МЦЗ интервју: Александар Саша Јанковић

У светлу последњих догађања у нашем фудбалском клубу, понављамо интервју који је Саша Јанковић дао за наш сајт два дана пред крај прошле године. Кроз интервју се сви можете подсетити, а они млађи упознати, каквог смо стручњака вратили његовој кући. Срећно Саша! За само нашу Звезду црвену…

Када сам пре 3-4  године поносан са трибине скандирао његово име, нисам ни сањао да ћу икада на једном Звездашком сајту чији сам део, моћи да напишем: “Звездаши, од данас, део сајта МЦЗ, сарадник и неко ко никада није отишао из срца свих Звездаша….. Господин Александар Саша Јанковић!!!!“ Ово је интервју који је дао за сајт МЦЗ. Уживајте, ја сам га прочитао више пута.

Сале Јанковић

МЦЗ: Како се сналазите на месту селектора младе репрезентације и колико је тешко пратити све расположиве играче?

АЈ: Добро ми је на месту селектора, радим на прављењу тима који побеђује. Пратим све играче који по годишту могу да се нађу у најбољој селекцији и није ми тешко. У основи овог посла је велики ентузијазам и посвећеност екипи. То, као и све остало што  захтевам од играча  показујем личним примером. Никоме ништа не сме тешко да падне уколико је у циљу прављења озбиљног тима.

МЦЗ: С обзиром да сте сада више са младом селекцијом аутоматски и имате бољи увид у то какав је капацитет младих фудбалера у Србији?

АЈ:  Потенцијал наших играча је огроман, треба их пратити и посматрати не само њихов фудбалски, већ и људски, карактерни капацитет. Јер, није исто играти против Црвене звезде и носити Звездин дрес.

МЦЗ: Да ли имате неки предлог на који начин би требало унапредити скаутинг службу у нашим клубовима и да ли је новац само проблем?

АЈ: Скаутинг служба увек може да буде боља, нарочито у клубовима који велики део буџета обезбеђују продајом играча. Звезда то јесте и своју величину је у великој мери изградила правећи велике резултате са играчима из региона који су пажљиво бирани. Најпре Омладинска школа, затим најбољи српски играчи из домаће лиге, потом играчи из региона и, на крају странци. Тако ја то видим.

МЦЗ: Да ли мислите да смо као народ талентовани за фудбал и шта нам то недостаје да одемо корак даље и у клупском и репрезентативном фудбалу?

АЈ: Мислим да смо изузетно талентована нација за фудбал. За већи резултатски успех недостаје нам чврста дисциплина и у животу екипе и на терену, боља организација у послу, мање еуфорије и у поразима и у победама, чвршћи карактер и подређеност личних интереса једном великом, вишем, заједничком. Када кажем резултатски успех, мислим на понављање добрих резултата у континуитету и трајање у успеху, а не један пласман у Лигу Шампиона или квалификацију на велико репрезентативно такмичење.

МЦЗ: Које играче сматрате најталентованијим у Србији?

АЈ: Не волим да причам појединачно о играчима, нарочито не о младим момцима који морају да задрже хладну главу и обе ноге на земљи.

МЦЗ: Шта мислите о Спајићу, Ковачевићу, браћи Срнић и осталим Звездиним младим играчима и ко је по вашем мишљењу најближи првом тиму Звезде и младој репрезентацији?

АЈ: То су талентовани момци, пред њима је период сазревања и борбе за минутажу у такмичарском погону. Гледано из перспективе Младе репрезентације, у њој играју играчи који су стандардни у својим клубовима, то је и најједноставнија порука свим младим момцима који желе да се изборе за место у Националном тиму.

МЦЗ: Шта мислите о фудбалској филозофији Барселоне и начину њихове игре, тактици итд.

АЈ: Барселона данас је демонстрација „тоталног фудбала“ 21. века. Клуб са стратегијом, и то не у форми јефтине демагогије, већ у најфудбалскијем, теренском, облику, који сваки гледалац не може а да не примети. Другим речима, они штанцују фудбалске мајсторе по истом шаблону и стално побеђују. Сад још чујем како најављују да им је следећа генерација клинаца још боља од актуелног тима. Да нису регистровали Бетмена?!

