Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВеслањеНајновијеОстало

ИН МЕМОРИАМ – Драгана Пушоњић (1964–2019)

Веслачки клуб Црвена звезда се са неизмерним жаљењем опрашта од Драгане Пушоњић, једне од својих најбољих веслачица, деветоструке првакиње Југославије, подједнако успешне скифисткиње, веслачице дубл-скула и двојца, тренера, али и међународног судије.

Листа њених веслачких успеха је дуга, а сваки од њих лично је записала у свој веслачки дневник, прецизно и тачно како је једино умела. Од првог првенства СФРЈ у Јајцу 1979. године до 1986. године Драгана је с лакоћом комбиновала титуле првакиње државе за млађе јуниорке, јуниорке и сениорке у скифу, двојцу, дубл и четверац скулу, успешно наступајући и на међународним регатама, те на јуниорском Светском првенству 1981. године у Софији. Наш Клуб је њеним доласком, и одлуком да снежне падине Копаоника замени савским рукавцем, започео период доминације у женском веслању.

На сјајну веслачку каријеру надовезала је кратко тренерску, а затим и судијску. 2003. године постаје међународни ФИСА судија и чланица жирија на Медитеранским играма у Тарагони, Костал регати у Солуну, светским куповима у Луцерну, Београду, Пловдиву и Варезеу, светским првенствима за ветеране у Шкотској и Загребу, европским првенствима у Познању и Београду, многим интернационалним регатама, балканским шампионатима, НТО жиријима у земљи и иностранству, неуморни и незамењиви члан Судијске организације Србије.

Драгана је била упорна и истрајна, непоколебљива у свему што науми, истинољубива, правична, спремна да без размишљања ,,погине“ за тим и пријатеље, пуна енергије коју је често било тешко пратити, духовита, насмејана и ведра, способна да и у безизлазној ситуацији пронађе решење врцаво се поигравајући својим интелектом и шармом. ,,Жена змај“ опис је који се најчешће користио уз њено име, а Црвеној звезди, којој је целог живота остала верна, част је што је међу њеним најсјајнијим звездама и име Драгане Пушоњић.

Комеморација поводом смрти Драгане Пушоњић биће одржана у просторијама Веслачког клуба Црвена звезда. Термин ће бити накнадно објављен.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Dragan јун 5, 2019 at 01:34

Ovo mi je zaista zao… Isli smo zajedno u osnovnu skolu. Bila je divna osoba. Neka joj je laka zemlja.

Reply

Leave a Comment