Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Ајнтрахт представио Јовељића

Црвена звезда је и званично продала младог нападача Дејана Јовељића, данас је прошао медицинске прегледе и званично представњен потписавши уговор до 2024. године са Ајнтрахтом из Франкфурта.

Протеклих дана се спекулисало о одласку Дејана Јовељића из Црвене звезде, два клуба су била у игри и на крају је победио Ајнтрахт. Немци нису објавили висину трансфера, али се по нашим медијима барата са цифром од 4 милиона у две рате, плус 1 милион кроз могуће бонусе и проценат  10% од наредне продаје. Јовељић ће имати плату од 400 хиљада за прву годину која ће се повећавати из сезоне у сезону. Посебно је занимљив тај бонус, кад Јовељић сакупи 20 наступа немци одмах уплаћују 250 хиљада евра, са 100 наступа износи бонус од целог милиона.

Данас је Јовељић и званично представњен а спортски директор Фреди Бобић је рекао.

Дејан је јако добар центарфор, али може квалитетно да игра и као крило. Наравно, још увек је млад и има доста да учи, али смо оптимистични да ће се брзо прилагодити животу у Франкфурту. Надамо се да ћемо имати доста утакмица следеће сезоне у којима ће Дејан имати шансу да се докаже“

У клубу су већ два српска играча Гаћиновић и Костић и самим тим Јовељићу би требало бити лакше само прилагођавање и упознавање са клубом.

Јовељић је већ други млади играч који овог лета напушта клуб, пре њега Црвену звезду је напустио млади  Алекса Терзић и прешао у италијанску Фиорентину.

Повезане вести

Leave a Comment