МЦЗ: Може ли Звезда да игра као Барса?

АЈ: Звезда има привилегију највећих, а то је да може да се равна према великима, али и према себи самој, односно својим традиционалним вредностима које су је и довеле на врх Европе и Света. Звезда може да прати како игра Барселона, и да адаптира одређене ствари нашем менталитету и условима у којима ми живимо. То је нормално и добро, треба гледати како то раде најбољи.  Али, исто тако, Звезда зна како се великим играма праве велики резултати. Сви ти велики и најбољи су падали на Маракани, те стога треба гледати и како је то Звезда некада радила. Из тога, такође, може много да се научи. Звезда је Звезда.

МЦЗ: Да ли редовно пратите Звездине првенствене утакмице?

АЈ: Наравно, и то не само у фудбалу.

МЦЗ: Имали сте кратку каријеру у Звезди. Можете ли нам нешто рећи о том периоду у Звезди и повреди која вас је спречила да направите значајнију каријеру?

АЈ: У први тим сам стигао у јануару 1991. године, у време најбоље и најтрофејније генерације. Нисам имао пуно простора за игру, али ме је сама могућност да живим са таквим тимом и тренирам са најбољим играчима у Европи обогатила за цео живот. Сплет разних околности, спортских, али пре свега политичких у тадашњој држави, условио је да кренем другачијим путем него што сам, као клинац, замишљао. Сањао сам да играм у шампионском тиму Црвене звезде, који осваја титулу и прославља је у последњем колу Шампионата пред пуном Мараканом. Нисам то доживео. Када сам, због повреде и операције колена, прекинуо са активним играњем, решио сам да свој сан досањам једног дана као тренер.

МЦЗ: Са којим играчима је било најлепше и најлакше сарађивати док сте били  у Звезди?

АЈ: Једна од мојих највећих сатисфакција јесте што сам направио добар, стабилан тим Црвене звезде. Са свим играчима сам имао сјајну сарадњу.

МЦЗ: Да ли је тачно да сте имали проблема са дисциплином неких играча док сте били тренер, због чега је наводно и доведен Земан?

АЈ: Није тачно. Када желите да смените младог тренера, онда кажете да није имао ауторитет, а када желите да смените старијег тренера, да нема довољно енергије да држи тим под контролом. То је, нажалост, политика петпарачких изговора која је Звезду доста коштала у блиској прошлости. Екипа без дисциплине не може да побеђује у континуитету, а ми смо направили тим Црвене звезде који је одиграо једину сезону без пораза у историји клуба. То не може тим без сређених односа у свлачионици, без поштовања хијерархије и вере у себе. Били смо тим, зато смо побеђивали.

МЦЗ: Навијачи вам једино замерају изјаву да је Блажић бољи од Молине? Ако сте то заиста изјавили, шта сте мислили под тим?

Део Звездине породице

АЈ: Чиста глупост, лаж. Никада не поредим два играча, пре свега није педагошки. Не поредим ни два тренера, ни две различите екипе, као ни један исти тим у два различита временска периода. Сматрам да је немогуће, а пре свега беспотребно вршити таква поређења. У спорту постоје резултати, бољи је онај ко побеђује. Осим у уметничком клизању, где се бодује и „уметнички дојам“, што би рекла Милка Бабовић, али то никад није био мој спорт. Молина је отишао зато што нисам хтео да му гарантујем да ће играти стандардно на позицији на којој је у конкуренцији био и Ненад Милијаш. Врло једноставно. Нема гарантовања таквих ствари, ни тренеру нико не гарантује да ће седети на клупи за три кола ако нема резултата. Молина је добар играч, био сам срећан што га тренирам, али никоме нисам гарантовао место у тиму, па ни њему. Добио је понуду да потпише уговор за Сантос, привлачило га је све то, непосредно пре тога је изгубио оца. Није то био лак период за њега, разумем да је желео да буде ближи породици. Уз све то и клуб је зарадио на његовом трансферу. Мислим да се ту све поклопило.

