Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Кадети шампиони Србије

Кадети Црвене звезде савладали су Кикер у Краљеву резултатом 4:1 и коло пре краја првенства и математички одбранили шампионску круну.

 

Бисери Црвене звезде рођени 2002. године савладали су Кикер у гостима и феноменалну сезону украсили шампионским пехаром.

Вођство ученицима Славољуба Ђорђевића је донео Едвин Елевен у 33. минуту спретном реакцијом наоднијену лопту после интервенције Грујичића.

Црвено-бели су са голом предности отишли на одмор, а домаћин се поготком Маринковића у 51. минуту вратио у игру. Ипак, лопта у мрежи Катића додатно је мотивисала шампиона који је покготком Бабића поново стекао предност. Центарфор Звезде је главом проследио лопту са десног бока у гол Кикера и најавио славље.

Одмах након гола, Бабић је уступио место Лучићу којием је два минута било потребно да се упише у стрелце, а тачку на 22. победу црвено-белих ставио је Елевен другим голом.

– Тежак период, са доста осцилација је иза нас. Заслужено смо освојили титулу у веома изједначеној лиги. Момци су показали снагу и карактер. Захваљујем се руководству клуба и директору Омладинске школе Драгану Младеновићу на безрезервној подршци, сматрам да смо им узвратили на прави начин. Успели смо да се издигнемо и са петог места стигнемо на чело табеле. Показали смо да имамо квалитет, али и снагу да се изборимо са притиском – рекао је Славољуб Ђорђевић, по завршетку утакмице.

Алекса Матић, капитен такође је био срећан због освојеног трофеја.

– Пут до титуле је био тежак. Нисмо имали савршену јесен и ривали су стекли велику бодовну разлику. Упркос притиску да морамо сваку утакмицу да победимо показали смо снагу и успели – рекао је везни фудбалер на чије се речи надовезао нападач Илија Бабић: – Падали смо на путу до трона, али смо сваки пут успевали да се подигнемо чиме смо показали невероватну снагу. Честитам саиграчима и стручном штабу. Надам се да је ово само још један у низу успеха и трофеја.

Коло пре краја такмичења Црвена звезда има учинак од 22 победе, три ремија и четири пораза па са 69 освојених бодова заузима прво место уз четири бода предности у односу на првог пратиоца.

Кикер – Црвена звезда 1:4 (0:1)

Гледалаца: 300.

Судија: Зоран Широки.

Стрелци: Маринковић у 51. за Кикер, а Елевен у 33. и 84, Бабић у 74. и Лучић у 76. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Весић (Кикер).

Кикер: Грујичић (од 74. Марић), Бачкуља, Пантић (од 74. Бутачевић), Недељковић (од 74. Божић), Николић (од 74. Јевремовић), Бранковић, Рајичић, Милосављевић, Рамовић, Маринковић, Радовановић (од 46. Весић).

Црвена звезда: Катић, Митровић, Благојевић, Матић (од 87. Васиљевић), Лукић, Писар, Пантовић (од 60. Њамцуловић), Илић (од 70. Пердув), Бабић (од 74. Лучић), Елевен (од 84. Ђуричковић), Радуловић.

Повезане вести

1 comment

Hadži Dragan NBG мај 25, 2019 at 21:24

Bravo momci, čestitke na tituli.

Reply

Leave a Comment