Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Прво појачање КК Црвена звезда мтс је Дерик Браун

Кошаркашки клуб Црвена звезда мтс наставља са формирањем респектабилног ростера за сезону 2019/20. Након капитена Лазића, Берона, Човића и Симанића који су се обавезали на нову верност црвено-белој боји, данас је члан регионалног и српског шампиона постао и Дерик Браун.

Искусни, тридесетједногодишњи крилни центар на Мали Калемегдан долази из редова шампиона Турске Анадолу Ефеса за који је наступао од 2015. године. Браун има изузетно респектабилну каријеру и у НБА лиги где је наступао за екипе Шарлота и Њујорк Никса, а на европском континенту поред већ поменутог Ефеса носио је и дрес руске Локомотиве Кубан.

Браун је рођен у Оукленду 8. септембра 1987. године, а у досадашњој каријери у Евролиги просечно је проводио готово 30 минута на паркету и за то време бележио просечно 13,9 поена уз шут из игре од готово 57%, а бележио је и 4,5 скокова, 1,7 асистенција и 0,4 блокаде. Краси га и солидан шут иза линије за три поена од 33,3%, док је са линије слободних бацања имао успешност од 71,4%.

Повезане вести

3 comments

Estrella Roja јун 27, 2019 at 19:27

Brine me to što nije igrao godinu dana praktično niti jednu utakmicu i što je imao tešku povredu pre dve godine, u trenutku vrhunca karijere kada je demolirao naš klub u Evroligi, između ostalih. Ako dođe Kuzmić koji je imao sličan problem, to znači da naši glavni centri praktično nisu igrali dve godine. Veliki je rizik, samo nema sumnje da su to velika imena i da ako budu negde na 70% ranijih mogućnosti to može ispasti dobro. Najviše me brine pozicija pleja, mislim da je jučerašnjim produžetkom ugovora junioru napravljen veliki korak unazad. Ako dođe Jović, opet nam treba igrač ofanzivnih karakteristika na 1/2, negde Đenka deluje ok, možda mlađi Amer koji nije prošao na draftu, ali to deluje malo realno zbog ograničenja minuta nesuđenom MVP-ju Aba lige.

Reply
Србин са Космета јун 27, 2019 at 15:24

Пун погодак!
Браво за Управу!
Одличан леворуки стрелац,са добрим скоком у нападу и игром у одбрани!

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 27, 2019 at 13:51

lepo pojacanje..jos Teodosic i jedan jak centar i da deremo sve redom

Reply

Leave a Comment