који начин би требало унапредити скаутинг службу у нашим клубовима и да ли је новац само проблем?

АЈ: Скаутинг служба увек може да буде боља, нарочито у клубовима који велики део буџета обезбеђују продајом играча. Звезда то јесте и своју величину је у великој мери изградила правећи велике резултате са играчима из региона који су пажљиво бирани. Најпре Омладинска школа, затим најбољи српски играчи из домаће лиге, потом играчи из региона и, на крају странци. Тако ја то видим.

МЦЗ: Да ли мислите да смо као народ талентовани за фудбал и шта нам то недостаје да одемо корак даље и у клупском и репрезентативном фудбалу?

АЈ: Мислим да смо изузетно талентована нација за фудбал. За већи резултатски успех недостаје нам чврста дисциплина и у животу екипе и на терену, боља организација у послу, мање еуфорије и у поразима и у победама, чвршћи карактер и подређеност личних интереса једном великом, вишем, заједничком. Када кажем резултатски успех, мислим на понављање добрих резултата у континуитету и трајање у успеху, а не један пласман у Лигу Шампиона или квалификацију на велико репрезентативно такмичење.

МЦЗ: Које играче сматрате најталентованијим у Србији?

АЈ: Не волим да причам појединачно о играчима, нарочито не о младим момцима који морају да задрже хладну главу и обе ноге на земљи.

МЦЗ: Шта мислите о Спајићу, Ковачевићу, браћи Срнић и осталим Звездиним младим играчима и ко је по вашем мишљењу најближи првом тиму Звезде и младој репрезентацији?

АЈ: То су талентовани момци, пред њима је период сазревања и борбе за минутажу у такмичарском погону. Гледано из перспективе Младе репрезентације, у њој играју играчи који су стандардни у својим клубовима, то је и најједноставнија порука свим младим момцима који желе да се изборе за место у Националном тиму.

МЦЗ: Шта мислите о фудбалској филозофији Барселоне и начину њихове игре, тактици итд.

АЈ: Барселона данас је демонстрација „тоталног фудбала“ 21. века. Клуб са стратегијом, и то не у форми јефтине демагогије, већ у најфудбалскијем, теренском, облику, који сваки гледалац не може а да не примети. Другим речима, они штанцују фудбалске мајсторе по истом шаблону и стално побеђују. Сад још чујем како најављују да им је следећа генерација клинаца још боља од актуелног тима. Да нису регистровали Бетмена?!

МЦЗ: Може ли Звезда да игра као Барса?

АЈ: Звезда има привилегију највећих, а то је да може да се равна према великима, али и према себи самој, односно својим традиционалним вредностима које су је и довеле на врх Европе и Света. Звезда може да прати како игра Барселона, и да адаптира одређене ствари нашем менталитету и условима у којима ми живимо. То је нормално и добро, треба гледати како то раде најбољи.  Али, исто тако, Звезда зна како се великим играма праве велики резултати. Сви ти велики и најбољи су падали на Маракани, те стога треба гледати и како је то Звезда некада радила. Из тога, такође, може много да се научи. Звезда је Звезда.

МЦЗ: Да ли редовно пратите Звездине првенствене утакмице?

АЈ: Наравно, и то не само у фудбалу.

МЦЗ: Имали сте кратку каријеру у Звезди. Можете ли нам нешто рећи о том периоду у Звезди и повреди која вас је спречила да направите значајнију каријеру?

АЈ: У први тим сам стигао у јануару 1991. године, у време најбоље и најтрофејније генерације. Нисам имао пуно простора за игру, али ме је сама могућност да живим са таквим тимом и тренирам са најбољим играчима у Европи обогатила за цео живот. Сплет разних околности, спортских, али пре свега политичких у тадашњој држави, условио је да кренем другачијим путем него што сам, као клинац, замишљао. Сањао сам да играм у шампионском тиму Црвене звезде, који осваја титулу и прославља је у последњем колу Шампионата пред пуном Мараканом. Нисам то доживео. Када сам, због повреде и операције колена, прекинуо са активним играњем, решио сам да свој сан досањам једног дана као тренер.

МЦЗ: Са којим играчима је било најлепше и најлакше сарађивати док сте били  у Звезди?

АЈ: Једна од мојих највећих сатисфакција јесте што сам направио добар, стабилан тим Црвене звезде. Са свим играчима сам имао сјајну сарадњу.

МЦЗ: Да ли је тачно да сте имали проблема са дисциплином неких играча док сте били тренер, због чега је наводно и доведен Земан?

АЈ: Није тачно. Када желите да смените младог тренера, онда кажете да није имао ауторитет, а када желите да смените старијег тренера, да нема довољно енергије да држи тим под контролом. То је, нажалост, политика петпарачких изговора која је Звезду доста коштала у блиској прошлости. Екипа без дисциплине не може да побеђује у континуитету, а ми смо направили тим Црвене звезде који је одиграо једину сезону без пораза у историји клуба. То не може тим без сређених односа у свлачионици, без поштовања хијерархије и вере у себе. Били смо тим, зато смо побеђивали.

МЦЗ: Навијачи вам једино замерају изјаву да је Блажић бољи од Молине? Ако сте то заиста изјавили, шта сте мислили под тим?

Део Звездине породице

АЈ: Чиста глупост, лаж. Никада не поредим два играча, пре свега није педагошки. Не поредим ни два тренера, ни две различите екипе, као ни један исти тим у два различита временска периода. Сматрам да је немогуће, а пре свега беспотребно вршити таква поређења. У спорту постоје резултати, бољи је онај ко побеђује. Осим у уметничком клизању, где се бодује и „уметнички дојам“, што би рекла Милка Бабовић, али то никад није био мој спорт. Молина је отишао зато што нисам хтео да му гарантујем да ће играти стандардно на позицији на којој је у конкуренцији био и Ненад Милијаш. Врло једноставно. Нема гарантовања таквих ствари, ни тренеру нико не гарантује да ће седети на клупи за три кола ако нема резултата. Молина је добар играч, био сам срећан што га тренирам, али никоме нисам гарантовао место у тиму, па ни њему. Добио је понуду да потпише уговор за Сантос, привлачило га је све то, непосредно пре тога је изгубио оца. Није то био лак период за њега, разумем да је желео да буде ближи породици. Уз све то и клуб је зарадио на његовом трансферу. Мислим да се ту све поклопило.

МЦЗ: Шта себи највише замерате из периода када сте водили Звезду и које сте лекције од тада научили а тичу се тренерског посла?

АЈ: У спорту је и оно што се десило јуче већ далека прошлост, а не нешто што се завршило пре три и по године. Ако једним оком гледам уназад, остаје ми само једно да гледам унапред, а то није добро. Трудим се да учим сваког дана, првенствено из туђих грешака, да бих своје свео на минимум.

МЦЗ: Да ли мислите да сте незаслужено (нефудбалским дешавањима) остали без трофеја у сезони у којој сте дерби добили 4:1, и завршили првенство без пораза, а у купу остали без финала због судијске неправде?

АЈ: Све што мислим о свему томе, рекао сам 2008. године, нећу да се враћам на то.

МЦЗ: Можемо ли очекивати да се једног дана вратите у Звезду и исправите неправду која Вам је учињена у сезони 2007-08?

АЈ: Да, вратићу се, једног дана, сигурно. Није битно када.

МЦЗ: Ваш први сусрет са Мараканом?

АЈ: Дефинитивно пре него што сам почео да памтим.

МЦЗ: Омиљени играч из детињства?

АЈ: Пижон.

МЦЗ: Звездина екипа која Вам је остала у сећању из детињства…

“Звезда има привилегију највећих,да се равна према великанима“

АЈ: Звездин тим из похода на Куп УЕФА 1979.

МЦЗ: Кога сматрате за најбољег игрча у екипи из Барија?

АЈ: Цео тим је био сјајан.

МЦЗ: Колико је било предност, а колико ометајући фактор чињеница да Вам је отац познати спортски новинар?

АЈ: Није била никаква предност, имао сам жељу да се борим за свој идентитет, и чак мислим да сам због те жеље направио пар лоших, пре свега исхитрених потеза у каријери. Пре свега, одлучио сам да у 19. години управо из тог разлога одем у Аустралију, да тамо играм. Да ме погрешно не схватите, носим сјајне успомене из тог периода, имао сам и успешну сезону, која је уједно и најуспешнија у историји мог клуба из Сиднеја, али, фудбалски, играчки, то није била најпаметнија одлука. Али, била је моја одлука, и због тога сам срећан. Много сам се паметнији вратио оданде.

