Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеОбавештења

Били Берон и даље Звездин!

Јунак победе у финалу Суперлиге Србије и један од најбољих играча црвено-белих у управо завршеној сезони, потписао је у петак 14.06.2019.године нови једногодишњи уговор са Црвеном звездом!

Американац Били Берон продужио је уговор са црвено-белима И биће део тима и у сезони 2019/2020!

Овај 28-годишњи „комбо“ бек висок 188 центиметара, који је потписао нови једногодишњи уговор у петак 14.06.2019.године, има иза себе одличну сезону у Црвеној звезди, у АБА лиги је на 30 утакмица просечно убацивао скоро 12 поена по мечу уз 3 скока И 3 асистенције, И био је један од најзапаженијих играча Црвене звезде у Суперлиги Србије, коју је окончао победоносним поенима уз звук сирене у понедељак увече!

Оно што је важило као његова главна одлика и пре доласка у Црвену звезду, показао је и кроз игре у црвено-белом дресу: одличан шут и карактеристичан продор, а сада већ завидно искуство играња у европској кошарци надоградиће наступима у Евролиги.
Били Берон је био интеграни део успеха Црвене звезде мтс у такмичарској сезони 2018-2019 у којој је клуб освојио три трофеја: АБА лигу, Суперлигу Србије и АБА Суперкуп.

Некадашњи играч колеџа Род Ајленд и Канасисус од 2014.године игра у Европи, за Лијетувос Ритас, а касније и за екипе Спиру Шарлроа, да би се 2016/2017 отиснуо у шпанску АЦБ лигу где је наступао за тим УЦАМ Мурсије, као и турског Ескишехира.

Били је 2017.године био и репрезентативац САД на ФИБА Америкупу где је освојио златну медаљу, а новим уговором са Бероном, Црвена звезда је већ практично почела припрема за нову сезону у којој ће клуб поново наступати у Евролиги, и са највећим амбицијама наступати у АБА лиги И Суперлиги.

О осталим активностима клуба, везаним за трансфере играча, али и почетак претпродаје сезонских улазница за сезону 2019-2020. Клуб ће се оглашавати искључиво на званичном сајту клуба и друштвеним платформама КК Црвена звезда мтс.

Повезане вести

4 comments

Србин са Космета јун 18, 2019 at 13:08

Мислим да ће бити још бољи следеће сезоне,кад дође прави плеј,а он буде фокусиран на шут без непоптребног замарања.
Волео бих да дође Стефан Марковић(његово искуство и квалитет би нам добро дошли),Кузмић,Ђенка,Аврамовић

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 17, 2019 at 23:42

Beron u kosarci i Marin u fudbalu..treba nam bar jos 2-3 Berona i Marina da bi igrali znacajniju ulogu u evropi

Reply
Estrella Roja јун 17, 2019 at 23:30

Beron=Kerol, a nadam se da i Zvezda bude koliko toliko konkurentna sa Realom sledeće sezone. Da bi se to desilo potrebno je da se bez ikakve sentimentalnosti pojedinim igračima zahvali, a među njima nisu Perper, Davidovac, Dobrić, Simanić (ne želim da verujem u glasine) i sada, hvala bogu, Bili trokorak, hehe. Plejevi i centri su neuralgične tačke, a tu nema filozofiranja nego samo novac. Mada je to makar u ovom trenutku manje važno, najvažnije da smo ostvarili glavne ciljeve u sezoni, sa jedinim failom u Evropi. Čestitam igračima i stručnom štabu na uspešnoj sezoni, želim da verujem da Tomić može dobijati neizvesne završnice i sledeće godine.

Reply
f37xtczcu8vu9v9uv јун 17, 2019 at 23:22

Prvo da čestitam svim navijačima Zvezde na novoj tituli. Titulu su doneli veliki igrači koji su igrali kao tim, a jedan od njih je i Bili Beron. Volim ovaj klub od kad znam za sebe, ali oko jedne stvari moramo biti realni. Zadnji napad Berona bili su koraci ma koliko god neki osporavali. U prodoru je napravio 3 koraka umesto 2. Ja koliko znam u evropskoj košarci ne postoji trokorak. Opet kažem celu sezonu ovaj tim je izgurao vrhunski i još jednom sve čestitke i pohvale

Reply

Leave a Comment