Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда ремизирала са Клужом

Друга провера фудбалера Црвене звезде на припремама у Аустрији донела је реми (1:1) са румунским шампионом Клужом.

Утакмица је отворена одличном приликом црвено-белих већ у четвртом минуту. Сјајно су комбиновали Иванић и Јованчић, али је ударац нашег везисте изблокирао голман Арлаускис. Три минута касније уследила је претња на другој страни. Шутирао је Костаке са 18 метара, али одличном интервенцијом лопта је завршила у рукама голмана Поповића.

Наставило се са одмеравањем снага. Тринаести минут донео је одличан покушај Марина. Звездин капитен јаким ударцем послао је лопту тик поред десне стативе. Овај покушај био је био је сасвим довољно да подигне публику на ноге и да се са трибина зачују Звездини навијачи.

Још једном је запретила Црвена звезда, овог пута преко Минутновића у 19. минуту, али високи штопер лопту је послао поред гола. Опробао је шут и Иванић, који је у 24. минуту шутирао са готово идентичне позиције као када је затресао мрежу против Виндишгарстена на првој припремној утакмици, али је овог пута лопта стигла до голмана Клужа, одбила се до Марина, који је покушао да затресе мрежу, али поново је био сигуран Арлаускис.

Одлично издање Звездиног нападача Боаћија, који се у 32. минуту сјајно ослободио чувара на ивици шеснаестерца и упослио Јованчића. Звездин везиста, иако је остао сам, упутио је недовољно јак ударац. Последње узбуђење у првом полувремену виђено је у 42. минуту када је Јованчић имао стопостотну шансу. Овог пута капитен Марин послао је дугу лопту кроз средину у казнени простор, где је Јованчић правовремено утрчао, ослободио се чувара и још једном се нашао један на један са голманом Клужа. Остало је 0:0.

У првом полувремену Црвена звезда била је ближа голу, али мреже су мировале.

Почетак другог полувремена обележиле су две измене у саставу Црвене звезде, Савић и Јирка замнеили су Стојковића и Родића. Прва шнаса у наставку игре догодила се у 50. минуту. Јирка је упутио прецизан центаршут ка Гобељићу, али Звездин универзалац није био довољно прецизан. Одмах се игра преселила на супротну страну, а голман Поповић уписао је још једну фантастичну интервенцију. Рондон и Поповић били су један на један, а из тог дуела наш голман изашао је као победник!

Први гол на мечу виђен је у 67. минуту. Након што је судија Симолински досудио прекршај због опасне игре слободан ударац у срце шеснаестерца послао је Бен, најбоље се снашао Савић и главом затресао мрежу.

Уследио је и покушај главом Бена, кога је дугом лоптом пронашао Вукановић, али овог пута ударац је отишао преко гола. У 77. минуту поново је наш чувар мреже забележио одличну интервенцију. Противнички играч упутио је прецизан ударац по земљи, али је Поповић сачувао гол.

Изједначујући погодак, такође након слободног ударца, виђене је у 80. минуту. Дуго је ишла лопта до Винисиуса, који је главом матирао Поповића. Талентовани везиста Вулић опробао је ударац са дистанце у 82. минуту, али резултат је остао непромењен. Није било већих узбуђења до краја, тако да је резултат остао непромењен, 1:1.

Била је ово утакмица са доста ритма и права прилика за Владана Милојевића и нејгов стручни штаб да тестирају готово двадесеторицу играча.

Наредна провера очекује наше првотимце у уторак, 25. јуна, када ће се састати са Аполоном.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – КЛУЖ 1:1 (0:0)

Стадион: У Виндишгарстен. Гледалаца: 200. Судија: Роман Симолински. Стрелци: Савић у 68′ (Црвена звезда) и Винисиус у 80′ (Клуж).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић, Гобељић, Стојковић, Минуновић, Родић, Чаушић, Јованчић, Иванић, Марин, Јевтовић, Боаћи.

Играли су још и: Станковић, Савић, Јовичић, Вулић, Симић, Гаврић, Станојев, Бен, Конатар, Јирка, Вукановић.

Клуж: Арлаускис, Петереу, Бурка, боли, Камора, Костаче, Иту, Бордиану, Кулино,Маилат, Рондон.

 

Повезане вести

2 comments

krvavi zvezdas-DE јун 23, 2019 at 00:05

kataklizma..zalosno sto Marin iga za zvezdu..mi imamo zaista ocajan tim..mi sa ovim igracima ima da strepimo i od suduve..za trece kolo je samo san..tuga je da u zvezdi igraju gobeljic,stojkovic,vulic,vukanovic,jevtovic,ivanic i jos 20 taraba..a da ne spominjem ove mlade stanojev,konatar i ostali koji nisu ni za graficar..moje je misljenje da smo poceli da tonemo a da se terza sve vise ugradjuje u transfere dovodeci ocajne igrace..ljudi moji pa mi osim Marina doktora nemamo krstenog poluigraca..pa nama treba 10 pojacanja ili bar 5 Marina da bi bili ekipa..a ovo sa nekim tomane i onaj penzioner kanjas i sl je samo blamaza

Reply
Dragan јун 23, 2019 at 11:28

U pravu si brate Krvavi…za te matore igrace….prosla su ta vremena : iskustvo, citanje, itd…svakako da je to veoma bitno, ali ako energetski ne stojis na vrhunskom nivou – NISTA. Mladji igraci su brzi, poletniji, revitalizuju se tokom utakmice…pa ona dva klipana grobarčića, Pantić i Pavlovic 2, su nedavno u Kupu oterali Marina daleko do gola, Jovancica drzali u praznom hodu sve vreme…samo zato sto su brzi, energetski jaki, sa konstatnim obnavljanjem energije…i onda ta dva dripca sa ukupno 38 godina nisu dali Marinu i Jovancicu da dodju do igre!
Zato manite se tih starijih, izraubovanih, potrosenih( i psihicki i voljno) igraca, bez obzira na njihovo ime i igracku proslost!

Reply

Leave a Comment