МЦЗ: Који велики клуб би волели да водите?

АЈ: Реал Мадрид.

МЦЗ: Ког играча би водили са собом у сваки клуб?

АЈ: Има их. То су увек и само играчи који не штеде ни себе ни друге, који много више дају екипи него што очекују од ње. Имам таквих момака и сада у репрезентацији и много сам срећан што их тренирам. Бити шампион није титула коју добијеш или изгубиш, то је црта карактера коју, или имаш, или те нема на врхунском нивоу. Ја такве тражим.

МЦЗ: Најтежи противник у тренерској каријери?

АЈ: Први следећи.

МЦЗ: Ваша омиљена формација?

АЈ: Формирам је у односу на профил фудбалера, омиљена ми је она у коју моји играчи највише верују, у којој се осећају најсигурније. Екипа не може да меље уколико сумња у било шта.

МЦЗ: Да ли и даље васпитавате децу реченицом ,,Данас игра Звезда“?

АЈ: Да. Звезда је члан моје породице, а моја породица је део Звездине.

МЦЗ: Да ли сину дајете савете везане за фудбал, и колико пратите његову каријеру?

АЈ: Марко има огромну љубав према фудбалу, посвећен је и пасиониран. Утичем на то да изгради лични однос према тренингу, утакмици, обавезама… Да не гледа на начин на који ја гледам, да то буде његово играње фудбала, а не реализација мојих фудбалских идеја кроз њега. Ако буде напредовао, тренирао и правилно се развијао, биће то зато што припада лопти стопроцентно и зато што сам види себе у том свету, а не зато што му отац стоји над главом. Фудбал је проста работа, истина је увек једино на терену, а тамо нема ни оца, ни пријатеља, ни новинара, ни менаџера. Учим га да буде свестан тога.

МЦЗ: Шта Звезда треба да учини да би поново била она права?

АЈ: Да изађе на терен и победи првог следећег противника. И стално тако.

 

И овим путем се у своје име и име свих осталих чланова сајт МЦЗ захваљујем Александру Јанковићу на датом интервјуу.

 

Повезане вести

84 comments

MladenNk авг 23, 2012 at 15:30

Sta sad Predicu? Krecemo sve ispocetka je li? Brzo si zaboravio Robija, Zarka, Marovica, Zirojevica, Radakovica…Svi su prljavi samo je Lukic cist izgleda. A sve si ih dizao u nebesa i ucestvovao u obmanjivanju zvezdaske javnosti nerealnim pricama. Sad smo na ivici ambisa samo zato sto prije 2godine niko nije realno htio da sagleda stvari

Reply
Uros авг 23, 2012 at 13:57

Jel ima mozda neko kartu viska za sever,treba mi za drugara hitno,uzima za 1000rsd? Hvala unapred..

Reply
mare авг 22, 2012 at 22:14

Pa covek upravo prica kako je zbog caleta imao taj teret i da je zeleo da se sam izbori za sve, i onda vidis komentare nekih ljombera ovde koji ga isto zbog toga pljuju i ponizavaju kako mu je cale sredio, kumovi bla bla, a covek nema nijednu mrlju u svojoj trenerskoj karijeri, nego upravo obrnuto. Iako mi je Robi drag kao osoba nije se nesto posebno pokazao kao trener, mada nije ni imao neki veci prostor za manevrisanje pored ove ogranicene uprave, a Jankovica sam od proslog sramotnog proterivanja zeleo ponovo na klupi.

Reply
ТАЛАС КОЈИ НЕ МОЖЕТЕ ЗАУСТАВИТИ! авг 22, 2012 at 08:45

Овај да нешто зна тренирао би неки други клуб осим Звезде и млађе Толетове селекције. Све што је урадио у тренерској каријери је заслуга такозваних кумовских веза, и прича по медијима…

Reply
Nemanja авг 22, 2012 at 11:26

A Prosinecki kao trener nesto zna? Da nije bilo sudije i srece, ispali bih smo od Naftana. O Omoniji da ne pricam.

Reply
bob авг 22, 2012 at 08:00

Zvezda trpi samo uspehe. Želim Vam puno sreće, gospodine Jankoviću. Pišemo se u četvrtak.

Reply
sasa авг 22, 2012 at 02:24

ljudi ovaj covek nije dobar trener,videcete,sve je lukic zakuvao,sale jankovic je vodio tim protiv boltona,a vidite kakav je nas tada tim bio jak,i sve je izgubio te godine,

Reply
Zoran авг 22, 2012 at 00:38

Ko se slaže da je Zvezda protiv Rada igrala fenomenalno?

Reply
Делија авг 22, 2012 at 00:10

Срећно и да у мају КОНАЧНО СЛАВИМО ТУ ТИТУЛУ!!!!!!!!!!

Reply
Igor Milojevic авг 21, 2012 at 23:24

Saletu od srca zelim puno srece, i da se titula vrati…puno pozdrava od tvog velikog prijatelja. Nadam se da ces i dalje dolazati na vaterpolo utakmice.
Igor

Reply
madness2233 авг 21, 2012 at 22:54

http://en.wikipedia.org/wiki/Aleksandar_%C5%A0api%C4%87 zna li ko ima li sanse da se ovaj car vrati,pomiri sa Sefikom i krenemo u h(k)aranje . 🙂 Ima 34god,Vujasinovic je igrao do 39. npr

Reply
Ђики авг 22, 2012 at 09:37

Ово није питање за ову тему и нема никакве везе са Јанковићем, али ћу ти одговорити. Нема шанси да се врати, зато што је напустио ватерполо и отишао у политичаре.

Reply
milos 90 авг 21, 2012 at 21:51

Vratice se Saletu,onaj ponisten gol Milijasa 😀

Reply
MILAN KG авг 21, 2012 at 21:38

smesni ste sa pitanjima da li zvezda moze da igra kao barasa da li se vi normalni?! koje su to nebuloze a ovaj strucnjak koga je milojko prozvao murijnjo ima puno uspeha u karijeri da ga tata nije ubacio kod toleta nikoga ne bih mogao da trenira. ovaj nece da doceka kraj polusezone garant zato sto je nula od trnera zahvaljujuci tati radi u fss a ova uprava ga je dovela da bih mogli lukic i kompanija da sastavljaju tim i ubacuju svoje igrace.

Reply
@MILAN KG авг 21, 2012 at 21:50

Ajde bezi bre pajseru !

Reply
MILAN KG авг 21, 2012 at 21:58

mene samo admin moze da otera a ti ga duvaj!!!!!!!!!!!

Reply
Mladen авг 21, 2012 at 22:25

Sumadinac … idi na hipodrom kod Sokolane i istrci koji krug … bice ti lakse ;-)))))

Reply
MILAN KG авг 21, 2012 at 22:48

nece veruj mi ne mogu da gledam kako se zvezda raspada ovo je tuga

Aimar авг 21, 2012 at 22:09

Ma MIlane,ljudi ne vide dalje od nosa…Pa svi koji su malo upuceni znaju kako je ovaj covek dosao do selektora mlade reprezentacije,on bre uopste ne sastavlja tu ekipu,covek je figura samo….U Belgiji je izbacio svoj tim iz lige,toliko o njegovom trenerskom kvalitetu!!!

Reply
MILAN KG авг 21, 2012 at 22:24

ovis vrasavaju na jankovica da je dosao pravu murinjo pa ajde ili stvarno neki trener ja dok je ova uprava i trener ne idem na utakmice clanarinu nisam lud da placam jer je to jedno veliko nista pozzzzzzzzzzzzz

Reply
dexa7 авг 21, 2012 at 23:33

Ajde sacekaj da vidimo sta ce da uradi pa ga onda pljuj molim te.Strpi se malo,vazi ?

Reply
sasa авг 22, 2012 at 02:27

sta da vidimo,pa on je vodio tim protiv boltona u ligu evrope,i sve zivo izgubio,uzmite i pogledajte snimke utakmica,ljudi nema pojma

Mani авг 21, 2012 at 21:21

Da li zna neko nesto o informaciji da je Juventus ponudio 2 miliona za Maksimovica?! I da je kao zbog povrede ranije napustio trening i da mozda nece igrati u cetvrtak?! Znaci ako i njega prodaju sad na kraju prelaznog roka to ce biti teska katastrofa!!!

Reply
Vanja авг 21, 2012 at 21:14

Robert Prosinecki! Covjek koji je na trenutak vratio duh Zvezde kakvu pamtimo mi stariji i covjek kojeg je iz svetinje otjerao poslednji ljudski talog. Jedan je Robert Prosinecki!

Reply
KK авг 21, 2012 at 21:49

Ostavite se Prosineckog svi ga volimo,nasa je legenda bio i ostace,ali on je sada proslost a Jankovic je sadasnjost.

Reply
dexy122 авг 21, 2012 at 23:19

Slazem se. Nema svrhe da sada zalimo za Robijem. Nece se on sutra vratiti zato sto je nama zao sto je otisao. Zahvalicemo mu se ako osvojimo titulu, jer je on napravio ovaj tim. Treba sada da damo potpunu podrsku Saletu Jankovicu, i da ga ogradimo od uprave. Tj. ako se bude terala uprava da se ne tera trener. Kao sto smo i sa Robijem radili. Mada je i njega pasivno oterala uprava. To svi znaju.

Reply
mrno1983 дец 31, 2011 at 11:09

Kako ovaj čovek zrači inteligencijom, iskrenošću, entuzijazmom… Volim i cenim Robija i znam da radi sve u interesu Zvezde i nadam se da će pravom strategijom uspeti da nas pomeri sa dna, ali jedva čekam dan kada će Aleksandar Janković voditi moćnu Zvezdu!!!! Puno zdravlja u životu ti želim Sale care!!!

Reply
Severac дец 31, 2011 at 02:16

Ovo je jedan od ljudi koji VOLI, ALI VOLI CRVENU ZVEZDU. Sarog kova, ali modernih shvatanja!!! Ne bih vise…

Reply
Марко ЦЗБГ дец 30, 2011 at 22:12

Велики Александар Саша Јанковић. Надам се да ће што пре поново сести на клупу Звезде.

Reply
Nra дец 30, 2011 at 19:52

a sta je bilo sa onu dobru vest sto ste juce najavili na fejsu ?

Reply
Sveta Predić дец 30, 2011 at 20:08

Zar ne mislis to sto jedan ovakav strucnjak pocinje da pise za nas sajt nije dobra vest?

Reply
nra дец 30, 2011 at 20:18

jeste al ja sam ukapirao da ce uz ovo biti jos jedna al ok …

Reply
Александар дец 30, 2011 at 20:20

Биће много добрих вести у наредним данима!

Reply
Delija Vracar дец 30, 2011 at 22:51

npr??? (reci bar jednu)

Reply
ShoNara авг 21, 2012 at 21:13

I ovo ste nas slagali. 😀

Reply
Vanja авг 21, 2012 at 21:17

Znaci mozemo da ocekujemo potpisivanje memoranduma o saradni sa kork sitijem ili mozda dobra vijest da je eli babalj smrsao 4kg i da je na treningu dao gol glavom.

Reply
dexa7 авг 21, 2012 at 23:35

Vjerovatno vaterpolo ili kosarka.:)

Reply
dexa7 авг 21, 2012 at 23:38

Auu ovo iz 2011.Moja greska 🙂

IVAN дец 30, 2011 at 17:54

Ma strasan mi je on trener i strateg kad je imao na polusezoni + od nekoliko bodova ispred Partizana koju je napravio Kosanovic a onda kad je on(Sale) dosao izgubio borbu za titulu !!! Pljujete Dostanica kako je izgubio prednost od 5 bodova a ovome se zahvaljujete i poredite sa Murinjom a izgubio je prednost koju nije napravio na polusezoni na isti nacin kao i Dostanic !!!

Reply
Secam se pobeda дец 30, 2011 at 22:02

Imao je minus 7 a zavrsio na minus 2. Imali smo igru i bili ubedljivo najjaci u zemlji

Reply
jagodina navija za zvezdu! авг 22, 2012 at 00:30

-5 😉 zadnje kolo partizan je igrao sa napretkom i bezao nam 3 boda a mi sa hajdukom.partizan je pobedio a mi smo igrali nereseno.provericu sada pa cu ispraviti ako sam pogresio.inace velika podrska saletu jankovicu!

Reply
jagodina navija za zvezdu! авг 22, 2012 at 00:34 Reply
vlada дец 30, 2011 at 17:53

e kad bi nam se dzaja vratio u toku sutrasnjeg dana pa da nam to bude najlepsi poklon za novu godinu !!! kad bi mogli mi da se skupimo ispred njegove kuce i na rukama unesemo u prostorije kluba . jel admini jos veruju da ce se vratiti kod nas u zvezdu

Reply
vlada дец 30, 2011 at 17:16

moze li neki komentar admina u vezi povratka dzaje . ipak imate vise informacija

Reply
Драган дец 30, 2011 at 17:26

За сада нема ништа ново. Писали смо јуче о томе.

Reply
Dusan81 дец 30, 2011 at 16:19 Reply
volim zvezdu дец 30, 2011 at 16:11

Jaoo da je srece da Prosineckog za nekoliko godina zameni Sale Jankovic.Trebali bismo da bar razmisljamo kao ta Barsa posto ocigledno ne mozemo da igramo tako, jel.Da se planira par godina unapred.Barselonina igra je Krojfov projekat totalnog fudbala, koji je igrao Ajax jos pre 25 godina i to zna svako.Sada chika Krojf igra „shah“ u barsi.Napravio je sistem, a samo se imena menjaju ( igraca,trenera, pera , mika ,zika).TREBA, a svidja mi se kako je pocelo kod nas, da se nastavi i da se napravi “ SISTEM“ koji ce biti iznad svega i iznad svakog imena, a deo tog sistema treba definitivno da bude i Sale Jankovic. Podrska Prosineckom, i verujte u bolje dane posle ove zime….

Reply
vlada дец 30, 2011 at 15:36

koliko pravih zvezdasa ima , ljudi koji bi zivot dali za nasu zvezdu a nasem predsedniku savetnik tamo neki vesic . sramota ljudi sta nam rade ! pa zamislite gde bi nam bio kraj da su nam sad tu ljudi poput nase legende dragana dzajica pa sale jankovic itd itd . pratim i gledam zvezdu jos malo pa punih 30 godina ali ovo sad je stvarno bruka i sramota .

Reply
Luka дец 30, 2011 at 15:05

Sale maestro! Cekamo te Sale. Bices ti opet trener nase Zvezde!

Reply
Rambo дец 30, 2011 at 14:55

Kada Robi jednog dana ode, samo Aleksandar Jankovic moze da bude zamena, i niko vise. Ne smemo njega ispustiti, kao ni DRgana Dzajica sada!

Reply
SRAMOTA дец 30, 2011 at 14:09

Bas ste nas lepo ispalili juce ! Stvarno ste sramota za Zvezdaski sajt ! Najavili ste intervju i uz to odlicne vesti a dobili smo sta ?! Intervju samo !

Reply
Sveta Predić дец 30, 2011 at 14:12

Ne,dobili ste informaciju da ce Sale pisati za nas sajt!Malo li je!?

Reply
Dražen дец 30, 2011 at 14:18

Ma pusti ga Sveto, vidis da je u nekom tripu. Covjek se nadao da cemo danas objaviti da nam dolaze Mesi i Fabregas u paketu 😀

Reply
Sveta Predić дец 30, 2011 at 14:19

Ma sinoc je bilo najavljeno na nasoj fejs strani,ali ne znam kako nekome ovo nije dovoljno.

Reply
Dark дец 30, 2011 at 14:40

Covek je ocekivao da mu Sale Jankovic dodje na kucnu adresu i spremi novogodisnji rucak. 😀
Sveto bre mojne se stresiras.

Sveta Predić дец 30, 2011 at 14:41

Meni je to doktor strogo zabranio!

