Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Црвена звезда у финалу Суперлиге Србије

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су Мега Бемакс и у другој утакмици полуфинала плејофа Суперлиге Србије. Црвено-бели су у гостима славили резултатом 91:96.

Кошаркаши Црвене звезде мтс поново су у позицији да освоје титулу шампиона Србије. Црвено-бели су савладали Мега Бемакс резултатом 91:96 и на тај начин обезбедили место у финалу Суперлиге где ће им ривал бити победник другог полуфиналног пара ФМП – Партизан Нис. Утакмица је била пуно малих и великих серија, пуно преокрета и правог такмичарског набоја, али је на крају до изражаја дошао квалитет Црвене звезде.

Сјајну партију у дворани ’’Мега фектори’’ имао је Кеј Си Риверс који је меч завршио са чак 29 поена. Пратили су га Филип Човић са 15 кошева, Оџо и Давидовац су убацили по 14, док је двоцифрен још био капитен Бранко Лазић са 10 поена.

У поређењу са првом полуфиналном утакмицом црвено-бели су нашли знатно боља решења на комбиновану и зонску одбрану Меге. Међутим, игра у одбрани није била на препознатљивом нивоу изабраника Милана Томића. Почетак јесте припао црвено-белима који су повели 7:2, али је онда Мега окренула резултат серијом 7:0. Били Берон је прекинуо низ ривала тројком, али је домаћин уз добар шут успео да одговори и чува вођство све до краја прве деонице – 25:24.

Мини серијом 5:0 Мега је стекла највеће вођство на утакмици – 30:24. Милан Томић је позвао тајмаут у жељи да црвено-бели поново успоставе агресивну одбрану и игру у транзицији што се управо догодило. Тројка Добрића, Фајеа и Риверса, а онда и закуцавања Оџа и Давидовца креирали су серију 16:0 уз добре дефанзивне роле целе екипе. Звезда је поново водила и то убедљиво – 30:40.

Риверс је заиста блистао у тим моментима и био најзаслужнији што је предност додатно порасла јер је у раној фази утакмице на свом конту имао већ 13 поена – 34:48.

Међутим, Мега је узвратила готово истом мером, односно серијом 14:0 искористивши период од неколико минута када је пала концентрација у редовима Звезде. Серију је на кратко прекинуо Добрић са линије пенала, али је Мокока погодио уз звук сирене и донео Меги предност након 20 минута игре – 50:49.

Домаћин је боље започео и трећу деоницу и све до средине тог периода држао вођство. Кеј Си Риверс је новом тројком вратио црвено-беле у резултатски егал, а Давидовац са две везане тројке поново вратио вођство Црвеној звезди – 63:66. Звезда је била у ритму, а када је Филип Човић везао пет поена разлика је поново била ’’плус’’ осам – 63:71.

Мали пад концентрације у завршници трећег периода дозволио је домаћину нову серију, овог пута 9:2 па су црвено-бели са минималним вођством отишли на последњи одмор – 72:73.

Неизвеност није изостала иако је Звезда имала неколико прилика да зада коначни ударац ривалу. Мањак среће, мањак концентрације, али и квалитетна игра противника ипак су свели утакмицу у драматичну завршницу. Прибраност црвено-белих и искуство регионалног шампиона је тада дошла до изражаја па је Црвена звезда на крају заслужено тријумфовала.

Мега Бемакс – Црвена звезда мтс 91:96 (25:24, 25:25, 22:24, 19:23)

Црвена звезда мтс: Раданов, Човић 15 (4ас), Кешељ, Ненадић, Лазић 10, Фаје 5 (5ск), Берон 3, Добрић 6, Симанић, Риверс 29 (4ск), Оџо 14 (6ск).

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment