Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОбавештењаФудбал

Победа за крај припрема

Фудбалери Црвене звезде приказали су одличну игру и забележили победу 3:1 на последњој утакмици на припремама у Аустрији против Блау вајса.

 

На последњу пријатељску утакмицу на припремама у Аустрији шеф стручног штаба Владан Милојевић извео је резервни састав, с обзиром на то да је екипа пре само два дана имала јаку проверу против руског Зенита. Колико су озбиљно схватили ову утакмици црвено-бели момци показали сун а самом старту.

Прва сјајна прилка за Црвену звезду виђена је после прекида у 9. минуту. Убацио је Вулић лопту а одбијену лопту је покупио Јирка. Ипак, лопта је завршила поред гола. Три минута касније нова шанса за Звезду, Вукановић је упослио Јевтовића, чији ударац је изблокиран.

Уследила је пет минута касније слична шанса, али овог пута комбиновали су Вукановић и Јевтовић. Лопта је стигла до Крстовића, али спретном реакцијом голман Блау вајса зауставио је тај ударац.

Одличну шансу имао је Симић, коме је Крстовић несебично оставио лопту, али је и овај ударац заустављен.

Добру интервенцију ново Звездино појачање, голман Васиљевић уписао је у 25. минуту када је зауставио ударац Сурдановића. На другој страни Крстовић је шутирао са ивице шеснаестерца, али резултат је остао непромењен.

У 35. минуту вукановић Вукановићје послао лопту у доњи десни угао, али уследила је и нова одбрана Хелача.

Аплаузе публике зарадио је млади леви бек Конатар. У 38. Шутирао је са дистанце, а лопта је отишла преко гола, али су љубитељи фудбала наградили његову борбеност и труд.

Почетак другог полувремена такође је обележила тотална иницијатива Црвене звезде, игра се све време одвијала на половини Блау вајса. Прву конкретну прилику у другом делу утакмице имао је Крстовић. Шутирао је млади напдач у оквир гола и зборио је корнер за своју екипу. Тренер Милојевић често охрабрује играче да што чешће шутирају и може бити задовољан оним што његови првотимци показују на терену.

У 69. први пут у црвено-белом дресу на терен је истрчао и новајлија Хосе Алберто Кањас.

Блау Вајс се готово читавог меча добро браниои и чекао шансу из контранапада. У 73. минуту добро је са десне стране центрирао Јирка, али је лопту испред младог крила Станојева однео противнички играч.

У 77. минуту Вулић је послао центаршут ка Вукановићу, који је остао сам ипред голмана, уследио је удрац главом високог нападача, али лопта је отишла преко гола.

Црвено-бели повели су само минут касније. Након лоше изведеног аута домаћег тима уследила је акција преко Вукановића и Вулића до Вељка Симића, који је снажним ударцем по земљи матирао голмана.

Све пропуштене прилике наши фудбалери наплатили су у само три минута. У 81. минуту мрежу је затресао и Ебисилио. Конатар је одрадио велики део посла, упослио је Симића који је послао пас до Ебисилија, а Холанђанин је сигурно, са готово 20 метара, послао лопту иза леђа Хелача.

Из првог напада у другом полувремену, у 85. минуту Блау вајс је постигао гол преко Мехметија. Уследио је одговор на другој страин. Ебисилио је био упоран, ослободио се чувара, упутио тачан пас Симићу, али ударац је затресао спољни део мреже.

Гужва је била у шеснаестерцу Блау вајса у 87. минуту. Најбоље се снашао Вулић, који је након асистенције, уписао и погодак и тако поставио коначан резултат.

Доминанта игра црвено-белих током 90 минута крунисана је са три поготка у само 14 минута. Тренер Милојевић може да буде задовољан приказаном игром на последњој пријатељској утакмици у Аустрији.

Нашу експедицију сутра очекује повратак у Београд, а већ 9. Јула и утакмица првог кола квалификација за Лигу шампиона против Судуве.

Црвена звезда: Васиљевић, Јирка, Конатар, Стојковић, Бабић, Чаушић, Симић, Вулић, Вукановић, Крстовић, Јевтовић.

Резерве: Станковић, Ебисилио, Гаврић, Кањас, Станојев.

Блау вајс: Хелач, Грасегер, Митровић, Краузриглер, Носа, Брандер, Јелишић, Сансар, Гасперлаир, Сурдановић, Фрош.

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE јул 1, 2019 at 21:55

ovi igraci njih 20-ak su eto ranga druge austrijske lige linz…toliko o igracima koji nose zvezdin dres..malo odskace Simic ostalo podeliti 10 u graficar i 10 u radnicki..to je njihov limit

Reply

Leave a Comment