Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Томић: Треба нам још једна победа

Тренер Црвене звезде мтс Милан Томић и првотимац Били Берон говорили су након треће утакмице финалне плеј-оф серије Суперлиге Србије из које су црвено-бели изашли као победници резултатом 96:90.

Кошаркаши Црвене звезде мтс дошли су на корак од трофеја намењеном прваку Србије. Црвено-бели су су пред својим навијачима који су их здушно бодрили свих 40 минута савладали Партизан Нис резултатом 96:90. Још једна физички захтевна утакмица је одиграна између највећих ривала, а изабраници Милана Томића су у завршници били концентрисани и нису дозволили да испусте предност коју су практично чували од почетка до краја.

Након утакмице на конференцији за медије говорио је најефикаснији актер меча Били Берон:

Увек су тешке утакмице против Партизана, обе екипе играју веома чврсто и до крајњих граница и то никада неће бити лаке утакмице. Ово су утакмице за трофеј и знамо да ће овакве утакмице одлучивати мали детаљи и нијансе. Забрљали смо у пар наврата током ове утакмице, али показали смо карактер и добили овај меч – истакао је Берон који је меч завршио са 25 постигнутих поена.

Након њега реч је имао тренер црвено-белих Милан Томић:

Мислим да смо контролисали утакмицу током свих 40 минута. Како каже статистика водили смо 37 минута. Били смо бољи у процентима шута и у скоковима… Мислим да су сви дали 100 одсто тако да бих им честитао на овој победи. Сада је 2-1 и треба нам још једна победа – истакао је Томић, а онда су уследила питања новинара.

Да ли може да се очекује у понедељак да Звезда заигра као у мајсторици АБА лиге?

Мислим да не може. Ово су тешке утакмице, на једну или две лопте. Волео бих да могу да вам кажем шта ће и како бити. Знам да морамо да се припремимо и одиграмо добру утакмицу јер имамо меч лопту да освојимо првенство – рекао је Томић.

Тренер црвено-белих је после говорио о статусу Огњена Добрића:

Добрић има проблем са зглобом. Покушаћемо и све учинити да га оспособимо да игра у понедељак. Он није играо ову утакмицу, а у Суперлиги је био један од најбољих играча. Остали су покрили његов изостанак и на томе бих им честитао – закључио је Милан Томић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment