Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеФудбал

СКАНДАЛОЗНО: Доведено у питање одигравање финалног сусрета Купа Србије за даме!!!

Куп Србије у фудбалу за даме дошао је до своје саме завршнице за сезону 2018/19. У финалном сусрету, мечу који ће одлучити о носиоцу трофеја за актуелну сезону, требали би да се у суботу 1. јуна састану званични бранилац трофеја екипа ЖФК Црвена звезда и шампион Србије екипа ЖФК Спартака из Суботице. Намерно је у претходној реченици напоменуто да би у финалу требале да се састану две екипе, пошто према последњим информацијама којима располажемо, питање је да ли ће до овог сусрета и доћи.

Фудбалерке Црвене звезде у претходној рунди такмичења елиминисале су у двомечу земунску Слогу резултатима 2:1 и 0:0, док су Суботичанке биле боље од нишког Машинца Трејс ПЗП (6:0; 1:2). Још раније руководство Фудбалског савеза Србије донело је одлуку да се финални сусрет овогодишњег Купа Србије за даме одигра у Сурдулици на стадиону ФК Радник. Међутим, пројектовани домаћин је у дану одигравања реванш мечева полуфинала изненада одустао од домаћинства, правдајући своју одлуку реновирањем травнатог терена на сурдуличком стадиону. Самим тим према пропозицијама такмичења финалисти су стекли право да поднесу кандидатуру за одигравање финалног сусрета. Очекивано обе екипе су изразиле жељу да буду домаћини, а у таквим ситуацијама обичај је да се меч одигра на неутралном терену у граду у којем би се пропагирао женски фудбал.

(Не)очекивано, ФСС је данас без консултација са представницима ЖФК Црвена звезда самовољно донео одлуку да се финални меч овосезонског националног купа одигра у Суботици на Градском стадиону у Дудовој шуми са почетком од 20 часова.

Поводом актуелних дешавања наш портал је контактирао председника ЖФК Црвена звезда проф др Свету Мирковића. Први човек нашег женског фудбалског колектива није желео да коментарише актуелна догађања све до састанка УО ЖФК Црвена звезда који ће се одржати у уторак 28. маја. Тек тада ће бити познато какве ће мере предузети наш клуб, али како се незванично сазнаје доведено је у питање одигравање финалног сусрета јер је јасно да је један од финалиста у неповољнијем положају, да не кажемо да се екипа суботичког Спартака директно фаворизује од стране руководства ФСС.

Портал „mojacrvenazvezda.net“ поставља питање званичним органима наше кровне фудбалске организације. Коме смета ЖФК Црвена звезда и успеси клуба? Да ли је ЖФК Црвена звезда крива што се претходне сезоне одважила и освојила трофеј који, како би неки желели, сме да припада само једној екипи, док су сви остали ту само да попуне број и дају легитимитет „вечитом освајачу свих трофеја“ у држави Србији?

За крај, морамо поставити и питање регистрације играчице Кристине Танасковић за ЖФК Спартак Суботица. Дотична девојка целокупну сезону наступала је за екипу са севера Србије, а како је и Регистрациона комисија ФСС-а утврдила, њена регистрација за тренутни клуб није учињена по правилима и статутима Фудбалског савеза Србије. Да ли је самим тим и целокупни шампионат наше земље за сезону 2018/19 нерегуларан?

Надамо се да ће неко поводом свега овога реаговати и омогућити свим овим дивним девојкама, које са толико жара играју фудбал у ни мало лаким условима, да се баве спортом и да знају да ће њихов рад и труд бити награђен искључиво на спортском терену без закулисних радњи фудбалских моћника.

Повезане вести

3 comments

Milan мај 28, 2019 at 22:56

Kome smetaju uspesi ŽFK Crvena Zvezda? Ahahahahahahahaha
4.mesto u ligi! Ahahahahahahaha

Reply
Goran137 мај 28, 2019 at 10:18

Dokle bre vise,kakva bre Dudova suma kakvi bakraci…Dokle ove iz Dudove Sume treba da osvajaju obadva trofeja u sezoni i da budu uvek povlascene i zasticene kao beli medvedi? Gde su klubovi koji su nekada osvajali takmicenja i igrali finala Masinac,Napredak,Sloga Zemun,Yumco Vranje,Kolibri Kursumlija ili su se ugasili ili su pali u drugi plan,pa Zvezda,Radnicki,Vojvodina,Pozarevac,Zemun,Rad,TSC,Sabac,Pozarevac,Jedinstvo,Polet,Macva…Da svi trpe zbog ovih povlascenih mutantica koje vec 9 godina uzastopno osvajaju titulu i ne planiraju da se zaustave,sta treba samo oni narednih 50 godina da osvajaju? Pod hitno im oduzeti bodove zbog ovog propusta u vezi ove igracice sto su mesetarili i dodeliti titulu za ovu godinu drugoplasiranoj Slogi,a ponistiti ovu odluku za Dudovu sumu i da se finale kupa odigra na neutralnom terenu pa nek’ pobedi bolji…A od sledece sezone isti tretman za sve pa nek’ trofeje osvajaju klubovi po zasluzi i prikazanom na terenu…

Reply
Krstan мај 28, 2019 at 09:29

Ljudi da li je ovo normalno?Dokle će da ide ponižavanje ne naših devojaka već na prvom mestu Crvene zvezde?Dokle će ti bolesnici i mrzitelji Crvene zvezde da se iživljavaju nad našom decom?Dokle će Terza i rukovodstvo FK da ćute, dokle će dozvoljavati da se na ovakav način blati i ponižava svetinja preko nedužne dece?Zapamtite samo jednu stvar,ako ćete vi gospido iz uprave FK ćutati i okretati glavu pred ovim bolesnicima koji rade ovo našoj deci Sever i Delije neće više sigurno!!!

Reply

Leave a Comment