Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМлађе категоријеНајновијеРепрезентација

Црвено-бели јуниори се вратили из Кине

Јуниорска селекција која је репрезентовала Србију на турнеји по Републици Кини, вратила се у Београд у среду.

Црвено-бели су током претходних 14 дана обишли три града, одиграли 9 утакмица у распону од само 11 дана, оставили изванредан утисак у Кини, и забележили 6 победа уз само 3 пораза чиме су и стекли и епитет победника турнеје.

На три турнира Јуниорски тим црвено-белих који је био убедљиво намјлађи на овој турнеји (без Поповића и Павићевића) одиграо је 9 утакмица у три града Лоудију, Шоужоу и Венжоу против селекција Литваније, Хрватске и домаћина Кине и забележио 6 победа.

Црвено-бели су осим праве промоције српске кошарке, на прави начин својим понашањем, играма и односом према домаћину и навијачима, стекли велике симпатије и поштоваоце у Кини која ће током септембра бити и домаћин Светског првенства за сениоре.

Церемонија затварања одржана је у понедељак увече у граду Венжоу, а колико напор је изискивала цела турнеја говори и податак да су црвено-бели за само 11 дана превалили чак 25 хиљада километара до повратка кући.

Осим великог броја нових пријатеља и поштовалаца Црвене звезде и српске кошарке у Кини, остаће упамћено да су црвено-бели играли своје мечеве у испуњеним халама, а да су поједине преносе на друштвеним мрежама и платформама пратили милиони гледалаца (трећи меч на турнеји у граду Лоудију видело је у онлајн преносу преко 10 милиона гледалаца).

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment