Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Мо Фаје и даље у Црвеној звезди!

Искусни сенегалски крилни центар Мо Фаје остаје у Црвеној звезди! Једа од играча који су изнели велики терет у претходној трофејој сезони, и даље на Малом Калемегдану.

Репрезентативац Сенегала Мухамед Фаје потписао је у петак нови уговор са Црвеном звездом мтс и остаће на Малом Калемегдану и у такмичарској сезони 2019-2020!

Крилни центар који је био изузетно важан за успехе црвено-белих у претходној сезони, пети је кошаркаш Из прошлосезонског састава који је продужио верност Црвеној звезди, након Берона, Лазића, Човића и Симанића, а клуб је среду ангажовао и америчког крилног центра /центра Дерика Брауна.

Останак Фајеа који је у такмичарској сезони 2018-2019 својим играма, понашањем и пожртвовањем показао да припада Црвеној звезди, доноси тиму још једног искусног и провереног играча за сезону која доноси бројне изазове и много такмичарских утакмица.

Фаје је је прве кошаркашке кораке направио у родном Дакару, а након тога се отиснуо на колеџ па је похађао универзитете Џорџија Тек и СМУ. Професионалну каријеру започео је у Француској где је наступао за Хајерес-Тулона, а потом прешао у Икарос Калитеа. Своју богату каријеру у Грчкој градио је у екипама Панелефсиниакоса, Ретимна и Промитеа Патраса. Некада најбољи скакач грчког првенства, одиграо је 27 утакмица у АБА лиги у црвено-белом дресу, али био и један од темеља успеха и важан шраф у игри Црвене звезде који се не види у статистичким параметрима.

Овај 33-годишњи Сенегалац висок 207 центиметара са Црвеном звездом освојио је у прошлој сезони Суперкуп АБА, АБА лигу и Суперлигу Србије у којој је у најважнијим утакмицама био један од најбољих појединаца на паркету.

О даљим активностима у прелазном року КК Црвена звезда мтс и даље ће благовремено и искључиво преко својих званичих друштвених платформи информисати јавност.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

Dragan јун 29, 2019 at 13:31

Cekajte bre ljudi…ko neka deca komentarisete ovo… zeleli bi da za drzimo SVE igrace iz ove sezone, a da kupimo jos njih 8… Krenulo se od Djekne, Kuzmic, Teodosic, Stefan Markovic, Sin Bobana Jankovica, Jelovac, sad bi i Jovica…Braun je vec dosao….pa sastav ekipe cini 12 kosarkasa, a ne 25 kosarkasa…Faje? Doveli smo Brauna, pozicija 4…nikada nije bio petica kako lupetaju neki mediji, nego je cak igrao na poziciji 3 u NBA… Imamo Simanica, koji bi konacno trebao da postane ozbiljan kosarakas, a ne da odigra jednu utakmicu sjajno(Buducnost peta utakmica) a onda ga 10 utakmica NIGDE NEMA….I to tako vec godinama…Ako ostane Faje, Simana se kod Tomica nece naigrati kosarke i nece postati klasa od igraca! A taj Faje nije standard za evroligasku kosarku, niti je sa svojih 35 godina buducnost Zvezde…Mozda je on, kao i Stratos, bio evroligaski igraci pre 5, 6 godina…ali sada vise nije….. Oni nisu dominantni ni u ABA ligi…posteno i realno…. godine cine svoje….povrede, oscilacije….Zaboravili smo da se Faje povredjivao na svakih mesec i po dana, a skoro ceo novembar i decembar niie igrao… da je bilo sijaset utakmica gde mu je ucinak bio izuzetno slab… od cetiri utakmice sa grobarima u KLS, na tri je bio OCAJAN, Novica ga ugurivao pod kos kako je hteo… Ako hocemo rezultate, ne mozemo igru zasnivati na igracima ciji je zenit bio jos pre 7, 8 godina, koji mogu ponekad(rekoh: PONEKAD) da odigraju majstorski i podsete na slavne dane, ali nemaju snage i energije za kontinuitet. Pa Stratos, covek ne igra odbranu, nego na iskustvo i citanje, pokusava to da odigra, u napadu se oslanja samo na sut sa zemlje ako ostane sam…ili na foru igrom ledjima da iznudi faul… to je rekretaivni nivo nekadasnjih majstora kosarke..i to je to…ja, recimo, mislim da bi Moka Slavnic sa svojih 67 godina ili koliko vec, i danas izvodio slobodna bacanja bolje od svih nasih bekova(Moka je inace, najbolji izvodjac slobodnih bacanja u istoriji KK Crvena Zvezda, sa neverovatnih 87 %…sto znaci da na svakih 100 slobodnih bacanja, on ubacivao 87..!!!!) i da li to znaci da treba da angazujemo Moku…da izvodi slobodna kada protivnicka klupa dobije tehnicku… Nama trebaju POJACANJA, a ne igraci koji drze konkuretnost ekipe… Mora jak centar da se dovode…Jak neki, ubica…Kuzmic je skoro dve godine povredjen, Odzo je simpa 1000 %, ali nije klasa i mi smo, realno govoreci, dobili grobare na guzove, da im je igrao na centru ona Lendl, bilo bi „veselo“. Treba nam PRAVI, DOBAR centar, koji ne izlazi iz neke povrede (to NIKAKO) i plejmejker ranga Rocestija(jbg, Roči igrao ovu sezonu u Kini za 1.200.000 dolara), i to je vec ozbiljna prica….uz Berona, Brauna, onda peti igrac moze da bude ko god hoce…Eto…

Reply
Србин са Космета јун 28, 2019 at 22:09

Одлична вест!
Заслужио је својом борбеношћу и несебичним давањем целог себе да одигра још једну сезону!

Reply
даки јун 28, 2019 at 21:14

Добро је ријешење останак фајеа,али морамо довести центра по ,огућности репрезентативца и који има иискуства играња у евро лиги.Не знам да ли је добро вратити Кузмића.Имао је већ двије повреде.Морамо погодити и са центром и са плејом,можда ће чак требати двојица

Reply

Leave a Comment