Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Ударне игле шампиона!

Иза Црвене звезде је веома успешна сезона током које је постигла 126 голова, а посебне заслуге за сјајан учинак у офанзиви припадају најистуренијим играчима у тиму шампиона Србије.

Напад Црвене звезде у сезони 2018/19. предводили су Ел Фарду Бен, Милан Павков, Ричмонд Боаћи, Дејан Јовељић, Алекса Вукановић и Никола Стојиљковић.

Ударне игле црвено-белих стварале су главобоље ривалима на три фронта и у великој мери биле заслужне за учинак од 126 погодака.

Најбољи стрелац шампиона Србије у сезони иза нас био је Ел Фарду Бен са 25 погодака, а следе Павков са 15, Боаћи са 13 и Јовељић 11.

За разлику од поменутог квартета, Никола Стојиљковић је био део шампионског тима само током јесени, док је Алекса Вукановић у редове клуба из Љутице Богдана стигао у зимском прелазном року.

Бен је, осим погоцима, значајно допринео и асистенцијама којих је остварио десет. Најбољи стрелац тима Владана Милојевића уједно је и најстандарднији играч међу нападачима са 3.454 минута проведених на терену. Као и на листи стрелаца, прати га Милан Павков са 2.476 минута.

Кад је голгетерски учинак у питању вредан помена је и податак да су црвено-бели постигли 97 голова на суперлигашкој сцени, највише од свих тимова у првенству, а ефикасну годину су употпунили са 12 погодака у Купу Србије и 17 на интернационалној сцени.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment