Moja Crvena Zvezda
Архива

Zvezda i Zenit potpisali ugovor o saradnji

Logo Zenita

Uz pomoć zajedničkog sponzora Gasproma, Crvena zvezda i Zenit iz Sankt Petersburga potpisali su petogodišnji ugovor o saradnji. Ova saradnja će se ogledati pre svega u odigravanju prijateljskih utakmica, te rada na unapređenju mlađih sekcija dva kluba.

Klubovi će organizovati međunarodne turnire, seminare i obuke trenera i drugog stručnog kadra, te konsultacije i razmene informacija u pogledu metodoloških dostignuća u procesima obuke kadrova. Važna stavka u dogovoru je da će fudbaleri mlađih kategorijama moći da treniraju u oba kluba.

O primeni ovog sporazima brinuće Savet partnera koji će imati tri predstavnika. Svake godine će predstavnik jednog od klubova biti na poziciji predsednika ovog tela, a za 2011. godinu na toj poziciji će biti neko od kadrova FK Zenit.

“Zadovoljstvo nam je što smo partneri sa vodećim srpskim klubom. Potpisivanje sporazuma sa Zvezdom je još jedan korak u intergraciji Zenita sa evropskom fudbalskom zajednicom. Rad sa veteranima i navijačima be biti važan, kao i ostale oblasti. Uvereni smo da će saradnja biti produktivna”,rekao je generalni direktor Zenita Maksim Mitrofanov.

Повезане вести