МЦЗ: Шта себи највише замерате из периода када сте водили Звезду и које сте лекције од тада научили а тичу се тренерског посла?

АЈ: У спорту је и оно што се десило јуче већ далека прошлост, а не нешто што се завршило пре три и по године. Ако једним оком гледам уназад, остаје ми само једно да гледам унапред, а то није добро. Трудим се да учим сваког дана, првенствено из туђих грешака, да бих своје свео на минимум.

МЦЗ: Да ли мислите да сте незаслужено (нефудбалским дешавањима) остали без трофеја у сезони у којој сте дерби добили 4:1, и завршили првенство без пораза, а у купу остали без финала због судијске неправде?

АЈ: Све што мислим о свему томе, рекао сам 2008. године, нећу да се враћам на то.

МЦЗ: Можемо ли очекивати да се једног дана вратите у Звезду и исправите неправду која Вам је учињена у сезони 2007-08?

АЈ: Да, вратићу се, једног дана, сигурно. Није битно када.

МЦЗ: Ваш први сусрет са Мараканом?

АЈ: Дефинитивно пре него што сам почео да памтим.

МЦЗ: Омиљени играч из детињства?

АЈ: Пижон.

МЦЗ: Звездина екипа која Вам је остала у сећању из детињства…

“Звезда има привилегију највећих,да се равна према великанима“

АЈ: Звездин тим из похода на Куп УЕФА 1979.

МЦЗ: Кога сматрате за најбољег игрча у екипи из Барија?

АЈ: Цео тим је био сјајан.

МЦЗ: Колико је било предност, а колико ометајући фактор чињеница да Вам је отац познати спортски новинар?

АЈ: Није била никаква предност, имао сам жељу да се борим за свој идентитет, и чак мислим да сам због те жеље направио пар лоших, пре свега исхитрених потеза у каријери. Пре свега, одлучио сам да у 19. години управо из тог разлога одем у Аустралију, да тамо играм. Да ме погрешно не схватите, носим сјајне успомене из тог периода, имао сам и успешну сезону, која је уједно и најуспешнија у историји мог клуба из Сиднеја, али, фудбалски, играчки, то није била најпаметнија одлука. Али, била је моја одлука, и због тога сам срећан. Много сам се паметнији вратио оданде.

МЦЗ: Који велики клуб би волели да водите?

АЈ: Реал Мадрид.

МЦЗ: Ког играча би водили са собом у сваки клуб?

АЈ: Има их. То су увек и само играчи који не штеде ни себе ни друге, који много више дају екипи него што очекују од ње. Имам таквих момака и сада у репрезентацији и много сам срећан што их тренирам. Бити шампион није титула коју добијеш или изгубиш, то је црта карактера коју, или имаш, или те нема на врхунском нивоу. Ја такве тражим.

МЦЗ: Најтежи противник у тренерској каријери?

АЈ: Први следећи.

МЦЗ: Ваша омиљена формација?

АЈ: Формирам је у односу на профил фудбалера, омиљена ми је она у коју моји играчи највише верују, у којој се осећају најсигурније. Екипа не може да меље уколико сумња у било шта.

МЦЗ: Да ли и даље васпитавате децу реченицом ,,Данас игра Звезда“?

АЈ: Да. Звезда је члан моје породице, а моја породица је део Звездине.

МЦЗ: Да ли сину дајете савете везане за фудбал, и колико пратите његову каријеру?

АЈ: Марко има огромну љубав према фудбалу, посвећен је и пасиониран. Утичем на то да изгради лични однос према тренингу, утакмици, обавезама… Да не гледа на начин на који ја гледам, да то буде његово играње фудбала, а не реализација мојих фудбалских идеја кроз њега. Ако буде напредовао, тренирао и правилно се развијао, биће то зато што припада лопти стопроцентно и зато што сам види себе у том свету, а не зато што му отац стоји над главом. Фудбал је проста работа, истина је увек једино на терену, а тамо нема ни оца, ни пријатеља, ни новинара, ни менаџера. Учим га да буде свестан тога.

МЦЗ: Шта Звезда треба да учини да би поново била она права?

АЈ: Да изађе на терен и победи првог следећег противника. И стално тако.

 

И овим путем се у своје име и име свих осталих чланова сајт МЦЗ захваљујем Александру Јанковићу на датом интервјуу.

 

84 Коментара

MladenNk

Sta sad Predicu? Krecemo sve ispocetka je li? Brzo si zaboravio Robija, Zarka, Marovica, Zirojevica, Radakovica…Svi su prljavi samo je Lukic cist izgleda. A sve si ih dizao u nebesa i ucestvovao u obmanjivanju zvezdaske javnosti nerealnim pricama. Sad smo na ivici ambisa samo zato sto prije 2godine niko nije realno htio da sagleda stvari

Оцените коментар: Thumb up 3 Thumb down 1

Одговори
mare

Pa covek upravo prica kako je zbog caleta imao taj teret i da je zeleo da se sam izbori za sve, i onda vidis komentare nekih ljombera ovde koji ga isto zbog toga pljuju i ponizavaju kako mu je cale sredio, kumovi bla bla, a covek nema nijednu mrlju u svojoj trenerskoj karijeri, nego upravo obrnuto. Iako mi je Robi drag kao osoba nije se nesto posebno pokazao kao trener, mada nije ni imao neki veci prostor za manevrisanje pored ove ogranicene uprave, a Jankovica sam od proslog sramotnog proterivanja zeleo ponovo na klupi.

Оцените коментар: Thumb up 3 Thumb down 0

Одговори
ТАЛАС КОЈИ НЕ МОЖЕТЕ ЗАУСТАВИТИ!

Скривено због ниског рејтинга коментара. Кликни да видиш.

Оцените коментар: Thumb up 2 Thumb down 14

Одговори
Nemanja

A Prosinecki kao trener nesto zna? Da nije bilo sudije i srece, ispali bih smo od Naftana. O Omoniji da ne pricam.

Оцените коментар: Thumb up 7 Thumb down 8

Одговори
Igor Milojevic

Saletu od srca zelim puno srece, i da se titula vrati…puno pozdrava od tvog velikog prijatelja. Nadam se da ces i dalje dolazati na vaterpolo utakmice.
Igor

Оцените коментар: Thumb up 19 Thumb down 0

Одговори
Ђики

Ово није питање за ову тему и нема никакве везе са Јанковићем, али ћу ти одговорити. Нема шанси да се врати, зато што је напустио ватерполо и отишао у политичаре.

Оцените коментар: Thumb up 3 Thumb down 0

Одговори
MILAN KG

Скривено због ниског рејтинга коментара. Кликни да видиш.

Оцените коментар: Thumb up 10 Thumb down 37

Одговори
MILAN KG

nece veruj mi ne mogu da gledam kako se zvezda raspada ovo je tuga

Оцените коментар: Thumb up 8 Thumb down 5

MILAN KG

ovis vrasavaju na jankovica da je dosao pravu murinjo pa ajde ili stvarno neki trener ja dok je ova uprava i trener ne idem na utakmice clanarinu nisam lud da placam jer je to jedno veliko nista pozzzzzzzzzzzzz

Оцените коментар: Thumb up 5 Thumb down 8

Одговори
sasa

sta da vidimo,pa on je vodio tim protiv boltona u ligu evrope,i sve zivo izgubio,uzmite i pogledajte snimke utakmica,ljudi nema pojma

Оцените коментар: Thumb up 1 Thumb down 5

Mani

Da li zna neko nesto o informaciji da je Juventus ponudio 2 miliona za Maksimovica?! I da je kao zbog povrede ranije napustio trening i da mozda nece igrati u cetvrtak?! Znaci ako i njega prodaju sad na kraju prelaznog roka to ce biti teska katastrofa!!!

Оцените коментар: Thumb up 3 Thumb down 5

Одговори
Vanja

Robert Prosinecki! Covjek koji je na trenutak vratio duh Zvezde kakvu pamtimo mi stariji i covjek kojeg je iz svetinje otjerao poslednji ljudski talog. Jedan je Robert Prosinecki!

