Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеОбавештењаФудбал

Пантовић украсио шампионску прославу

Кадети и омладинци Црвене звезде данашњим дуелима су завршили првенствене трке, а у посебном фокусу била је утакмица шампионске генерације 2002 којој је овом приликом уручен пехар.

Кадети: Црвена звезда – Земун 3:1 (0:1)

Гледалаца: 250. Судија: Павле Томић. Стрелци: Пантовић у 69, 79. и 83. за Црвену звезду, а Лазаревић у 20. минуту за Земун. Жути картони: Пауновић, Пантовић (Земун)

Црвена звезда: Катић, Митровић (од 75. Максимовић), Благојевић, Матић, Лукић, Писар, Пантовић, Илић (од 66. Васиљевић), Бабић (од 83. Пешовић), Елевен (од 46. Лучић), Радуловић (од 60. Њамцуловић).

Земун: Јорданов, Јовановић, Младеновић (од 70. Милановић), Петровић, Маринковић, Јанићијевић (75. Пантић), Станковић (од 85. Стојановић), Пауновић, Павловић, Кузмановић, Лазаревић.

Увертиру у дуел којим је спуштена завеса на ову сезону представљало је уручење пехара намењеног шампиону Кадетске лиге Србије црвено-белим талентима рођеним 2002. године.

Заслужено освојени трофеј Алекси Матићу, капитену кадета Црвене звезде, уручио је Илија Петковић, а по завршетку формалног крунисања одиграна је утакмица без великог резултатског значаја у којој је са три гола шампионско славље употпунио Милош Пантовић.

Земун је до вођства стигао после корнера. Највиши у шеснаестерцу домачина био је Лазаревић који је главом проследио лопту у Катићеву мрежу.

Упркос чињеници да су посао завршили и пре 30. кола, изабраници Славољуба Ђорђевића су у наставку показали менталну снагу и фудбалски квалитет па су на крилима Пантовића стигли до потпуног преокрета.

Најбољи стрелац Црвене звезде и Кадетске лиге Србије одлично је реаговао у 69. минуту и центаршут Митровића са десне стране главом проследио иза леђа Јорданова. Потпуни преокрет Пантовић је донео у 79. минуту на додавање Лучића, а само четири минута касније црвено-бели су поновили акцију која је уродила плодом приликом изједначења и дефинитивно стигли до победе.

Радујемо се овој, као и свакој другој победи. Иако титула није била приоритет радујем се шампионском трофеју. Примарни циљ је развој играча, а ова генерација је демонстрирала квалитет и снагу кроз читаву сезону – рекао је Драган Младеновић, директор Омладинске школе Црвене звезде.

Задовољан оствареним био је и Славољуб Ђорђевић.

Утакмица против Земуна осликава целу нашу сезону. Осцилирали смо, имали не баш идеалну јесен, а онда, током пролећа, показали менталну снагу и фудбалске квалитете. Заслужено смо стигли до трофеја који представља награду за напоран рад. Имали смо задатак да играчима усадимо праве вредности и очигледно да смо успели у томе – рекао је учуитељ Звездиних кадета.

Омладинци: Црвена звезда – Интернационал 2:2 (1.0)

Гледалаца: 100. Судија: Урош Ржић. Стрелци: Виторовић (аутогол) у 20. и Дедијер у 77. за Црвену звезду, а Баждаревић у 48. и 53. минуту за Интернационал. Жути картони: Савић (Црвена звезда), Спишић (Интернационал).

Црвена звезда: Л. Савић, Милисављевић, Кукољ, Аџибаба (од 72. Одада), Н. Савић, Ераковић (од 72. Миликић), Новаковић, Стојановић (од 72. Дедијер), Купусовић, Јочић, Бурмаз (од 72. Великић).

Интернационал: Бекић, Спишић, Баждаревић (од 74. Гавриловић), Петровић, Филиповић, Грујић, Виторовић (од 84. Хусовић), Ковачевић (од 50. Јовковић), Гуснић, Антић, Бркић.

Омладинци су ремијем спустили завесу на актуелну сезону коју су завршили на трећој позицији.

Изабраници Николе Пуаче повели су у 20. минуту кад је Виторовић закачио лопту после ударца Купусовића и преварио свог голмана. Црвено-бели су минималну предност очували до уводних минута другог полувремена кад је Баждаревић головима после корнера и полуконтре потпуно преокренуо резултат.

Бод фудбалерима Црвене звезде донео је Марко Дедијер који је у 77. минуту спретно дочекао одбијену лопту и затресао мрежу.

Црвено-бели јуниори су тако стигли до 67. бода и такмичење завршили са учинком од 21 победе, четири ремија и пет пораза.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment