Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Нова улога – Луковић помоћник Митра Мркеле

Након изузетно успешне играчке каријере некадашњи капитен Црвене звезде Александар Луковић постао је помоћник спортског директора Митра Мркеле.

Луковићева задужења највише ће се тицати развојног тима Графичара. Бивши капитен је већ почео са радом на новој функцији, а уговор је формално потписан данас. Већ сада, уз сагласност спортског сектора, ангажовано је неколико. Биће и на прозивци Звездиног Б тима, која је заказана за четвртак, како би момцима који оптпочињу припрему за премијерни сезону у Првој лиги Србије пожелео срећу и посаветовао их.

Популарни Луне у Звезду је дошао 1997. године и прошао све млађе селекције клуба. Као деветнаестогодишњак дебитовао за Црвену звезду 17. новембра 2001. године на гостовању у Земуну. Шансу му је тада указао тренер Зоран Филиповић. За наш клуб је наступао у два наврата, и за то време је одиграо 148 званичних утакмица, а 12 пута успео је да се упише у стрелце.

Луковић је са Црвеном звездом освојио две шампионске титуле — 2006. и 2016. године, као и два Купа — 2002. и 2006. године.

До сада је Луковић помагао у скаутирању фудбалера у којима Црвена звезда види будућност, а сада је добио и место помоћника спортског директора.

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела истакао је да сматра да је Луковић прави човек за посао његовог помоћника.

Увек значи помоћ некога ко добро разуме суштину Црвене звезде. Луковић је провео много година у Звезди као играч, а претходних неколико месеци и као скаут клуба. Његов нови посао у клубу јесте да буде мој помоћник задужен за екипу Графичара. Обим посла је велики тако да оно што ја радим у првом тиму он ће радити у Звезди Б. Имам искуство рада у Црвеној звезди, ОФК Београду и у репрезентативним селекцијама тако да верујем да ћу му неким саветима сигурно помоћи – рекао је Мркела.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

Dejo јун 28, 2019 at 17:27

Srecno ti bilo Lukovicu ,Lukovicu ajde pokusaj ubijedit bivse igrace Crvene Zvezde da udju u skauting sluzbu Crvene Zvezde i Lune trebalo bi obratit paznju na Africki ,Azijski ,Australijski kontinente pa tek onda Evropski kontinent sto se kampova dece tice za Crvenu Zvezdu Lune i reci Lune upravi Crvene Zvede da dovede jos nekog sponzora u nasu Crvenu Zvedu

Reply
ivan niksic јун 25, 2019 at 15:31

Srecno, Lune! Postavljanje Zvezdinih dokazanih imena i igraca i njihov ostanak u crveno-beloj poridici, pravi potez!

Reply

Leave a Comment