Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Звездина разноврсност у офанзиви

Црвена звезда је веома успешну сезону украсила са чак 126 погодака, а о квалитету офанзиве шампиона Србије вероватно најбоље сведочи начин на који су лопте завршавале у мрежи противника.

Изабраници Владана Милојевића су 82 поготка постигли из игре, од чега су 24 гола била плод контранапада. Знатно чешће, наш тим је до мреже ривала стизао из играђених акција, а посебно убојита Звездина офанзива је била по централи.

Акцијама кроз средину терена Црвена звезда је стигла до 39 погодака, десет мање је постигла по десном боку, док је 14 напада по левом крилу донело славље звездашима.

Озбиљну претњу по гол ривала представљали су и прекиди из којих је шампион Србије тресао мреже 44 пута.

После корнера су противнички голмани капитулирали 16 пута, исто колико и са беле тачке. Најчешће је пенале изводио наш најбољи стрелац Бен, који је од 25 погодака 11 постигао из најстроже казне.

Акције након слободног ударца донеле су радост седам пута, а још три пута црвено-бели су матирали голмане директно из слободних удараца. Занимљиво, наш тим је постигао и два поготка после аута.

Резиме Звездиних голова јасно осликава широк црвено-бели арсенал и представља још једну потврду да су успеси током недавно завршене сезоне били само плод квалитета нашег тима.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment