Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаОсталоРагби

Звезда убедљива у вечитом дербију

Рагбисти Црвене звезде без премца су тренутно у српском рагбију 13. У новом, 29. вечитом дербију више него убедљива победа црвено-белих против Партизана – 60:4 (28:4).

Као највећи изазивачи у домаћим оквирима актуелном шампиону Балкана и Србије, црно-бели су на стадиону СЦ Инге на Звездари били равноправан ривал само првих непуних десет минута меча. Тачније, већ у 8. минуту после грешке Бобана Јанковића, Петар Милановић постигао је први од укупно чак 11 есеја за Звезду.

После првог, уследила су одмах и два нова везана поентирања црвено-белих, а стрелци су билии Вук Штрбац и Аустралијанац Дарси Етрихт. Са стеченом двоцифреном предношћу (18:0), Звездаши су се мало опустили, ипак недовољно да се напади вечитог ривала заврше са поенима.

Потом су до краја полувремена црвено-бели постигиа још два есеја. Најпре је Петар Милановић у 33 минуту постигао свој други есеј на утакмици, а затим и капитен Волислав Дедић три минута касније. Ипак, Партизан до паузе постиже есеј, који се испоставило да је утешни. Стрелац је био Михаило Илић.

У наставку Звезда је још шест пута поентирала – Милановић је комплентирао хет-трик, док је Вук Штрбац оба своја есеја забележио у другом делу. Првак Србије тако је наставио доминацију у српском рагбију 13, пошто је последњи пораз од домаћег клуба забележио 18. новембра 2017 године у финалу Балканске Супер Лиге и то управо од Партизана. Од тада ово је био десети вечити дерби и све победе остварили су црвено-бели.

Извор/фото: (СРБИЈА СПОРТ)

Повезане вести

Leave a Comment