Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда одлична, Зенит славио минималну победу

Фудбалери Црвене звезде зебележили су први пораз на припремама у Астрији. Бољи од изабраника Владана Милојевића резултатом 1:0 била је екипа руског Зенита.

 

Одличну проверу имали су фудбалери Црвене звезде у Бишофсхофену против Зенита. Већ у другом минуту, након одличног продора Гобељића, имали су црвено-бели два везана корнера. Након првог ударца Милуновића главом још једном су  покушали наши фудбалери, али мрежа Зенита је мировала. Стигао је одговор Руса три минута касније када су забележили први корнер. Џуба је главом послао лопти преко пречке.

Уследиле су муке за Лунева после четвртог корнера за Звезду. Иванић је шутирао са око 22 метра, али право у голмана Зенита. Наставила је Звезда да има иницијативу, а следеће шансе забележене су у 24. минуту. Два пута у два минута цврнео-бели играчи су се нашли у офсајду. Прво је у недозвољеној позицији био Родић, а онда и Бен.

Уследио је мирнији период игре све до 33. минута када је Марин демонстрирао фудбалску чаролију. У окрету се ослободио чувара и покушао да пласира лопту у даљи угао са преко 20 метара. Нажалост, био је непрецизан па је лопта завршила пола метре од десне стативе. У наставку је Звезда била све опаснија па је тако Иванић уписао нову шансу. Везиста је на другој стативи дочекао лопту са леве стране и из прве запретио Луневу који је уз доста муке сачувао мрежу.

У 38. минуту Зенит је повео поготком Азмуна. Требало је три покушаја Русима да затресу мрежу, пробао је Азмун, потом и Жирков, а други одбитак искористио је офанзивац екипе из Санкт Петербурга и савладао Поповића.

Иако је однос снага на терену био равноправан, наш клуб отишао је на одмор са голом заостатка.

Опасније и оштрије ушли су фудбалери Црвене звезде у наставак игре. У 50. минуту Бен је имао сјајну шансу, након које је Звезда изборила нови корнер. Уследио је фантастичан ударац Гобељића са око 30 метара. Голман Зенита је крајњим напорима спречио изједначење.

У 61. минуту уписао је голман Поповић одличну интервенцију и сачувао мрежу након ударца Азмуна после контре Зенита.

Наставили су изабраници Владана Милојевића са притиском. Десетак минута касније уследила је нова претња Зенита и још једна прилика у којој је Поповић демонстрирао голмански квалитет. Одличну партију Иванић је потврдио у 74. минуту, његов силовит ударац донео је још један корнер. После центаршута Марина, Гобељић је избацио лопту ван терена.

Најбољу прилику на мечу имала је Црвена звезда у 84. минуту, када се Вукановић ослободио чувара, упослио Јевтовића који је остао један на један са голманом, који је уз дозу среће сачувао мрежу после ударца.

У 90. минута у Бишофсхофену гледали смо уједначен меч. Сигурно ће ова провера значити Владану Милојевићу како би посложио коцке пред почетак нове сезоне.

Последња провера на припремама у Аустрији заказана је за понедељак, када ће наша екипа одмерити снаге са екипом Блау вајс.

Стадион: ”Спорт плац”

Гледалаца: 1000

Стрелци Азмун у 38′.

Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Савић, Милуновић, Родић, Јовичић, Јованчић, Марин, Иванић, Бен, Боаћи.

Резерве: Васиљевић, Стојковић, Панков, Бабић, Вулић, Ебисилио, Симић, Јевтовић, Јирка, Вукановић, Крстовић.

Зенит: Лунев, Смолников, Ивановић, Ракитски, Жирков, Оздојев, Нобоа, Ригони, Дриуси, Џуба, Азмоу.

 

 

Повезане вести

5 comments

mitar јун 29, 2019 at 19:38

Danas je bilo bolje , valjda ce i Boaci da proradi kada je najpotrebnije .

Reply
даки јун 29, 2019 at 19:30

Сада је вријеме да се прода Ебесилио ,Јованчић(многи се неће сложити)и Бен.Треба нам на мијесту Ебесилија,,паклен,, играч,Јованча не може више напредовати ,а и у год да нађе повљан аганжман .Кањас није сигурно дупло бољи играч од постојећих ,иако ће сигурно помоћи искуством,можда код прекида.У одбрани нам треба играч који брзо износи лопту из шеснањестерца и упућује је према напријед.Мислим да постојећем играчком кадеу требају два креативца (у средини и крилу),одбранбени и нападач.Да ли можда неко зна да ли у међувремену преговарамо с неким тимовима пријатељске утакмице када буде пауза у првенству.Волио би да то буде Атлетико Мадрид или Валенсија.Дуго већ нисмо играли против њихових клубова

Reply
krvavi zvezdas-DE јун 29, 2019 at 19:29

bolji je stoperski par Babic-Pankov nego milunovic-savic

Reply
Србин са Космета јун 29, 2019 at 19:06

Игра солидна,Јевтовић је имао лепу шансу,исто и Боаћи.Панков врло добар.Мислим да Ебисилио(неоправдано запостављен) може да помогне доста а доста очекујем и од Шпанца

Reply
MARS BRE IZ ZVEZDE јун 29, 2019 at 19:00

hmmmm cim nije igrao el maestro causic naslov sledi odlicna izgra zvezde

Reply

Leave a Comment