Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОстало

Много проблема на старту сезоне

Протеклог викенда одржана је прва ауто трке овогодишњег шампионата Србије на кружним стазама која се одржала у Новом Саду на стази Мишелик.

На суботњим тенинзима и квалификацијама наши такмичари су имали одличне резултате, али недеља и није била најсрећнија за Црвену звезду.

У класи 1 нови члан клуба Драган Карановић стартовао је са прве позиције и очекивало се да ће однети победу и у трци, али је мотор попустио пред крај трке и после свега припало му је треће место.

У класи 2 Тошић Часлав је такође стартовао са прве позиције остварене у квалификацијама, али и поред проблема са доводом горива некако је успео да прође кроз циљ други. У истој класи Душан Настасијевић завршава као трећи тик иза Часлава, а прошлогодишњи шампион из класе 1 Лазаревић Никола се такође борио за врх, али је он одустао услед пуцања гуме.

У класи 3 Мирко Деретић је имао другу стартну позицију, а тако је завршио и трку.

Повратник у наш клуб Драган Филиповић у класи 6 је био више него убедљив у квалификацијама и у трци, али и он је морао да одустане због квара.

И Тошић Александар је био најбржи у квалификацијама у класи 9, али и у овој сезони су наставили да га прате малери. Контролисао је трку све време и три круга пред крај му отказује мотор и долази до пожара у моторном простору. Аутомобил се већ поправља и даје се максимум да би био спреман за следећу трку која се вози на стази Залужани код Бања Луке 22. и 23. јуна.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment