Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДруги пишуКлупска дешавањаНајновије

Игор Милановић на клупи Црвене звезде

Ватерполисти Црвене звезде претходне сезоне учествовали су у четири такмичења. Поред домаћег шампионата и купа, црвено-бели су били учесници и регионалне А1 лиге, као и ЛЕН Лиге шампиона. И док су на међународној и регионалној сцени наши ватерполисти остварили очекиване резултате, а ммора се признати да су у А1 лиги остварили можда и више од очекиваног, Црвено-бели су на домаћој сцени остали без можда и очекиваних трофеја. Након пораза од крагујевачког Радничког у четвртфиналу националног купа, легендарни тренер Дејан Савић је поднео оставку, а на његово место стигао је Александар Филиповић који је у финалној серији плеј-офа домаћег суперлигашког такмичења поражен од екипе Шапца.

Још од одласка Дејана Савића у клубу је тражено адекватно решење на месту шефа стручног штаба. Како преноси „Спорт клуб“ руководство нашег ватерполо колектива је успео да пронађе адекватно решење и у наредној сезони тренер ВК Црвена звезда биће легендарни Игор Милановић.

Игор Милановић је рођен у Београду 18. децембра 1965. године. Можда и најбољи светски ватерполиста свих времена играчку каријеру започео је у Партизану у којем је провео пуних девет сезона. Након тога сели се у Загреб где је две сезоне носио капицу Младости, а у сезони 1991/92 постаје узданица Црвене звезде са којој осваја прву шампионску титулу у историји црвено-белог ватерполо клуба. Након тога сели се у Рим, а затим је наступао за Будванску ривијеру и Каталуњу. Играчку каријеру окончао је 1996. године у екипи Партизана.

Тренерску каријеру започео је у екипи Студента 2008. године, а затим три сезоне предводи ПАртизан са којим стиже и до крова Европе. У сезони 2014/15 био је тренер италијанског Про Река са којим је такође стигао до звањаа најбоље европске екипе. Од 2015. тренер је истанбулског Галатасараја.

Пуно среће желимо Игору Милановићу на новом почетку у нашем ватерполо клубу и надамо се да ће и као тренер поновити барем резултате и играчких дана у капици Црвене звезде.

Повезане вести

Leave a Comment