Оцените коментар: Thumb up 37 Thumb down 5

Одговори
dexy122

Slazem se. Nema svrhe da sada zalimo za Robijem. Nece se on sutra vratiti zato sto je nama zao sto je otisao. Zahvalicemo mu se ako osvojimo titulu, jer je on napravio ovaj tim. Treba sada da damo potpunu podrsku Saletu Jankovicu, i da ga ogradimo od uprave. Tj. ako se bude terala uprava da se ne tera trener. Kao sto smo i sa Robijem radili. Mada je i njega pasivno oterala uprava. To svi znaju.

Оцените коментар: Thumb up 14 Thumb down 0

Одговори
mrno1983

Kako ovaj čovek zrači inteligencijom, iskrenošću, entuzijazmom… Volim i cenim Robija i znam da radi sve u interesu Zvezde i nadam se da će pravom strategijom uspeti da nas pomeri sa dna, ali jedva čekam dan kada će Aleksandar Janković voditi moćnu Zvezdu!!!! Puno zdravlja u životu ti želim Sale care!!!

Оцените коментар: Thumb up 43 Thumb down 0

Одговори
Марко ЦЗБГ

Велики Александар Саша Јанковић. Надам се да ће што пре поново сести на клупу Звезде.

Оцените коментар: Thumb up 16 Thumb down 0

Одговори
Vanja

Znaci mozemo da ocekujemo potpisivanje memoranduma o saradni sa kork sitijem ili mozda dobra vijest da je eli babalj smrsao 4kg i da je na treningu dao gol glavom.

Оцените коментар: Thumb up 16 Thumb down 0

Одговори
IVAN

Скривено због ниског рејтинга коментара. Кликни да видиш.

Оцените коментар: Thumb up 1 Thumb down 10

Одговори
jagodina navija za zvezdu!

-5 ;) zadnje kolo partizan je igrao sa napretkom i bezao nam 3 boda a mi sa hajdukom.partizan je pobedio a mi smo igrali nereseno.provericu sada pa cu ispraviti ako sam pogresio.inace velika podrska saletu jankovicu!

Оцените коментар: Thumb up 3 Thumb down 0

Одговори
vlada

e kad bi nam se dzaja vratio u toku sutrasnjeg dana pa da nam to bude najlepsi poklon za novu godinu !!! kad bi mogli mi da se skupimo ispred njegove kuce i na rukama unesemo u prostorije kluba . jel admini jos veruju da ce se vratiti kod nas u zvezdu

Оцените коментар: Thumb up 2 Thumb down 1

Одговори
volim zvezdu

Jaoo da je srece da Prosineckog za nekoliko godina zameni Sale Jankovic.Trebali bismo da bar razmisljamo kao ta Barsa posto ocigledno ne mozemo da igramo tako, jel.Da se planira par godina unapred.Barselonina igra je Krojfov projekat totalnog fudbala, koji je igrao Ajax jos pre 25 godina i to zna svako.Sada chika Krojf igra „shah“ u barsi.Napravio je sistem, a samo se imena menjaju ( igraca,trenera, pera , mika ,zika).TREBA, a svidja mi se kako je pocelo kod nas, da se nastavi i da se napravi “ SISTEM“ koji ce biti iznad svega i iznad svakog imena, a deo tog sistema treba definitivno da bude i Sale Jankovic. Podrska Prosineckom, i verujte u bolje dane posle ove zime….

Оцените коментар: Thumb up 2 Thumb down 0

Одговори
vlada

koliko pravih zvezdasa ima , ljudi koji bi zivot dali za nasu zvezdu a nasem predsedniku savetnik tamo neki vesic . sramota ljudi sta nam rade ! pa zamislite gde bi nam bio kraj da su nam sad tu ljudi poput nase legende dragana dzajica pa sale jankovic itd itd . pratim i gledam zvezdu jos malo pa punih 30 godina ali ovo sad je stvarno bruka i sramota .

Оцените коментар: Thumb up 3 Thumb down 1

Одговори
Rambo

Kada Robi jednog dana ode, samo Aleksandar Jankovic moze da bude zamena, i niko vise. Ne smemo njega ispustiti, kao ni DRgana Dzajica sada!