Dražen дец 30, 2011 at 13:32

Bravo za Svetu i hvala Aleksandru! 🙂

Reply
Александар дец 30, 2011 at 15:59

Нема на чему, Дражене! 😀

Reply
Sveta Predić дец 30, 2011 at 16:02

Ne offtopicari Aleksandre! 🙂

Reply
Dražen дец 30, 2011 at 16:46

Hahahahahah 😀

Reply
kole дец 30, 2011 at 13:14

Bravo Sveto za izbor . Sale je veliki fudbalski filozof i intelektualac,Muslinov ucenik. Nepravda je mnogo veca sto je onako oteran nego sto se desilo u kupu. Ceo taj period je za zaborav i kad uporedim sa sadasnjim stanjem vidim da je sada jos i dobro,uzimajuci u obzir sta se ranije desavalo. Robi je sada nas trener,glasam i da ostane sa sve vecim ovlascenjima kao sada jer tako ce da bude veci autoritet. Samo da neko mocan preuzme klub,da se ocistimo od mafije i da se povecaju ulaganja. Onda smo na starom i pravom putu. Dusa me boli kada vidim kroz sta smo sve prosli ovih godina jer ime ZVEZDA pripada medju zvezde.

Reply
thrylos дец 30, 2011 at 12:58

bravo, Svetislave, odlicna pitanja, posebno poslednjih desetak 🙂

Reply
Sveta Predić дец 30, 2011 at 13:15

Trudio sam se thrylose!

Reply
Zvezdomanija дец 30, 2011 at 12:50

Kada bi radili zajedno Robi i Sale mislim da bi napravili mnogo toga i u Evropi uz totalnu dominaciju u ligi i prelep,brz i efikasan fudbal.Robi voli napadacku i kreativnu igru a Sale je izuzetno taktican,i kada bi ve to spojili dobili bi mnogo.Posto to nije realno,mislim to da rade zajedno,nadam se da ce Robi shvatiti da mora da se prilagodi igracima koje ima a ne da uporno,bezglavo forsira barsa-taktiku sa fudbalerima u pokusaju tipa-Relja,Kadu,AK99,Vilota i ostalim nasim „vedetama“.Napred Zvezdo

Reply
kid frankie дец 30, 2011 at 12:31

Погинуо бих за овог човека!

Reply
kid frankiekim дец 30, 2011 at 12:35

Моја жеља, вероватно неостварива, је да од избора на пролеће звезду уз лукића, уместо садашње багре, воде џаја, сале и роби, уз подршку неке старе гарде звездаша…

Reply
dusan дец 30, 2011 at 10:41

car

Reply
CzvBoys дец 30, 2011 at 10:37

Odličan trener, šteta što se nije duže zadržao kod nas! Nadam se da će jednog dana i to biti ostvareno!

Reply
TALAS KOJI NE MOZETE ZAUSTAVITI дец 30, 2011 at 10:42

Mozda posle Robija, za nekih 15 godina?

Reply
Миријево цело црвено бело дец 30, 2011 at 12:29

Тако је брате. Улажемо у Робија на дужи период, и знамо да нас он никада неће напустити.

Reply
Zvezdomanija дец 30, 2011 at 13:02

Upravo to.Treba Robiju dati vremena i igrace i da ga pustimo na duze staze,jedno 3 godine pa da vidimo sta ce napraviti,a siguran sam da ce napraviti mnogo toga i usreciti nas.Verujte,coveku je toliko stalo da napravi uspeh sa Zvezdom da se zainatio i nece da ide dok to ne uradi.Istrajnost i upornost je ono sto ga krasi a to moze da ispadne samo dobro,videcete.Naravno,sto klub bude bio u mogucnosti da mu dovodi kvalitetne igrace pre ce i stici rezultati.Poenta je da za sve treba vremena,i grese oni koji ocekuju da cemo na prolece eksplodirati jer ima dosta novih igracamsve to treba uklopiti i posloziti.Ucimo iz dosadasnjih gresaka,ako smo stalno menjali trenere i nije bilo rezultata to znaci da sada trebamo da uradimo obrnuto,da pustimo Robija da radi duzi period.Mnogi nemaju strpljenja,cekamo 4 i po god. titulu,ali bolje sada ovako uraditi i istrajati,proci ce i to i docekacemo jaku ekipu koja razbija.U suprotnom bi mogli da promenimo brdo trenera a da i dalje nema rezultata a sto je jos gore,ne bude ni tima ni igre.Tako je bilo dosad.Napred Robi-napred Zvedo

Reply
TALAS KOJI NE MOZETE ZAUSTAVITI дец 30, 2011 at 13:27

Баш тако!! Роберт је тренер који прави од клинаца играче, и за тај посао му треба времена. Ја лично бих волео да наша стратегија буде као Арсеналова, тренер на дужи период са младим тимом и пар искусних, да клинци могу да уче и од тренера и тих старијих, па ће се у једном тренутку саставити тим за врхунске резултате…

Reply
Gorcilo дец 30, 2011 at 10:23

Sale vratices se ti kuci kad tad,znamo da si neopravedno oteran

Reply
bane дец 30, 2011 at 10:23

Zvezda je tad imala disciplinu i solidnu ekipu…. trebao je ostati duze, ali ovde se lome koplja uvek prvo trenerima… samo da se ne ponove nikad vise Janevski, Zeman….. pu pu daleko bilo 😀
srecno JAnkovicu sa mladom reprezentacijo!

Reply
Драган дец 30, 2011 at 10:28

Да нам се није десио Земан, да Буња (којег и поред свега изузетно поштујем и ценим) није распродао целу екипу која је имала добру сезону и довео 15 нових играча, од којих половина заиста није имала ни близу квалитет за нас, можда би све данас било другачије.. После тога је дошао Ивић, а онда су испливале све приче о дуговањима и тако редом.. Мислим да је то лето било кључно за све лоше које нам се десило касније.

Reply
Dark дец 30, 2011 at 14:13

Svaka cast Saletu ali ne bih ja tako potcenjivao Zemana koji je izuzetan strucnjak ali zato i veooooma strog i dosta polaze na kondiciju. A svi znamo kako nasi igraci reaguju na takve trenere. Hocu da kazem da nije problem bio u Zemanu nego u razmazenim igracima.
Janevskog ne zelim ni da komentarisem. 🙂

Reply
Немања дец 30, 2011 at 10:11

Свето, свака част!

Reply
Sveta Predić дец 30, 2011 at 10:18

Hvala Nemanja! 🙂

Reply
Djolle дец 30, 2011 at 10:10

Obožavam ovog čoveka! Možda smo jedino prošlog proleća sa Robijem igrali lepši fudbal nego u vreme kada je on bio trener, ali on je tada imao rezultate, umalo stigao -9 čini mi se, a kup izgubio neviđenom otimačinom. Sale kralj!

Reply
Dusan81 дец 30, 2011 at 09:56

Odmah da kazem da si imao problem sa igracima koji su sa tobom bili kao sa drugom , Jestrovic te moli za jos 10 minuta da ga ne menjas , Molini uzimaju loptu iz ruku kad se namestao da izvede udarac , i tako , sve u svemu , mnogo je to neozbiljno …Ali posedujes kvalitet u taktickom delu, ali jbg nije sve u taktici ima nesto i u tome kako izgledas u ocima igraca …

Reply
Драган дец 30, 2011 at 10:04

To са Молином је било пре Салетовог доласка, када му је Милијаш узео лопту на једној, колико се сећам пријатељској утакмици. Сале је дошао у новембру, Молина је у децембру напустио Звезду.

Reply
Dusan81 дец 30, 2011 at 11:42

http://www.youtube.com/watch?v=oGn2SeYgNig Dragane gresis puno evo te utakmice a kolo pre toga je Milijas oteo loptu Molini , mislim slobodnjak ili korner , lupajte vi minuse koliko hocete ali ovo je istina , i nema drugarstva ako dobijas platu 30 000 evra mesecno , trener je tu da donese rezultat a ne da se druzi i uslisi zelje igraca .

Reply
Luka дец 30, 2011 at 10:18

Pa sta ako ga Jestrovic moli da ostane na terenu? Mrzi me sad da izbacujem argumente, pa cu ga samo citirati: „Ekipa bez discipline ne može da pobeđuje u kontinuitetu, a mi smo napravili tim Crvene zvezde koji je odigrao jedinu sezonu bez poraza u istoriji kluba. To ne može tim bez sređenih odnosa u svlačionici, bez poštovanja hijerarhije i vere u sebe. Bili smo tim, zato smo pobeđivali.“
Toliko mi je zao sto nas nije vodio Sale ove 3 godine :S

Reply

Leave a Comment