Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеТрансфери

„Стижу долари“ на Мали Калемегдан

Каријера некадашњег кошаркаша Црвене звезде Марка Гудурића већ годинама иде узлазном линијом. Са доста успеха Гудурић је наступао у црвено-белом дресу и са омиљеним клубом је освојио све могуће трофеје како у Србији, тако и у региону, а наступао је и у Евролиги. Уследио је након тога позив Жељка Обрадовића и претходне две сезоне Гудурић је наступао у истанбулском Фенербахчеу. Иако у дресу турког клуба није успео да се окити титулом европског првака, његове игре нису остале непримећене и „преко баре“.

Марко Гудурић је потписао двогодишњи уговор са чланом НБА лиге екипом Мемфиса и тиме повећао српску колонију у најјачој кошаркашкој лиги на свету. Уједно ће поред Немање Бјелице и Бобана Марјановића постати и трећи некадашњи играч црвено-белих који тренутно наступа у кошаркашкој елити.

Марко Гудурић у дресу Фенербахчеа

Овај трансфер свакако ће обрадовати и све у клубу са Малог Калемегдана пошто ће 20% од трансфера репрезентативца Србије у Мемфис припасти управо Црвеној звезди. Како пренос медији у Истанбулу трансфер нашег кошаркашког аса „тежак“ је милион евра што значи да ће црвено-бели можда и непланирано инкасирати 200.000 европских новчаница.

Свакако ће овај новац добро доћи нашем клубу посебно када се зна да црвено-бели склапају респектабилан ростер за наредну сезону и поновно учешће у Евролиги.

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета јул 2, 2019 at 11:22

Срећно Марко!
Сигуран сам да ће успети и у НБА!

Reply

Leave a Comment