Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЖенски фудбалНајновијеРепрезентацијаФудбал

„Вучица“ међу „Орловима“

Последња недеља маја 2019. године свакако улази у историју женског футсала у Србији. По први пут наше репрезентативке играју своје мечеве на домаћем терену у оквиру Међународног женског Футсал Турнира. У прва два турнирска дана екипа селектора Дејана Мајеса је прво у зрењанинској „Кристалној дворани“ савладала селекцију Словеније резултатом 5:3, док је другог дана турнира претрпљен пораз од Словакиња у хали у Новом Бечеју резултатом 2:3.

Овај турнир за све нас који живимо за црвено-беле боје има додатни значај јер једна од узданица ЖФК Црвена звезда, Јована Стојановић представља незаменљиви део екипе селектора Мајеса.

Током првог сусрета против репрезентације Словеније наше репрезентативке су, силно мотивисане, пружиле запажену партију и у свим сегментима игре надвисиле супарнице. Већ током првог дела игре девојке у српским националним дресовима стекле су високу предност од 3:0. Голове су постигле Тијана Милошевић у седмом, Марија Вуковић у 15. и Андријана Тришић у 16. минуту сусрета. Почетком другог полувремена Марија Крунић доноси великих 4:0, након чега је уследио пад у игри наших девојака. Словенке преко Тање Врабел и Сергеје Кос постижу два поготка и уносе неизвесност у сусрет. Ипак, наша Јована Стојановић постиже погодак и враћа три гола предности чиме је и питање победника било решено. До краја сусрета Сергеја Кос је новим поготком само ублажила пораз своје селекције.




Дан касније женска Футсал репрезентација Србије дочекала је у дворани у Новом Бечеју селекцију Словачке. Видан је био недостатак свежине код наших девојака што је довело и до чешћих грешака. Репрезентација Словачке је била квалитетнији противник, од самог почетка је играла сигурно са мањим бројем грешака и диктирала темпо. Иницијатива гошћи је дала резултата јер већ у 5. минуту утакмице је Словачка дошла у вођство преко Валове. Да би се већ после непуног минута касније и Шедива уписала у стрелце на овој пријатељској утакмици. У 17. минуту меча Тијана Милошевић постиже гол за репрезентацију Србије и враћа наду у могући позитиван резултат. Наставак доноси пресликану игру из првог дела меча Словакиње диктирају темпо, јаче су у дуелима, сигурније у додавањима и мање греше. Упркос веома доброј подршци са трибина хале у Новом Бечеју, Словачка опет прва постиже гол, и то у 28. минуту Зита Бањикова повисује на 3:1! Тек у последњим минутима утакмице када је Србија заиграла одважније са пет играчица на паркету Марија Вуковић постиже гол за 3:2, после успешно одигране акције. Било је још неколико полуприлика али се резултат до краја није мењао.








Иако би објективност морала бити примарни циљ у овом извештају, не можемо, а да посебно не истакнемо фудбалерку Црвене звезде Јовану Стојановић. Популарна „Жига“ је у оба сусрета приказала завидну партију. Поделила је небројено много тачних пасова, пресецала је нападе противница и као што смо и очекивали показала и доказала сву своју физичку супериорност у односу на ривалке. Још једном доказујући виртуозност у „игри на петопарцу“, Јована је била стрелац и једног поготка у претходна два сусрета.

У последњем трећем сусрету Међународног турнира у Футсалу за даме, репрезентативке Србије ће након дана паузе, у петак 31. маја дочекати селекцију Чешке Републике. Меч се игра у дворани у Кикинди.

Србија : Словенија 5:3 (3:0)
Стрелци: 1:0 – Тијана Милошевић у 7.мин, 2:0 – Марија Вуковић у 15.мин, 3:0 – Андријана Тришић у 16.мин, 4:0 – Марија Крунић у 27.мин, 4:1 – Тања Врабел у 32.мин, 4:2 – Сергеја Кос у 35.мин, 5:2 – Јована Стојановић у 36.мин, и 5:3 – Сергеја Кос у 37.мин. Жути картони: Јована Стојановић у 3.минуту, Милена Чановић у 16.минуту (обе Србија), и Лара Д’амато у 22.минут.
СРБИЈА (жене): Мила Дујовић (голман), Андријана Тришић, Јована Стојановић, Милена Чановић, Марија Вуковић, Бојана Јевтић (голман), Тијана Милошевић, Ивана Малијар, Марија Армуш /кап./, Злата Милановић, Барбара Изгаревић, Марија Крунић, Емилија Симић и Тамара Димитријевић. Селектор: Дејан Мајес.

Србија : Словачка 2:3 (1:2)
Стрелци: 0:1 – Барбора Валова у 5.мин, 0:2 – Барбора Шедива у 6.мин, 1:2 – Тијана Милошевић у 17.мин, 1:3 – Зита Бањикова у 28.мин, 2:3 – Марија Вуковић у 37.мин. Жути картони: Марија Вуковић у 9.минуту (Србија), и Зита Баникова у 34.мин и Барбора Шедива (обе Словачка) у 36.минуту.
СРБИЈА (жене): Мила Дујовић (голман), Андријана Тришић, Јована Стојановић, Милена Чановић, Марија Вуковић, Бојана Јевтић (голман), Тијана Милошевић, Ивана Малијар, Марина Радовановић, Злата Милановић, Барбара Изгаревић /кап./, Марија Крунић, Емилија Симић и Тамара Димитријевић. Селектор: Дејан Мајес.

Повезане вести

Leave a Comment