Na konferenciji za medije održanoj u Pres centru SD Crvena zvezda danas su promovisani Igor Milanović, kao novi šef stručnog štaba seniorske ekipe Crvene zvezde i Nikola Rađen, kao prvo pojačanje za sezonu 2019/20. Tom prilikom je promovisana i saradnja BVK Crvena zvezda i „Wind sporta“.

Prisutnim medijima, gostima i prijateljima kluba obratili su se Igor Milojević, direktor BVK Crvena zvezda, Igor Milanović, šef stručnog štaba Crvene zvezde i sportski direktor „Wind sport“-a, Nikola Rađen, prvotimac Crvene zvezde i direktor „Wind sport“-a i Aleksandar Filipović, koordinator mlađih kategorija Crvene zvezde.

Imam veliku čast da vam predstavim Igora Milanovića kao budućeg trenera Crvene zvezde, velikog šampiona, kako u bazenu tako i van njega, višestruki je osvajač zlatne olimpijske medalje i Nikolu Rađena, proslavljenog reprezentativca naše zemlje i povratnika u klub. Vaterpolo klub Crvena zvezda želi da maksimalno iskoristi njihovo znanje u budućem radu i pravljenju sistema u radu sa mlađim kategorijama našeg kluba. Tu je i naše zajedničko ulaganje u budućnost, a to je saradnja sa „Wind sport“-om gde ćemo doći u situaciju da poboljšamo i unapredimo rad sa mlađim kategorijama. Želim da se zahvalim i igračima koji su nastupali za Crvenu zvezdu u prethodnoj sezoni, a naročito treneru Aleksandru Filipoviću koji je hrabro izneo sezonu koju smo nažalost završili na drugom mestu. On će u narednom periodu biti koordinator mlađih selekcija, a on je jedan od najzaslužnijih za odlične rezultate našeg podmladka. Vrlo mi je drago što mogu da kažem da smo danas mnogo jači, a da ćemo u budućnosti biti još jači – izjavio je Igor Milojević, direktor BVK Crvena zvezda.

Potom se prisutnima obratio Igor Milanović, novi trener Crvene zvezde koji je sa našim klubom osvojio prvu šampionsku titulu.

Pre svega sam sretan što sam svoju karijeru vezao za svoj dom, posle nekoliko godina provedenih van mog Beograda. S tim u vezi sam prošle godine i bio angažovan na pionirskom projektu zajedno sa Vladimirom Popovićem i Nikolom Rađenom, a to je Vaterpolo klub „Wind sport“. Sa Viktorom Jelenićem i Igorom Milojevićem sam stari prijatelj, vojevali smo na više frontova i kao suparnici i kroz neke zajedničke akcije. Meni je veliko zadovoljstvo što se javila ta ideja iz Crvene zvezde da se na jedan kvalitetan način uspostavi saradnja sa „Wind sport“-om, kao i da ja budem postavljen na mesto šefa struke, a i da se Nikola Rađen posle angažmana u inostranstvu vrati u Crvenu zvezdu sa kojom je osvojio Ligu šampiona 2013. godine. Meni je drago da je Crvena zvezda spremna da osveži tim i što pokazuje jednu ozbiljnost u radu i ambicijama da budemo prvi. Za mene je to svakako novi izazov i iskušenje, a sa druge strane, ovde sam u Beogradu i sretan sam što ću voditi Crvenu zvezdu u narednoj sezoni – rekao je Igor Milanović.

Nikola Rađen je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da karijeru završi u voljenom klubu.

Intimno sam priželjkivao da svoju igračku karijeru završim u Crvenoj zvezdi, klub koji volim i za koji navijam. Usledila je saradnja, ne samo između Crvene zvezde i mene, već malo šira saradnja. Pre nekoliko meseci u Pančevu smo krenuli sa jednim novim klubom „Wind sport“-om, sa podrškom Grada Pančevo, gradonačelnikom i svih ljudi u tom gradu. Imamo odlične uslove gde mislimo da možemo da napravimo nove vaterpolo šampione. Igor i ja smo preko „kampa #1“ do kluba počeli i njemu se svidela ta ideja i sasvim je prirodno i normalno da usledi ovakav vid saradnje kao što će biti. Jedva čekam da počnu i utakmice Crvene zvezde, da vidim publiku na tribinama i navijače koji su jako bitan faktor ovog kluba. Drago mi je i što je saradnja između Crvene zvezde i „Wind sport“-a uspostavljena i verujem da će biti jako plodna – istakao je Nikola Rađen.

Novi koordinator mlađih kategorija je Aleksandar Filipović, doskorašnji šef stručnog štaba.

Zahvalio bih se direktoru Igoru Milojeviću na lepim rečima za sve ono što sam do sada uradio u klubu. Drago mi je da je uspostavljena saradnja sa „Wind sport“-om i što će Igor Milanović biti novi trener Crvene zvezde. Nadam se da ćemo dobro i lepo sarađivati. Uz njegovo znanje i podršku za mlađe kategorije, nadam se da ćemo iznedriti nove šampione. Drago mi je da se i Nikola vratio u Crvenu zvezdu i to je jako dobro za naš klub. Zvezda je pre nekoliko godina krenula sa uspešnim radom u mlađim kateogrijama i prošle sezone smo imali priliku da vidimo neke od tih mladih igrača da zaigraju za prvi tim. Kako godine budu prolazile mislim da će njih biti sve više i više i mislim da bi njima trebalo posvetiti više pažnje. Nadam se da ćemo u nekom narednom periodu dobiti i svoj dom gde ćemo moći da se još bolje i još ozbiljnije posvetimo radu sa budućim šampionima – rekao je Aleksandar Filipović.

Tekst na sajtu SD

2
Komentari

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LokiVoja S.Pettovic Recent comment authors
  Subscribe  
najnovijim najstarijim najviše glasova
Obavesti me o
Loki
Gost
Loki

Dobrodošli!!!

Voja S.Pettovic
Gost
Voja S.Pettovic

Puno srece velikim sampionoma,u nasoj i njihovoj Cz.