Оцените коментар: Thumb up 1 Thumb down 0

Одговори
SRAMOTA

Bas ste nas lepo ispalili juce ! Stvarno ste sramota za Zvezdaski sajt ! Najavili ste intervju i uz to odlicne vesti a dobili smo sta ?! Intervju samo !

Оцените коментар: Thumb up 0 Thumb down 0

Одговори
Dark

Covek je ocekivao da mu Sale Jankovic dodje na kucnu adresu i spremi novogodisnji rucak. :D
Sveto bre mojne se stresiras.

Оцените коментар: Thumb up 1 Thumb down 0

kole

Bravo Sveto za izbor . Sale je veliki fudbalski filozof i intelektualac,Muslinov ucenik. Nepravda je mnogo veca sto je onako oteran nego sto se desilo u kupu. Ceo taj period je za zaborav i kad uporedim sa sadasnjim stanjem vidim da je sada jos i dobro,uzimajuci u obzir sta se ranije desavalo. Robi je sada nas trener,glasam i da ostane sa sve vecim ovlascenjima kao sada jer tako ce da bude veci autoritet. Samo da neko mocan preuzme klub,da se ocistimo od mafije i da se povecaju ulaganja. Onda smo na starom i pravom putu. Dusa me boli kada vidim kroz sta smo sve prosli ovih godina jer ime ZVEZDA pripada medju zvezde.

Оцените коментар: Thumb up 0 Thumb down 0

Одговори
Zvezdomanija

Kada bi radili zajedno Robi i Sale mislim da bi napravili mnogo toga i u Evropi uz totalnu dominaciju u ligi i prelep,brz i efikasan fudbal.Robi voli napadacku i kreativnu igru a Sale je izuzetno taktican,i kada bi ve to spojili dobili bi mnogo.Posto to nije realno,mislim to da rade zajedno,nadam se da ce Robi shvatiti da mora da se prilagodi igracima koje ima a ne da uporno,bezglavo forsira barsa-taktiku sa fudbalerima u pokusaju tipa-Relja,Kadu,AK99,Vilota i ostalim nasim „vedetama“.Napred Zvezdo

Оцените коментар: Thumb up 1 Thumb down 0

Одговори
kid frankiekim

Моја жеља, вероватно неостварива, је да од избора на пролеће звезду уз лукића, уместо садашње багре, воде џаја, сале и роби, уз подршку неке старе гарде звездаша…

Оцените коментар: Thumb up 1 Thumb down 0

Одговори
Миријево цело црвено бело

Тако је брате. Улажемо у Робија на дужи период, и знамо да нас он никада неће напустити.

Оцените коментар: Thumb up 2 Thumb down 0

Одговори
Zvezdomanija

Upravo to.Treba Robiju dati vremena i igrace i da ga pustimo na duze staze,jedno 3 godine pa da vidimo sta ce napraviti,a siguran sam da ce napraviti mnogo toga i usreciti nas.Verujte,coveku je toliko stalo da napravi uspeh sa Zvezdom da se zainatio i nece da ide dok to ne uradi.Istrajnost i upornost je ono sto ga krasi a to moze da ispadne samo dobro,videcete.Naravno,sto klub bude bio u mogucnosti da mu dovodi kvalitetne igrace pre ce i stici rezultati.Poenta je da za sve treba vremena,i grese oni koji ocekuju da cemo na prolece eksplodirati jer ima dosta novih igracamsve to treba uklopiti i posloziti.Ucimo iz dosadasnjih gresaka,ako smo stalno menjali trenere i nije bilo rezultata to znaci da sada trebamo da uradimo obrnuto,da pustimo Robija da radi duzi period.Mnogi nemaju strpljenja,cekamo 4 i po god. titulu,ali bolje sada ovako uraditi i istrajati,proci ce i to i docekacemo jaku ekipu koja razbija.U suprotnom bi mogli da promenimo brdo trenera a da i dalje nema rezultata a sto je jos gore,ne bude ni tima ni igre.Tako je bilo dosad.Napred Robi-napred Zvedo

Оцените коментар: Thumb up 1 Thumb down 0

Одговори
TALAS KOJI NE MOZETE ZAUSTAVITI

Баш тако!! Роберт је тренер који прави од клинаца играче, и за тај посао му треба времена. Ја лично бих волео да наша стратегија буде као Арсеналова, тренер на дужи период са младим тимом и пар искусних, да клинци могу да уче и од тренера и тих старијих, па ће се у једном тренутку саставити тим за врхунске резултате…

Оцените коментар: Thumb up 1 Thumb down 0

Одговори
bane

Zvezda je tad imala disciplinu i solidnu ekipu…. trebao je ostati duze, ali ovde se lome koplja uvek prvo trenerima… samo da se ne ponove nikad vise Janevski, Zeman….. pu pu daleko bilo :D
srecno JAnkovicu sa mladom reprezentacijo!

Оцените коментар: Thumb up 0 Thumb down 1

Одговори
Драган

Да нам се није десио Земан, да Буња (којег и поред свега изузетно поштујем и ценим) није распродао целу екипу која је имала добру сезону и довео 15 нових играча, од којих половина заиста није имала ни близу квалитет за нас, можда би све данас било другачије.. После тога је дошао Ивић, а онда су испливале све приче о дуговањима и тако редом.. Мислим да је то лето било кључно за све лоше које нам се десило касније.

Оцените коментар: Thumb up 1 Thumb down 0

Одговори
Dark

Svaka cast Saletu ali ne bih ja tako potcenjivao Zemana koji je izuzetan strucnjak ali zato i veooooma strog i dosta polaze na kondiciju. A svi znamo kako nasi igraci reaguju na takve trenere. Hocu da kazem da nije problem bio u Zemanu nego u razmazenim igracima.
Janevskog ne zelim ni da komentarisem. :)

Оцените коментар: Thumb up 2 Thumb down 0

Одговори
Djolle

Obožavam ovog čoveka! Možda smo jedino prošlog proleća sa Robijem igrali lepši fudbal nego u vreme kada je on bio trener, ali on je tada imao rezultate, umalo stigao -9 čini mi se, a kup izgubio neviđenom otimačinom. Sale kralj!

Оцените коментар: Thumb up 0 Thumb down 0

Одговори
Dusan81

Odmah da kazem da si imao problem sa igracima koji su sa tobom bili kao sa drugom , Jestrovic te moli za jos 10 minuta da ga ne menjas , Molini uzimaju loptu iz ruku kad se namestao da izvede udarac , i tako , sve u svemu , mnogo je to neozbiljno …Ali posedujes kvalitet u taktickom delu, ali jbg nije sve u taktici ima nesto i u tome kako izgledas u ocima igraca …

Оцените коментар: Thumb up 1 Thumb down 0

Одговори
Драган

To са Молином је било пре Салетовог доласка, када му је Милијаш узео лопту на једној, колико се сећам пријатељској утакмици. Сале је дошао у новембру, Молина је у децембру напустио Звезду.

Оцените коментар: Thumb up 1 Thumb down 1

Одговори
Dusan81

http://www.youtube.com/watch?v=oGn2SeYgNig Dragane gresis puno evo te utakmice a kolo pre toga je Milijas oteo loptu Molini , mislim slobodnjak ili korner , lupajte vi minuse koliko hocete ali ovo je istina , i nema drugarstva ako dobijas platu 30 000 evra mesecno , trener je tu da donese rezultat a ne da se druzi i uslisi zelje igraca .

Оцените коментар: Thumb up 2 Thumb down 2

Одговори
Luka

Pa sta ako ga Jestrovic moli da ostane na terenu? Mrzi me sad da izbacujem argumente, pa cu ga samo citirati: „Ekipa bez discipline ne može da pobeđuje u kontinuitetu, a mi smo napravili tim Crvene zvezde koji je odigrao jedinu sezonu bez poraza u istoriji kluba. To ne može tim bez sređenih odnosa u svlačionici, bez poštovanja hijerarhije i vere u sebe. Bili smo tim, zato smo pobeđivali.“
Toliko mi je zao sto nas nije vodio Sale ove 3 godine :S

Оцените коментар: Thumb up 1 Thumb down 1

Одговори

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>