Moja Crvena Zvezda
FeaturedКошаркаНајновије

Гавриловић и Лукман остају део стручног штаба

Андрија Гавриловић и Александар Лукман продужили уговоре са КК Црвена звезда мтс и биће део стручног штаба и у такмичарској сезони 2019-2020. Под уговором први тренер Милан Томић, помоћници Миленко Топић и Саша Косовић, тако да ће стручни штаб у комплетном саставу наставити изузетно важан посао.

КК Црвена звезда мтс у јеку борбе за шампионску титулу Србије, већ је почео и припреме за изузетно важну и захтевну такмичарску сезону 2019-2020, у којој ће играти 4 такмичења, и представљати нашу земљу у новом формату Евролиге са 18 клубова.

Клуб са задовољством обавештава јавност да ће у нову сезону ући са комплетним стручним штабом из сезоне 2018-2019, пошто су нове уговоре са црвено-белима потписали тренер Андрија Гавриловић и кондициони тренер Александар Лукман.

Андрија Гавриловић је био изузетно важан део успеха, и захтевне сезоне КК Црвена звезда мтс. Рођен је 13. јануара 1965 у Београду. Осим скоро деценијског рада у кошаркашкој академији у Италији, био је ангажован у Олимпији из Милана од 1999. године, Розету, Виртусу, Уникахи, а од 2008. године тренерску каријеру је наставио у Русији, у УНИКС-у и Химкију где је провео чак шест година и са тим клубом освојио две титуле Еврокупа и ВТБ лигу. Свој тренерски пут започео је као тренер млађих селекција КК Црвена звезда, а сада ће и другу сезону заредом бити изузетно важан део стручног штаба сениорског тима КК Црвена звезда.

Проф. др Александар Лукман такође остаје задужен за кондициону и физичку спрему кошаркаша Црвене звезде у коју се вратио током лета 2018.године.
Лукман је рођен 1967. године у Београду, докторирао је 2008. године у Новом Саду. Своју богату каријеру у кошарци започео је да гради још 1995. године. Био је кондициони тренер клуба са Малог Калемегдана у шампионској сезони 1997/1998, а такође је био део стручног штаба Црвене звезде у сезонама 2009/2010, као и у периоду од 2011. до 2013. године када је освојио и Куп Радивоја Кораћа.

Као део стручног штаба Уникса из Казања освојио Куп Русије 2009. године. Такође, у трогодишњем мандату на месту кондиционог тренера Химкија, освојио је Еврокуп 2015. године. Александар Лукман је био део и стручног штаба који је предводио женску репрезентацију Србије на Европском првенству 2017. године.

Клуб обавештава да је под уговором први тренер Милан Томић, као и помоћници Миленко Топић и Саша Косовић, тако да ће стручни штаб у комплетном саставу наставити изузетно важан посао који је започео у такмичарској сезони 2018-2019 у којој је сениорски тим већ освојио Суперкуп АБА лиге и такмичење које је оцењено као први такмичарски циљ за ову сезону – АБА лигу.

О наредним корацима везаним за прелазни рок КК Црвена звезда мтс ће као и увек обавештавати јавност кроз званични сајт клуба и друштвене платформе КК Црвена звезда мтс.

Извор:

Početna

Повезане вести

Leave a Comment