Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Одбрамбени бедем као гранит јак

Голмани, на чији смо се учинак јуче осврнули, имали су знатно лакши посао због сјајне одбане Црвене звезде коју су ове сезоне чинили Вујадин Савић, Немања Милуновић, Срђан Бабић, Филип Стојковић, Милан Родић, Марко Гобељић, Милан Гајић, Стефан Хајдин, Алекса Терзић, Милош Дегенек и Рашид Сумаила.

Највише минута на терену од црвено-белих дефанзиваца су провели бекови Родић и Стојковић. Родић је уписао 2.990 минута, а Стојковић 3.414 минута.

Управо Стојковић је, уз Дегенека који је Љутице Богдана напустио током зимског прелазног рока, био најчешће асистент међу дефанзивцима, са четири додавања која су преточена у поготке.

Најефикасниј дефанзивац у тек завршеној сезони био је Марко Гобељић који је постигао шест голова, три више од Бабића, а у стрелце су се уписали и Родић, Савић, Милуновић, Стојковић и Гајић са по једним поготком.

Вујадин Савић је дефанзивац са најбољим просеком добијених дуела. Црвено-бели штопер је из чак 71% дуела изашао као победник, а у стопу га прати Бабић са 70% добијених дуела.

Посебно импресиван учинак је црвено-бела одбрана остварила на суперлигашкој сцени где је примила само 20 голова, по чему је највршћа дефанзива у Србији.

После бројки везаних за гранитну одбрану, сутра ћете имати прилику да прочитате статистичке податке за наше везне играче.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment