Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеТрансфериФудбал

Маронг у Звезди

Руководство Фудбалског клуба ужурбано ради на јачању тима за изазове који следе у предстојећој сезони, али се истовремено води рачуна и о будућности. У дану када је Шпанац Хозе Алберто Кањас и званично постао део црвено-беле породице, Звезда је промовисала још једног новајлију.

Двадесетогодишњи везиста Осман Маронг потписао је уговор на 3+1 сезону са нашим клубом. Маронг је рођен 21. јуна 1999. године у месту Серекунда недаеко од главног града Гамбије Банџуле. Поникао је у Суперстарс академији, а као омладинац сели се у Израел где је у сезони 2017/18 наступао за екипу Беитара из Нетање. Почетком 2019. године долази у Србију и постаје члан крушевачког прволигаша екипе Трајала. На 14 мечева у Првој лиги Србије био је стрелац шест погодака и тиме је скренуо пажњу црвено-беле струке. За његове услуге била је заинтересована и новосадска Војводина, али је наш клуб био бржи и конкретнији и приволео младог Гамбијца да каријеру настави у Београду.

Због изузетно јаке конкуренције у првом тиму Црвене звезде, фудбалер кога многи фудбалски стручњаци пореде са Гелором Кангом, наредних годину дана провешће у Звездиној филијали екипи Графичара која ће се од нове сезоне такмичити у другом рангу српског фудбала.

Маронг је био и члан репрезентације Гамбије до 23 године за коју је забележио два наступа и постигао један погодак.

Повезане вести

Leave a Comment