Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноЕвропска такмичењаЗвездине легендеНајновијеФудбал

Обележена 28. годишњица Барија

На данашњи дан пре 28 година, Црвена звезда се попела на европски трон и тим поводом је на стадиону „Рајко Митић“ одржан пригодан коктел.

Сви звездаши заувек памте Бари, 29. мај 1991. и чувено финале Купа европских шампиона на стадиону „Свети Никола“. Освајање титуле шампиона Европе заувек је уврстило Црвену звезду у круг великана.

Она је то била и пре 1991, али након дуела за анале у Барију и победе над Олимпиком из Марсеја (5:3 после бољег извођења једанаестераца), у витрине свог музеја донела је трофеј којим може да се похвали само клубови који представљају европски крем фудбала.

Дарко Панчев је голом из пенала у петој пенал серији ставио тачку на трилер током којег је и голман и капитен Стеван Дика Стојановић одбранио ударац Аморосу са беле тачке. За историју и вечну славу. Због тога ће 29. мај заувек остати црвено слово Звездиног календара, и због тога ће се овај дан увек обележавати.

То је учињено и данас, када је клуб организовао пригодан коктел на којем се окупио велики број легенди клуба, некадашњих Звездиних фудбалера, као и пријатеља клуба. Присутнима се обратио и Драган Џајић, почасни председник и трећа Звездина звезда.

Имам ту срећу да говорим о овом успеху Црвене звезде. Знам да је сада много теже да поновимо тај успех, али бих волео да се догоди једног дана у скоријој будућности. То никако не може да буде императив, али је спортски надати се да ћемо једном опет бити прваци Европе – поручио је Џајић.

Председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић још једном је подсетио колико је велики значај успеха који је остварен пре скоро три деценије.

Лепо је сећати се лепих времена. Велики успех из 1991. године служи као инспирација свима у клубу, да теже том циљу. Зато је и значајно обележавање 28. годишњице од освајања титуле европског првака. Желим да се сви заједно радујемо новим успесима – нагласио је Мијаиловић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment