Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Тридесет нових уговора на Маракани

У Медија центру стадиона „Рајко Митић“ данас је чак тридесеторица фудбалера потписало стипендијске и професионалне уговоре са Црвеном звездом.

Професионалне уговоре потписало је двадесеторица фудбалера. Од тога њих седморица су 2002. годиште: Александар Илић, Александар Лукић, Стефан Митровић, Никола Њамцуловић, Андрија Радуловић, Стефан Пешовић, Владимир Лучић, дванаесторица 2003. годиште: Марко Ћурић, Стефан Деспотовски, Андреј Ђурић, Никола Кнежевић, Владимир Милетић, Јован Митуљикић, Никола Митуљикић, Давид Петровић, Никола Станковић, Марко Ћопић, Огњен Лукић, Урош Лазић и један играч рођен 2004. године Марко Лазетић.

Десеторица фудбалера ставило је параф на стипендијске уговоре: Урош Ђуричковић, Филип Васиљевић, Иван Гутеша и Марко Гргић рођени 2002. године, годину дана млађе колеге: Урош Бранковић, Живан Рамовић и Матеја Бојовић, као и тројица фудбалера рођених 2004. године: Вељко Лолић, Матија Глушћевић и Виктор Радојевић.

Председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић пожелео је срећу младим фудбалерима.

Ово је свечани чин за све нас. Данашњом даном почињу ваше професионалне каријере. Црвена звезда постала је оно што јесте захваљујући деци из своје Омладинске школе. Наша највећа имена потекла су управо из млађих селекција клуба и зато је ово велика прилика, али и обавеза за све вас, да залагањем и радом наставите ту традицију и постанете Звездин првотимци. Желим да вас упозорим да ово није лак ни једноставан посао, потребно је много труда и рада да бисте зарадили знање на тренинзима и постали играчи Црвене звезде. У једном тиму стартује 11 фудбалера, треба се изборити за своје место. Руководство Омладинске школе, ваши тренери ће доста тога да вас науче, оспособе, али све зависи од вас, од вашег односа према ономе што можете да научите. На вама је како ћете их искористити. Овом послу се мора приступити са много љубави, како бисте сутра могли да уживате у благодетима професије – рекао је Мијаиловић и наставио:

Још једно питање је врло важно – образујте се, учите, јер фудбал се не може играти ако се не стекну остала знања. Родитељи, вас моле да омогућите својој деци да се развијају и раде. Желим вам много здравља, да будете весели, да фудбал прихватите као игру, не само као посао, јер из љубави се рађају највећа достигнућа – поручио је Мијаиловић.

Директор Омладинске школе Драган Младеновић изнео је очекивања од црвено-белих узданица.

Од вас очекујемо рад, ред и дисциплину. Упознати сте како се ради у нашој Омладинској школи. Родитељи треба да пусте децу да се развијају, јер људи у Црвеној звезди воде бригу о деци. На вама је да се деца правилно развијају ван фудбала. Момци, сами сте заслужили то што сте добили, ово је обавеза више за вас. Одрасли сте, размишљајте својом главом и градите став. Слушајте савете, али доносите одлуке самостално. Од вас зависи докле ћете догурати и какви ћете људи постати. Имајте поверења у клуб, јер заједно можемо да урадимо добро за све. Хвала председнику што је свима нама увеличао овај догађај. Надам се да ћемо остварити још боље резултате, да ћемо наставити да подижемо стандарде и да ћемо обезбедити још боље услове за вас развој. Да бисмо успели у томе потребна је обострана воља. Заборавите старе заслуге, од њих се не живи. Доказивање у овој Звезди је потребно сваког дана, на сваком тренингу. Ником место није загарантовано. Морате на терену да покажете шта заслужујете. Ово је обавеза више, али познајем вас и знам да ћете испунити очекивања. Честитам вам – поручио је Младеновић.

Овај дан Звездиним бисерима улепшао је и некадашњи фудбалер црвено-белих Милош Нинковић.

Велика је част, огромна, бити Звездин фудбалер. Ја сам желео баш у годинама као што су ови момци да постанем члан црвено-беле породице, са 16 или 17 година. мени се та жеља испоунила са 28 година и могу да тврдим да нема веће части. Иако сам био доста старији од ових фудбалера и данас одлично памтим када сам потписао професионални уговор са Црвеном звездом. Било је то баш на овом месту, у медија центру. Било је то пре пет година. Више ни сам не волим да се понављам, али то ми је испуњење дечачког сна. Сигуран сам да је исти случај и са овим момцима – рекао је Нинковић.

Искусни везиста имао је и савет за младе фудбалере.

Поручио бих има да вредно раде и да се труде, то је најбитније. Поновио бих речи директора Младеновића да родитељи треба да буду подршка деци и да знају да Црвена звезда има квалитетне људе, јер то показују у претходних неколико година како деца бележе одличне резултате, као и први тим.

Нинковић се осврнуо на претходу, веома успешну сезону првотимаца Црвене звезде.

Увек ми је част да дођем на Маракану, Звезда је нешто посебно. Пратим колико год могу утакмице, али нажалост временска разлика је велика тако да то увек буде окотри или четири сати ујутру по аустралијском времену. Гледао сам квалификације и када су ушли у Лигу шампиона за мене су испунили циљ. Све остало је за мене било сасвим довољно. Наравно, лепо је увек победити, али када клуб после толико година уђе у Лигу шампиона и стан на ноге. То је огроман успех и надам се да ће наставити тако – поручио је Нинковић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment