Moja Crvena Zvezda
ИнтервјуиОдбојка

Новогодишњи МЦЗ интервју: Одбојкашица Мина Томић

Цењени Звездаши, као што смо недавно најављивали, наш сајт пружиће вам и већ вам пружа бројна новогодишња изненађења у наредних неколико недеља, а само део њих је мноштво интервјуа које ћете моћи да прочитате на нашем сајту.

Након текстова о младим играчима који су будућност нашег клуба, интервјуа са Салетом Јанковићем, част да настави  „серију“ новогодишњих интервјуа сајта www.mojacrvenazvezda.net имаће Мина Томић, млада одбојкашица Црвене звезде. Мина је девојка која је ове сезоне у потпуности скренула пажњу на себе својим играма, а они који нас редовно прате знају и да се на нашем сајту нашла у конкуренцији за најбољег појединца нашег спортског друштва за октобар!

Мина Томић

Врло радо је пристала да говори за наш сајт и све вас, тако да ћете у наредним редовима добити прилику да је боље упознате. Уживајте!

На почетку, треба истаћи и оно што многи од вас знају. Мина има само 17 година и игра на позицији коректора. Ове сезоне једна је од најбољих играчица Црвене звезде.

О својим првим одбојкашким корацима каже:

„Одбојку тренирам од своје пете године. Као мала, тренирала сам у Поштару, а нешто озбиљније сам одбојком почела да се бавим у Визури.“

Након Визуре уследила је понуда Црвене звезде.

„Пре тога нисам много размишљала о томе, али када сам добила понуду Црвене звезде да постанем њихова играчица нисам могла да је одбијем.“

О наставку каријере у иностранству и будућности у репрезентацији Мина каже:

„Не размишљам о томе. Желим само да напредујем, играм и искористим сваку шансу. Тек тада бих могла да мислим о томе где ћу наставити каријеру. Волела бих и да играм за репрезентацију, наравно! То ми је један од циљева, а време ће показати да ли ћу га остварити.“

Вратили смо се поново  на наш тим и ову сезону. На питање шта је циљ наших девојака, добили смо више него очекиван одговор:

„Наравно, дупла круна!“

Слично жели и колегама у мушкој екипи:

„Мушки тим пратим када год могу, не толико темељно, али бих волела да и они буду шампиони.“

Као и сваки спортиста, и Мина има своје узоре у одбојкашком свету.

„Омиљена одбојкашица ми је Екатерина Гамова, а најбољи светски одбојкаш, без дилеме – Иван Миљковић.“

Недавно је имала прилику да заигра пред навијачима Црвене звезде и као сви наши спортисти, није крила одушевљење.

„Играти пред Делијама је неописив осећај, барем за мене. Прошле недеље играли смо у Русији Лигу Шампиона, а чак и тамо смо имали навијаче. Заиста нешто што свака играчица може само да пожели.“

Истакла је и одличну атмосферу у екипи Црвене звезде.

„На терену се све одлично слажемо, дајемо све од себе, јер знамо свој циљ и посвећене смо томе. Док смо ван терена, опуштеније је, веселије, уживамо у слободном времену. Дружим се са свима, али бих издвојила Мину Поповић, једну од најбољих другарица.“

Твој најјачи адут у игри је?

„Напад, тачније смеч.“

Након спортских, прешли смо и на причу о темама невезаних за спорт, које ће вас вероватно занимати.

Да ли стижеш да уклопиш све своје обавезе, с обзиром да имаш 17 година и још увек идеш у школу?

„Моје обавезе у клубу су веома захтевне, тако да сам за сада школу ставила на друго место. Похађам је ванредно и све испите дајем у року.“

Већ сада је јасно да те, ако наставиш да радиш као до сада, чека добра одбојкашка каријера. Иако имаш само седамнаест година, медији већ пишу о теби, а као и сваком спортисти из Црвене звезде, то са собом и бреме популарности. Како ти гледаш на све то?

„Не сматрам да сам позната и популарна, али је лепо када у спортским круговима знају за вас“ – скромно је одговорила Мина.

Када је реч о подршци, нема дилеме чија јој највише значи.

„Највише ми значи подршка породице.“

Чиме би се бавила да не играш одбојку?

„Нисам размишљала о томе. Али, пошто сам као мала волела тенис, можда бих била тенисерка.“

Јасно је да слободног времена немаш много. Како га користиш?

„Волим да прошетам са друштвом, да одем до Калемегдана, али и да спавам, пошто за то немам много времена!“

Пред сам крај овог разговора, питање које су вероватно многи наши млађи читаоци очекивали, али и одговор који ће их сигурно разочарати. Има ли Мина дечка?

„Да, имам дечка.“

 Имаш ли поруку за читаоце сајта www.mojacrvenazvezda.net и навијаче Црвене звезде?

„Читаоцима и свим навијачима Црвене звезде пожелела бих срећне новогодишње и Божећне празнике!“

И овом приликом, екипа сајта МЦЗ захваљује се Мини Томић на издвојеном времену и жели јој да и у 2012. години настави са сјајним играма и оствари све свој циљеве!

Повезане вести

2 comments

cikica окт 12, 2016 at 16:13

sad ima 21 i opasno izgleda. uh…

Reply
nebo дец 31, 2011 at 19:55

Preslatka si Mina,zelim ti puno titula sa nasom ZVEZDOM

Reply

Leave a Comment